spot_imgspot_img
spot_img
8.8 C
Vaslui
03-dec.-2023

Cum a primit mediul politic din judet vestea numirii lui Edi Popica în fruntea Prefecturii

- Advertisement -

FRUSTRÃRI… Nominalizarea de cãtre premierul Sorin Grindeanu a vasluianului Eduard Popica, un tânãr de 33 de ani provenind din tineretul PSD, în fruntea Institutiei Prefectului judetului Vaslui a nãscut multe patimi. Pe retelele de socializare au apãrut mai multe opinii pro si contra acestei numiri oficiale. Cu toate acestea, primarii sau conducerea Consiliului Judetean, cei care vor lucra direct cu noul prefect, cred cã tânãrul prefect al judetului îsi va face datoria cu prisosintã, mai ales cã este trecut prin mai multe posturi din administratie si din mediul de afaceri, deci cunoaste foarte bine cum curg lucrurile.

Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, liderul PSD, spune cã Popica si-a dat demisia atât din partid, cât si din cea de consilier judetean, pentru a evita vreo problemã de legalitate. Buzatu stie cã sunt “câteva zeci, poate sute, de oameni frustrati”, însã crede cã este nevoie de întelegere fatã de noul prefect. “Eduard Popica, noul prefect al judetului Vaslui, face parte din generatia tânãrã, este un om cu o pregãtire bunã, serioasã, care a activat pentru o perioadã pe functia de consilier juridic în cadrul Consiliului Judetean. A desfãsurat o activitate socialã si politicã, cu mult timp înainte de a ocupa functia de prefect, tocmai de aceea a si ajuns pe o functie de consilier judetean. Pentru a nu exista probleme cu numirea sa, a fost de acord sã demisioneze de la Consiliul Judetean, dar si din postura de membru de partid. Eu sunt foarte satisfãcut pentru faptul cã oameni din tânãra generatie au început sã ocupe functii în administratia localã, judeteanã si nationalã, iar Eduard Popica reprezintã noul val de politicieni, de dupã 1989”, spune Buzatu. “Evident, existã un numãr mare de persoane frustrate, câteva zeci, probabil sute, care nefiind în stare sã activeze în plan social sau politic, sã ocupe o functie printr-un concurs îsi exprimã frustrãrile pe retelele sociale. Dar, personal, am mare încredere în capacitatea noului prefect, cred cã îsi va exercita functia cu profesionalism si onestitate si cu întelegere fatã de cei care vor apela la prefectul judetului Vaslui”, mai explicã seful de la judet. Presedintele Asociatiei comunelor din România, filiala Vaslui, primarul Neculai Moraru spune cã asteaptã de la noul prefect o mai bunã implicare la problemele comunitãtii rurale. “Îi doresc succes si îl rog sã ne asculte si pe noi, primarii de comune, sã rezolvãm la Guvern multele probleme cu care ne confruntãm, sã rãspundã la solicitãrile Asociatiei Comunelor din România. Sã fie deschis si corect, nepãrtinitor, sã fie apropiat de primari si de comunitãtile locale”, spune primarul comunei Fãlciu.

“Sã ne dea viza de legalitate mai repede, sã nu asteptãm 30 de zile”

La Bârlad, primarul Dumitru Boros a primit vestea cu mult calm. El îi cere noului prefect sã dea mai repede vize de legalitate la hotãrârile consiliilor locale, “pentru cã nu este normal sã astepti 30 de zile pentru o vizã de legalitate”. “Am avut o colaborare bunã cu vechiul prefect (Isabel Bogdan, n.r.), cred cã voi avea o legãturã la fel de bunã cu noul prefect, pe care nu îl cunosc personal. Astept de la domnia sa operativitate, toate hotãrârile sã iasã mai repede de la Prefecturã. Sã fie incisiv în rezolvarea problemelor judetului Vaslui, asta îmi doresc de la noul prefect”, explicã Boros. Si vicepresedintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan, are mari asteptãri de la prefectul numit de Grindeanu. “Tin sã-l felicit pe Eduard Popica pentru numirea sa ca prefect al judetului Vaslui. Este un prefect tânãr si dornic sã facã treabã. Îi urez succes si multe realizãri”, afirmã Trifan. Partener de traditie al prefectilor judetului, primarul Vasile Pavãl cere noului prefect sã respecte legea. “Îmi doresc sã fie un tânãr de cuvânt, asa cum îl cunosc, sã respecte legea si sã aibã grijã de primari si de unitãtile administrative din judetul Vaslui, noi, care intrãm în legãturã cu Prefectura Vaslui, în spiritul respectãrii legii. Îi doresc mult succes în noul mandat”, a spus Pavãl.

Deputatul Adrian Solomon: “Edi Popica va fi cel mai bun prefect de Vaslui, din 2004 încoace”

DECLARATIE… Reactie a deputatului PSD de Vaslui, Adrian Solomon, dupã decizia Guvernului Grindeanu de a-l numi pe Eduard Popica în functia de prefect al judetului. Presedintele executiv al PSD Vaslui, numãrul doi în ierarhia partidului, crede cã noul prefect va face treabã foarte bunã în judet. “Dupã cum îl stiu eu pe Edi Popica, acesta va fi cel mai bun prefect pe care l-a avut judetul Vaslui din 2004 încoace. Este un foarte bun jurist si am vãzut destule spete rezolvate în mod strãlucit de acest tânãr de viitor. Edi are experientã si în administratie, fiind ales si consilier judetean, plus cei doi ani ca director în Prefecturã. Cred cã stie sã fie un om foarte hotãrât, atunci când este vorba de decizii importante. La nivelul de acum al atributiunilor prefectului, cred cã noul prefect va face foarte bine fatã la provocãrile care îi stau în cale, va lua cele mai bune decizii pentru administratia localã, indiferent de culoarea politicã a primarilor”, a spus deputatul Solomon. “Trebuie sã dãm cât mai mult credit si încredere tinerilor, mai ales celor care au terminat scoala la timp si pe bune”, mai spune, ironic, parlamentarul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.