spot_imgspot_img
12.8 C
Vaslui
29-apr.-2024

Comuna Dragomirești a investit în 2021 în drumuri, școli și un Cămin Cultural (FOTO)

- Advertisement -

2021… Un an greu, plin de provocări și încheiat cu pași importanți spre dezvoltare. Așa descrie edilul comunei Dragomirești, Dănuț Iacob, anul 2021. Împreună cu membrii Consiliului Local, a reușit să asfalteze 4,5 km de drum în satele Vladia, Doagele, Dragomirești, Rădeni și Poiana Pietrei, în cadrul unui proiect de aproape 5 milioane de lei, început în urmă cu câțiva ani, prin programul PNDL II. Recent, a scos la licitație încă 4, 5 km de drum, desfășurați pe patru sate: Popești, Rădeni, Dragomirești și Doagele. “În ianurie cred că se va încheia licitația, iar după ce se semnează contractul cu constructorul, termenul de finalizare e de 10 luni”, a precizat edilul comunei Dragomirești. La acest proiect, se mai adaugă amplele proiecte de reabilitare și modernizare a patru școli din satele Doagele, Poiana Pietrei, Rădeni și Popești, precum și construcția noului Cămin Cultural al comunei.

Comuna Dragomirești este printre cele mai mari comunități din județ. Are 4900 de oameni, însă nimeni nu știe la acest moment câți mai locuiesc efectiv. Are nevoie de infrastructură ca de aer. Primarul Dănuț Iacob s-a bătut ca un leu pentru obținerea fondurilor necesare investițiilor. “În cinci ani de mandat am reușit să asfaltăm 12 km de drumuri prin CNI și Ministerul Dezvoltării. Ne dorim să facem pași mari spre dezvoltarea comunei, însă, trebuie să fiu sincer și să spun că lucrurile nu merg întotdeauna așa cum ne dorim sau, cel puțin, nu într-un ritm atât alert pe cât am vrea. Am fost nevoiți să găsim soluții la multe probleme, să ne gospodărim singuri, pentru a acoperi o parte din cheltuieli considerate neeligibile. Spre exemplu, am achiziționat utilaje și, cu angajații primăriei, am pietruit drumurile. După câteva ploi mai serioase, toată piatra ne-a fost măturată de pe raza comunei Dragomirești. Tot cu angajații primăriei am reușit să facem și o serie de lucrări aferente proiectelor de reabilitare și modernizare a celor patru școli din comună. Măcar acestea au rămas în picioare”, a povestit edilul comunei Dragomirești.

Căminul Cultural din Dragomirești, un obiectiv la care s-a lucrat intens în 2021. “Mi s-a îndeplinit un vis”

Lucrările la cele patru școli din satele Doagele, Poiana Pietrei, Rădeni și Popești se apropie de final. “Proiectele vizează reabilitarea și modernizarea lor, însă aproape că sunt făcute de la zero, atât de multă muncă a presupus. Valoarea lucrărilor depășește cu mult 1 milion de euro, au grupuri sanitare în interior, centrale termice, toate condițiile pentru ca elevii să învețe. În această perioadă, sunt dislocați în alte unități de învățământ, însă situația nu va mai dura mult timp, pentru că în ultima perioadă se lucrează în ritm alert. Au fost ceva probleme anul acesta, a trebuit să intervin, era cât pe ce să reziliem unul dintre contracte, însă constructorul și-a luat angajamentul că va duce la capăt proiectul. Un obiectiv la care s-a lucrat intens anul acesta este Căminul Cultural. Pot să zic că mi s-a îndeplinit un vis. Dorința a fost nu numai a mea, ci și a consilierilor locali și a cetățenilor din comună. Nu aveam niciun cămin autorizat ISU, nu aveam un spațiu unde să ne adunăm și să ne manifestăm cultural. Am făcut mai multe drumuri la CNI, am găsit sprijin și, cu ajutorul lor am reușit să depunem un proiect și, apoi, să câștigăm finanțare. Am avut nororcul, totodată, și de un constructor serios. Sperăm ca cel mult până de Paște lucrările să fie finalizate. Are o suprafață desfășurată de aproximativ 500 mp, iar valoarea proiectului se ridică la circa 3,5 milioane lei. Anul acesta am reușit să obținem avizul ISU pentru proiectul privind extinderea și dotarea Liceului Vladia și am reușit să scoatem la licitație lucrările, însă, din păcate, nu s-a înscris nimeni. Vom organiza o nouă licitație în prima parte a anului 2022 și sperăm să se înscrie un constructor serios. Sperăm, totodată, să primim și ajutor de la ceilalți parteneri, pentru că trebuie să asigurăm o cofinanțare foarte mare. Noi nu abandonăm corabia, vom vedea la ce uși va trebui să mai batem, pentru că, în caz contrar, pierdem proiectul. Mulți părinți nu-și vor permite să-și țină copiii la un liceu din oraș, iar mulți vor rămâne cu 8 clase. Este un scenariu pe care nu ni-l dorim, elevii trebuie să învețe o meserie, să-și poată întreține, apoi, familiile pe care și le vor întemeia. Educația este baza unei societăți sănătoase”, a explicat edilul comunei Dragomirești.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Ce va mai place sa va lăudați cu munca altora….
    Drumul dj 241C(Doagele ) la facut consiliu județean care îl are în administrare de altfel…..
    Voi ați trântit un teren de ,,fotbal „unde doar curcile vor juca. . Ăsta e faimoasa dezvoltare a comunei. ..
    Dar jurnaliștii trebuie să trăiască și sa încaseze. …

Comentariile sunt închise.