Buzatu: “Eu nu candidez pentru nicio functie la Bucuresti”

NEMULTUMIRI Liderul judetean al PSD, Dumitru Buzatu, dovedeste cã este un soldat credincios partidului si nu se implicã în niciun fel de luptã la nivel central, pentru alegerea unui nou presedinte. El spune cã decizia lui Ponta, înainte de a se autosuspenda, a fost ca PSD sã fie condus de presedintele Consiliului National, Rovana Plumb, decizie pe care o respectã, desi este printre cei mai vechi în partid, încã de la înfiintarea acestuia. “Sunt în partid de la înfiintarea acestuia, am capacitatea de a analiza lucrurile într-un mod corect si obiectiv si nu poate nimeni sã mã împiedice sã-mi spun pãrerea. În acelasi timp, nu doresc sã obtin nicio functie la nivel central, în PSD, locul meu este aici si în permanentã mã gândesc la cei care vor trebui sã conducã organizatia judeteanã în viitor, adicã la oameni mai tineri”, explicã Buzatu, care îsi va expune astãzi ideile despre directia în care se îndreaptã partidul, în cadrul Biroului Permanent National. Aceastã structurã de conducere se întruneste astãzi, pentru a discuta despre temele care se vor analiza sãptãmâna viitoare, în cadrul Comitetului Executiv al partidului.

Organizatia PSD de la Vaslui nu are o pozitie transantã în privinta scandalului provocat de autosuspendarea lui Victor Ponta. Dumitru Buzatu sustine cã respectã decizia lui Ponta, care a decis ca postul de presedinte interimar sã-i revinã Rovanei Plumb. “În mod firesc, în ierarhia persoanelor care ocupã functii de conducere în PSD este presedintele Consiliului National, Rovana Plumb. Propunerea presedintelui autosuspendat Victor Ponta, dinainte de a anunta public decizia sa, a fost ca pânã la organizarea de noi alegeri în partid sã fie adoptatã aceastã solutie, cu presedintele Consiliului National, care sã fie la cârma partidului. În conditiile în care Comitetul Executiv al PSD va valida aceastã propunere, nu avem decât sã ne vedem de treabã în legãturã cu problemele efective din cadrul activitãtii de partid”, explicã Buzatu.

Seful PSD Vaslui: “În PSD, nimeni nu lipseste”

“Ceea ce nu întelege o mare parte a lumii si ceea ce se prefac a nu întelege turma de analisti si comentatori este cã PSD are resurse în permanentã pentru a-si reînnoi structurile de conducere. Apartenenta la acest partid a fiecãrui membru este relevantã prin doctrinã si prin felul în care se comportã în raport cu electoratul. Eu am mai spus cã din PSD nimeni nu lipseste, dar în acelasi timp nimeni nu este de prisos. Sunt în partid de la înfiintarea acestuia, am capacitatea de a analiza lucrurile într-un mod obiectiv si nu poate nimeni sã mã împiedice sã-mi spun pãrerea. În acelasi timp, nu doresc sã obtin nicio functie la nivel central, în PSD, locul meu este aici si în permanentã mã gândesc la cei care vor trebui sã conducã organizatia judeteanã în viitor, adicã la oameni mai tineri. Ideea de a ocupa un loc în conducerea centralã a partidului nu mã pasioneazã, eu sunt un om atasat partidului, cu convingeri de stânga si nu un carierist mãrunt, care fuge dupã functii. Astfel de persoane nu sunt atasate unor convingeri si atunci când intervine criza sa pericolul repede pãrãsesc corabia, ca sobolanii” – Dumitru Buzatu, presedinte PSD Vaslui.

Îl va ajuta Buzatu pe Dragnea sã punã mâna pe partid?

Liviu Dragnea adunã adepti în interiorul PSD pentru a provoca la Comitetul Executiv, care se va întruni sãptãmâna viitoare, un vot pentru desemnarea unui presedinte interimar în locul lui Victor Ponta. Dragnea nu este de acord cu un interimat al Rovanei Plumb, sustinând cã nu existã în statut procedura desemnãrii unui interimar de cãtre presedintele care se retrage, putând fi chiar el una din solutiile de conducere, desi are mari probleme cu Justitia. “PSD nu este un partid care poate fi condus prin delegare, e un partid mare, un partid asezat. Acum este nevoie de o legitimare în Comitetul Executiv National. Nu existã nimeni în functia de presedinte interimar, deci noi nu avem presedinte interimar, avem presedinte care si-a dat demisia si este un loc gol”, a spus Liviu Dragnea. El sustine cã functia de presedinte interimar, pe care ar ocupa-o în continuare Rovana Plumb dupã “demisia” lui Victor Ponta de la sefia PSD, nu existã în partid, ci doar un “loc gol” în privinta cãruia trebuie sã decidã Comitetul Executiv PSD. Dragnea este de pãrere cã un congres al PSD nu e o solutie pentru cã un congres poate sã tulbure si mai rãu partidul si si-a exprimat speranta cã Ponta nu va face o a doua gresealã prin retragerea de la Guvern. Este vorba despre teama liderilor PSD cã în cadrul unui Congres partidul se va rupe prin plecarea la UNPR a unui numãr de organizatii judetene, cu sefi cu tot.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ