23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

Cum vrea PSD Bârlad sã scape de un ziarist incomod, de care le este fricã! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

Transmit astãzi un rãspuns la o adresã pe care am primit-o la redactie din partea autoritãtilor locale bârlãdene, prin care mi se aduce la cunostintã o initiativã a grupului de consilieri locali PSD prin care se cere sã mi se retragã acreditarea la Primãria Bârlad! Motivul invocat de consilierii PSD este unul absolut incredibil! Acestia „îsi exprimã indignarea vis-à-vis de comportamentul si atitudinea manifestatã de numita Cezara Mironicã, autoarea unor articole în ziarul „Vremea Nouã” care în sedinta CLM Bârlad din 3 .04.2020 desfãsuratã în sistem videoconferintã a adus injurii (??!!) consilierilor locali Motrea Georgicã si Rãducanu Sorinel-Viorel, fie prin interventia în direct în cadrul dezbaterilor, fie prin articole cu tentã rasistã si discriminatorie publicate apoi în ziarul <<Vremea Nouã>>. Drept urmare, solicitãm retragerea acreditãrii numitei Cezara Mironicã, întrucât aceasta împiedicã desfãsurarea normalã a lucrãrilor CLM Bârlad! Mentionãm totodatã faptul cã numita Cezara Mironicã a avut suficient timp sã-si cearã scuze public celor doi consilieri, Motrea Georgicã si Rãducanu Sorinel-Viorel, dar nu a recurs la un astfel de demers. De ademenea, precizãm faptul cã în cazul în care sus-numita va continua sã participe la sedintele CLM Bârlad si va continua sã manifeste aceeasi atitudine dezaprobantã fatã de grupul consilierilor PSD Bârlad, acestia din urmã îsi rezervã dreptul de a pãrãsi dezbaterile din cadrul CLM Bârlad”, aratã grupul de consilieri ai PSD Bârlad. Ca urmare, primarul Dumitru Boros si secretarul Municipiului Bârlad, Cãtãlin Haret, mi-au solicitat un rãspuns referitor la aceastã adresã, pe care îl ofer în scris, negru pe alb, cu toatã responsabilitatea!

  1. Nici prin cap nu-mi trece sã nu particip la sedintele CLM Bârlad care sunt PUBLICE! Dacã vreti sã-mi interziceti sã particip ca jurnalist, eu tot voi participa ca bârlãdean, pentru cã sedintele sunt PUBLICE! Puteti sã le tineti oriunde doriti, la Cinematograf, în sala de sedinte a Primãriei, pe Primãrie, nu conteazã! Am dreptul sã particip. Nu puteti sã-mi interziceti participarea nici dacã vine Solomon cu bodyguarzii lui Dragnea la usã, întelegeti ori ba?
  2. Ce acreditare vreti sã îmi retragã primarul Bârladului? Aia pe care nu o am sau care? Niciun ziarist din Bârlad nu are acreditare scrisã! Când vom avea, sã mi-o retrageti, dar pânã atunci…
  3. La sedinta din 3 aprilie, nu am participat online decât urmãrind dezbaterile, pe calculatorul de acasã, având o invitatie de a urmãri sedinta din partea primarului Boros, prin IT-istul care mi-a trimis în e-mail un link! Dar, retineti si este cât se poate de usor de dovedit: NU am intervenit în niciun fel în dezbateri, deoarece NU AM MICROFON la camera Web de la calculator! Deci chiar dacã as fi vrut sã intervin, dar nu am fãcut-o, o dovedesc clar imaginile video! Ce injurii v-am adresat??
  4. Dacã v-a deranjat cã am scris a doua zi, pe 4 aprilie, articolul „Circ tigãnesc la CLM Bârlad”, nu este problema mea. Conform Constitutiei României, am dreptul la libertatea cuvântului si nu am adresat niciun cuvânt rasist, spre deosebire de dl. Georgicã Motrea care a folosit un limbaj suburban, care nu este demn de calitatea pe care domnia sa o are în legislativul local: „ Dom’le ce cautã o ziaristã (Cezara Mironicã) în direct cu mine? Ce mi-ati pus mie pe infecta asta care m-a jignit în direct?”, stã scris negru pe alb pe site-ul www.b-o.ro, la sedinta din 27 aprilie. Tot acolo se poate auzi si cum urlã domnul Georgicã Motrea invective la adresa mea. Eu nu m-am supãrat! Dar dacã minte, ce sã-i fac? Sã îl dau în judecatã sau sã îi tai nasul? Vã las plãcerea, domnule Motrea, sã vizionati, împreunã cu cititorii site-ului www.vremeanoua.ro, înregistrarea video de la ultima sedintã din luna mai, când v-ati rãtoit la doamna consilier Elena Monu, adresându-vã „Ia uitati, domnule presedinte, Cezara iar este al 12-lea consilier! Iar intervine!” arãtând spre doamna Monu, care era în primul rând! Eu eram în penultimul rând de la Cinematograf! Pânã aici merge obsesia dumneavoastrã la persoana mea? Vã este chiar asa de fricã? Bau!
  5. Sorinel Rãducanu-Viorel, consilier local PSD si, culmea, presedintele comisiei juridice a CLM Bârlad, la sedinta din 3 aprilie, i s-a adresat unui coleg de consiliu, director adjunct al Liceului Tehnologic „Petru Rares”, prof. Ionut Pasat, cu urmãtoarea retoricã: „Nesimtât! Asta-i întrebare de om TÂMPIT”. Comentariul meu considerat rasist, scris în ziar, este <<Bravo, ai stil, domnule Rãducanu!>>. Puteti citi articolul mai jos si, la fel, puteti urmãri înregistrarea video, de la minutul 10.50 pânã la final, îl puteti auzi în direct pe domnul Rãducanu ce vocabular are.

As putea continua la nesfârsit dar sincer, eu sunt încântatã cã cei din PSD Bârlad tremurã de frica mea! Cãci nu gãsesc altã explicatie la un asemenea comportament de ales local! Amenintarea cã vor pãrãsi dezbaterile din CLM Bârlad dacã eu particip la ele este puerilã! Bã bãieti si fete, dar de ce v-au trimis bârlãdenii în CLM? Ca sã lãsati baltã problemele orasului cã o ziaristã, incomodã pentru voi, a apãrut la o sedintã transmisã online pe ecran?? Atât conteazã pentru voi problemele bârlãdenilor, cã în loc sã le rezolvati, faceti circ cu mine pentru cã nu pup papucul PSD?? Nici Traian Bãsescu, care se rãzboia crunt cu Antena 3, nu a îndrãznit sã le interzicã ziaristilor de la postul de televiziune respectiv sã vinã la conferintele lui sau la Palatul Prezidential! Nici Dragnea n-a interzis ziaristilor incomozi de la PROTV sau de la ziarele care îl atacau, sã participe la conferintele lui sau manifestãrile PSD! Cel mult îi invita la baie cu el! Asa cã, iatã rãspunsul meu: Voi veni la sedintele CLM ca orice om obisnuit, ca orice bârlãdean care are dreptul sã vinã sã vã vadã. Si voi veni si în calitate de jurnalist. Punct. Iar dacã asteptati scuze de la mine, iatã, declar public, cum ati vrut voi: Niciodatã!  Cezara MIRONICA

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/circ-tiganesc-online-la-clm-barlad-video

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri