Cosmina-Andreea Schiopu si Anastasia Mocanu, elevele de exceptie ale Scolii Gimnaziale “Elena Cuza”

DE SUCCES…Eleve ale Scolii Gimnaziale “Elena Cuza”, Cosmina-Andreea Schiopu si Anastasia Mocanu au încheiat cei patru ani de gimnaziu cu 10 pe linie. Fetele au avut rezultate exceptionale pe parcursul celor patru ani de scoalã si au fost recompensate cu cea mai mare distinctie: titlul de sef de promotie. Pentru fete, anii de gimnaziu au fost plini de neprevãzut si momente magice alãturi de colegi, pe care îi vor purta mereu în amintire. Anii de gimnaziu au fost o perioadã magicã de care îmi va fi dor, fiindcã pe parcursul acestor ani am înteles cu adevãrat viata de elev, mi-am format diferite aptitudini, dar am legat si prietenii pe care, probabil, nu le vom destrãma”, a spus Anastasia Mocanu. “Pentru mine, scoala a fost locul în care m-am modelat ca persoanã, am evoluat si m-am maturizat. Am încercat întotdeauna sã devin cea mai bunã versiune a mea, iar motivarea, perseverenta, curajul si încrederea în sine si-au lãsat amprenta asupra caracterului meu”, a povestit Cosmina. Pasionate de biologie, cele douã viseazã la clipa în care vor deveni medici.

Anastasia Mocanu si Cosmina Schiopu au pornit pe aripile cunoasterii sub îndrumarea dirigintilor Negurã Vasile, Cucorianu Ileana si Dop Mirela. Aceste fete sunt doar douã dintre elitele orasului Vaslui de anul acesta, cu care se mândreste întreaga comunitate. În rândurile de mai jos, vã invitãm sã le descoperiti pe cele douã fete de “nota 10” ale scolii Gimnaziale “Elena Cuza”.

“Pãrintii mei, profesorii, doamna dirigintã si colegii au fost cei care m-au sustinut, au fost inspiratia povestii mele”

Cosmina-Andreea Schiopu a învãtat la clasa a VIII-a A, în cadrul Scolii Gimnaziale ,,Elena Cuza” Vaslui. Pentru ea, scoala a fost ca o carte din care a extras învãtãturi de viatã din fiecare paginã.” Am încheiat cei patru ani de gimnaziu cu media generalã 10, sub îndrumarea doamnei diriginte Cucorianu Ileana. Pentru mine, scoala a fost locul în care m-am modelat ca persoanã, am evoluat si m-am maturizat. Am încercat întotdeauna sã devin cea mai bunã versiune a mea, iar motivarea, perseverenta, curajul si încrederea în sine si-au lãsat amprenta asupra caracterului meu. Cum la baza fiecãrei creatii literare se aflã inspiratia, acel mãnunchi de cuvinte ori acel peisaj mirific desprins din naturã, pãrintii mei, profesorii, doamna dirigintã si colegii au fost cei care m-au sustinut, au fost inspiratia povestii mele, cei care m-au îndrumat cu multã bunãtate si rãbdare, scotînd la ivealã imaginea unui copil modest, optimist, ambitios si creativ, care îsi doreste sã descopere tainele acestei lumi nebãnuite”, a povestit Cosmina. Motivatia interioarã a stat la baza succesului sãu, dând nastere unei dorinte de a deveni cineva în viatã. “Succesul înseamnã sã îti cunosti scopul în viatã, sã atingi potentialul maxim si sã plantezi semintele cîstigului în beneficiul celorlalti”. Pornind de la acest citat, apartinând lui John Maxwell, pot spune cã secretul rezultatelor mele deosebite constã în motivatie, într-o dorintã puternicã de a deveni cineva, constientizându-mi capacitatea si valorile. Încã din clasa a V-a, profesorii mi-au spus cã am potential si cã, dacã îmi doresc sã fac ceva, voi reusi, însã totul depinde de mine. Aceste cuvinte mi-au rãmas într-un colt de inimã, ascultându-le în fiecare zi. Si uite asa, am reusit sã obtin premii la olimpiadele scolare de limbã si literaturã românã, matematicã, dar si la Olimpiada de Lingvisticã. Acum, ca sefã de promotie, sunt onoratã si bucuroasã vãzând cã munca si strãdania depusã au dat roade si tin sã le multumesc pãrintilor si profesorilor mei care m-au pregãtit cu devotament zi de zi”, a spus Cosmina. Pe viitor, ea va urma cursurile Liceului Teoretic “Mihail Kogolniceanu”:”Materiile mele preferate sunt matematica, chimia, fizica, biologia si limba si literatura românã. Acestea m-au ajutat sã mã orientez spre profilul stiintele naturii, dorind sã studiez la liceul ,,Mihail Kogãlniceanu’’. Privind spre viitor, vreau sã urmez cãrãrile medicinei, visând la clipa în care voi ajunge un medic chirurg”, a concluzionat Cosmina.

“Mi-ar fi plãcut sã existe si alte materii care sã ne ajute sã ne descoperim anumite talente sau pasiuni”

Elevã în clasa a VIII-a B, Anastasia a fãcut parte dintr-un colectiv frumos, pe care s-a putut baza oricând: “Am fost elevã în clasa a VIII-a B, iar de-a lungul celor patru ani de gimnaziu am avut doi diriginti: domnul profesor Negurã Vasile si doamna profesoarã Dop Mirela. Am colaborat frumos cu colegii în acesti ani, fiind mereu alãturi unii de ceilalti. Anii de gimnaziu au fost o perioadã magicã de care îmi va fi dor, fiindcã pe parcursul acestor ani am înteles cu adevãrat viata de elev, mi-am format diferite aptitudini, dar am legat si prietenii pe care, probabil, nu le vom destrãma”, a spus fata. Pentru a ajunge la performantã, eleva a luat fiecare gresealã ca pe o lectie din care a avut ce învãta, fãrã sã se descurajeze. “Am terminat ciclul gimnazial cu media 10. Am tratat totul cu seriozitate, am învãtat din fiecare gresealã si am încercat treptat sã progresez, ajungând astfel la aceste rezultate. Sunt mândrã de mine, de tot ce am realizat pe parcursul acestor ani, iar aceastã reusitã, deosebit de importantã pentru mine, mi-a dovedit cã prin muncã si rãbdare ne putem îndeplini orice vis. Mi-au fost alãturi cadrele didactice ce s-au strãduit pentru a-mi oferi o educatie aleasã, nu numai mie, ci si celorlalti colegi, dar si pãrintii ce m-au sprijinit în orice situatie”, a transmis Anastasia. Desi s-a preocupat de toate materiile în mod egal, eleva a avut câteva obiecte pe care le-a preferat: “Materiile preferate au fost Limba si literatura românã, Limba francezã si Biologia. Am participat la diverse concursuri si olimpiade, precum Olimpiada de limba si literatura românã, Concursul national de geografie „Terra”, Concursul national de traduceri „Corneliu M. Popescu” etc. Mi-ar fi plãcut sã existe si alte materii care sã ne ajute sã ne descoperim anumite talente sau pasiuni. Un optional pe care mi-as dori sã-l facã orice elev este teatrul scolar, optional pe care l-am avut în clasa a VI-a si prin care am învãtat sã ne gestionãm emotiile când vorbim în public si dictia, a mãrturisit Anastasia. Cu un viitor strãlucit în fatã, sefa de promotie doreste sã urmeze calea medicinei: “Mi-as dori sã dau la Liceul „Emil Racovitã” Vaslui, Stiinte ale Naturii si as vrea sã devin medic”.

 
2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ