spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
14-mai-2024

Bolnavii intra cu o boala in spital si ies cu doua!

- Advertisement -

145 de persoane, pe timpul internarii, s-au ales cu o boala in plus la spital u sectiile cu cel mai mare risc de aparitie a infectiilor nosocomiale sint terapie intensiva, obstetrica-ginecologie, neurologie, urologie si chirurgie

Spitalele din judetul Vrancea raporteaza si nu prea infectiile intraspitalicesti, cunoscute drept infectii nosocomiale. Chiar daca spitalele ar trebui sa declare la Directia de Sanatate Publica (DSP) toate cazurile de infectii nosocomiale, in majoritatea cazurilor acest lucru nu se intimpla. Spitalul Judetean de Urgenta “Sf. Pantelimon” Focsani este cel mai prompt la acest capitol. Asa se face ca majoritatea evidentelor sint facute in baza raportarilor de la Spitalul Judetean. Statisticile intocmite de DSP arata ca anul acesta 145 de persoane care au intrat in cele cinci spitale pentru a se trata, pe timpul internarii, s-au ales cu o boala in plus fata de suferintele pentru care au solicitat sprijin specializat. “Aproape 99% din cazuri sint raportate de Spitalul Judetean de Urgenta «Sf. Pantelimon» Focsani. Spitalul din Focsani raporteaza cel mai corect infectiile intraspitalicesti. Este adevarat ca au si o activitate mai intensa care poate genera infectii. In general, in celelalte spitale nu sint cautate infectiile. Nici nu au medici epidemiologi. In general, declararea ar trebui sa o faca medicii curanti, care cunosc pacientii”, a precizat dr. Marina Maiorov, directorul adjunct al DSP. De altfel, in 2010, doctorii de la Spitalul din Focsani au constatat ca au existat 302 cazuri noi de infectii, sectiile cu cel mai mare risc de aparitie a acestora fiind terapie intensiva, obstetrica-ginecologie, neurologie, urologie, chirurgie. Bolnavii pot astfel contacta aceste infectii din cauza conditiilor precare de igiena din spital, dar si din cauza imunitatii scazute.

Infectiile urinare, cele mai raspindite

Cele mai frecvente forme de manifestare ale infectiilor nosocomiale sint infectiile urinare. “Nu a existat nici un deces prin infectie nosocomiala. Cazurile de infectii nosocomiale depistate sint sporadice, fara legatura intre ele in timp si spatiu. Cele mai frecvente forme de manifestare ale infectiei nosocomiale in Spitalul Judetean pentru anul 2010 sint infectiile urinare la bolnavii cateterizati urinari, ce reprezinta 39% din totalul infectiilor nosocomiale raportate. Infectiile de plaga chirurgicala reprezinta 25% din totalul infectiilor raportate. Majoritatea acestor infectii s-au depistat la pacientii care au suferit operatii chirurgicale cu o durata de interventie de peste 30 de minute, cu o durata de spitalizare peste 7 zile si cu un nivel de contaminare preexistent. S-au mai inregistrat infectii la nivel respirator, infectii digestive, cutanate si ale organelor genitale”, a precizat Alina Pelin, purtatorul de cuvint al Spitalului din Focsani. Asa se face ca in 2010 au fost la Spitalul din Focsani 118 cazuri de infectii urinare, 38 infectii cutanate si 76 cazuri de infectii de plaga chirurgicala. Reamintim ca un barbat de 65 ani din comuna Vinatori a murit la Spitalul de Urgenta “Sfintul Andrei” din Galati dupa ce ar fi contactat bacilul acinetobacter in timpul unei interventii. Mihai Voinea a ajuns la aceasta unitate spitaliceasca dupa ce s-a rasturnat cu caruta si a avut nevoie de o interventie chirurgicala la cap. Rudele decedatului isi cauta acum dreptatea pentru ca, sustin ei, au fost mintiti si nu li s-a spus adevarul in legatura cu decesul barbatului. Alti doi pacienti au contactat infectii intraspitalicesti la Galati.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.