spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
13.6 C
Vaslui
10-mai-2024

Dumitru Buzatu a rămas fără casă după ce și-a donat o parte din avere fiului, însă Tudor a uitat să treacă “darul” în declarația de avere! (DOCUMENTE)

- Advertisement -
MUTĂRI… Dumitru Buzatu contribuie la înstărirea pe toate planurile a fiului său, Tudor. După ce a pus o vorbă bună la conducerea centrală a partidului pentru a-i convoca juniorul în echipa guvernamentală, președintele CJ Vaslui transferă acestuia o parte din avere, pe contracte de donație.

CADOURI… Anul 2022 a fost unul fantastic pentru Tudor Buzatu, fiul președintelui Consiliului Județean Vaslui. După ce a fost numit secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului, juniorul familiei Buzatu a devenit proprietar peste mai multe hectare de teren din județul Vaslui. Potrivit celei mai recente declarații de avere, fiul lui Dumitru Buzatu a primit, anul trecut, nu mai puțin de 11 terenuri în localitățile Negrești, Zăpodeni, Ștefan cel Mare, dar și în intravilanul municipiului Vaslui. Nu a scos niciun leu din buzunar pentru că toate i-au fost donate, cel mai probabil de tatăl lui. De altfel, în declarația de avere completată de Dumitru Buzatu în data de 13 iunie 2023, acesta scrie că în data de 18 noiembrie 2022 i-a donat fiului său o casă de locuit și un teren intravilan. În luna martie, anul trecut, președintele Consiliului Județean Vaslui i-a mai donat lui Tudor Buzatu un teren agricol, fără a preciza însă localitatea. Curios este faptul că în declarația de avere completată de Tudor Buzatu în data de 15 iunie 2023, acesta uită sau omite intenționat să treacă în document casa primită cadou de la președintele CJ Vaslui.

Familiei Buzatu îi place să dețină cât mai multe terenuri. O arată declarațiile de avere ale președintelui Consiliului Județean Vaslui și fiului acestuia, completate săptămâna trecută. Pentru Dumitru și Tudor Buzatu, anul 2022 a fost unul al tranzacțiilor imobiliare, fie că vorbim de clădiri sau terenuri. În urma acestor tranzacții, președintele Consiliului Județean a rămas fără acoperiș deasupra capului. Cel puțin pe hârtie, pentru că în realitate lucrurile stau cu totul altfel. De exemplu, o casă cu suprafața de 172 mp, construită în anul 2012, care anul trecut era menționată în declarația de avere, anul acesta nu se mai află în proprietatea lui Dumitru Buzatu. Foarte probabil ca acesta să o fi cedat fostei sale soții, Gabriela Crețu, după partaj. Chiar și fără acea casă, președintele CJ Vaslui mai are cinci imobile aflate pe raza comunei Zăpodeni. Ele au fost construite în perioada 2013 – 2019 și au suprafețe cuprinse între 63 și 520 de metri pătrați. Toate cele cinci imobile au fost trecute ca „alte categorii de bunuri imobile”, nu case, nu cabane, nu clădiri unde se poate locui.

OMISĂ… Aceasta este „anexa” pe care Dumitru Buzatu evită să o treacă în declarația de avere la adevărata ei valoare

Pe lângă casa de 172 mp, ștearsă din declarația de avere, Dumitru Buzatu mai deține o vilă de lux, pe care, până în 2022, a trecut-o ca o simplă anexă. În documentul completat săptămâna trecută, nici această așa-zis anexă nu mai apare. Însă nu doar la capitolul clădiri se constată diferențe. De pildă, un teren în suprafață de 1465 metri pătrați aflat în intravilanul municipiului Vaslui, care în 2022 era trecut în declarația de avere, anul acesta nu se mai regăsește. La fel ca și casa de 172 mp, este foarte probabil ca acest teren să fi fost cedat Gabrielei Crețu. Conform documentului, Dumitru Buzatu mai deține, din 2006, două terenuri, unul intravilan de 580 metri pătrați, în localitatea Ștefan cel Mare, și unul agricol, de 1.043 metri pătrați, în aceeași localitate. Doi ani mai târziu, în 2008, alte două terenuri au intrat în “portofoliul” președintelui CJ Vaslui: unul forestier de 28.500 metri pătrați și unul agricol de 21.373 metri pătrați. Ambele în localitatea Șaru Dornei și din ambele deține o cotă de 3/10. Anul 2018 a fost, de departe, cel mai “prolific” an: nu mai puțin de cinci terenuri au ajuns sub stăpânirea lui Dumitru Buzatu: un teren agricol de 33.614 metri pătrați în comuna Zăpodeni, și un altul de 708 metri pătrați în aceeași localitate, un teren intravilan în Vaslui de 709 metri pătrați, unul forestier de 10.000 de metri pătrați în Șaru Dornei și un altul agricol de 46.745 metri pătrați în aceeași localitate din județul Suceava. La capitolul bunuri mobile, Dumitru Buzatu a trecut două autoturisme, un Mercedes din 1979 și o Lada, din 2008, o șalupă marca Black Sea Fishing, cumpărată în 2010, dar și o rulotă Burstner, cumpărată în 1984. Președintele CJ Vaslui mai are conturi curente sau echivalente (inclusiv card) deschise la Banca Transilvania (două în 2011) și Alpha Bank, în 2010, ce totalizează peste 106.000 lei. Acesta mai deține 20 de acțiuni la SC Acip Perla SRL, valoarea totală la zi declarată fiind de 200 lei. În declarația de avere de anul acesta, șeful PSD Vaslui a trecut trei bunuri imobile pe care le-a donat anul trecut fiului său, Tudor Buzatu. Este vorba despre o casă de locuit și două terenuri, unul intravilan, celălalt agricol. 

Casa de locuit donată, în 2022, de Dumitru Buzatu nu se regăsește în declarația de avere a lui Tudor Buzatu, unde la capitolul „clădiri” este trecută o casă de vacanță, dobândită în 2013

Pensie de peste 160.000 lei în anul 2022

DOCUMENT: Declaratie de avere Dumitru Buzatu

Dumitru Buzatu are și datorii, la un IFN, de unde a împrumutat, în anul 2021, suma 205.202 lei, creditul fiind scandent în anul 2026. În ceea ce privește veniturile, ca președinte de CJ a declarat o indemnizație anuală de 164.268 lei, adică 13.689 lei pe lună. Alți 1.000 de lei au fost obținuți dintr-o chirie. Pentru anul 2022, Dumitru Buzatu a declarat o pensie pentru limita de vârstă în valoare de 95.820 lei și alți 73.372 de lei din pensia de parlamentar, care i-a fost sistată în anul precedent, ca urmare a unei legi adoptate de Parlament. Contestată de mai mulți foști deputați și senatori, printre care și Dumitru Buzatu, Victor Cristea și Doina Silistru, legea a fost declarată neconstituțională, astfel că demnitarii și-au recuperat toate sumele blocate mai multe luni de zile. Adunând toate aceste sume, rezultă că Dumitru Buzatu a avut un venit net lunar, anul trecut, de aproape 28.000 de lei. “Amețit”, probabil, de aerul rarefiat de pe acest munte de bani, președintele CJ Vaslui a avut la începutul acestui an, proasta inspirație să susțină că social-democrații nu aveau cum să “sărăcească” Vasluiul, pentru că vasluienii au fost dintotdeauna săraci: “Când au fost vasluienii bogați, de i-am sărăcit noi?”, a întrebat acesta în timpul alegerilor pentru șefia filialei județene a PSD Vaslui. Iată că în județul celor dintotdeauna săraci, Dumitru Buzatu devine cel mai bine plătit vasluian din administrația publică locală, la distanță foarte mare de primarul Vasile Pavăl, care ocupă locul doi.

Anul 2022 nu a fost deloc rău pentru Dumitru Buzatu, acesta obținând, de la Consiliul Județean și din pensii, venituri de aproape 65.000 de euro

Juniorul Tudorel Buzatu, proprietar peste 20 de terenuri, dintre care 11 primite donație anul trecut

DOCUMENT: Declaratie de avere Tudor Buzatu

Aflat la a doua apariție în cadrul Executivului, după ce în primăvara lui 2018, premierul Viorica Dăncilă îl numea secretar de stat în aparatul de lucru al Anei Birchall, juniorul familiei Buzatu, Tudor, a fost nevoit anul acesta să-și completeze din nou declarația de avere. În urmă cu cinci ani, fiul lui Dumitru Buzatu și al Gabrielei Crețu deținea 9 terenuri (opt agricole și unul intravilan) în suprafață totală de 20 de hectare, toate situate pe raza comunei Ștefan cel Mare.

Tudor Buzatu

Anul acesta, în declarația de avere a lui Tudor Buzatu au mai “răsărit” alte 11 terenuri, toate primite prin contract de donație în 2022. Vorbim de un teren de 4907 metri pătrați în extravilanul orașului Negrești, două terenuri de 5848 mp, respectiv 7173 în extravilanul localității Zăpodeni, două terenuri de 10.282 mp și 11.026 în extravilanul localității Ștefan cel Mare și șase terenuri de 271 mp, 521 mp, 113 mp, 560 mp și 23 mp în intravilanul municipiului Vaslui. Toate aceste terenuri enumerate mai sus sunt deținute în totalitate de juniorul familiei Buzatu, care în prezent este secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului. La capitolul clădiri, Tudor Buzatu are trecută o casă de vacanță în Șaru Dornei, dobândită în anul 2013. Curios este faptul că donația tatălui său, acea casă dată cadou anul trecut, nu apare pe nicăieri în declarația de avere de anul acesta. Potrivit documentului, Tudor Buzatu deține 50 de acțiuni la Sungreenpark SRL, o societate înființată în luna august anul trecut, care are ca obiect de activitate producția de energie electrică. Valoarea acestor acțiuni este estimată la 50.000 de lei. În anul 2022, Tudor Buzatu a contractat și un credit bancar, în valoare de 100.000 de lei, scadent în anul 2024. La capitolul venituri, acesta și-a trecut salariul de la Guvern, de 109.021 lei, dar și indemnizația de la Smart SA București, în valoare de 21.989 lei.

Venituri consistente și pentru senatoarea Gabriela Crețu

Gabriela Crețu

Pentru un tablou complet al averii familiei Buzatu, am accesat site-ul Senatului, unde trebuia să găsim și declarația de avere a Gabrielei Crețu, fosta soție a lui Dumitru Buzatu și mama lui Tudor Buzatu. Pentru că documentul completat anul acesta nu a fost urcat pe site, am luat declarația de anul trecut. Parcurgând-o, am aflat că în luna martie anul trecut, între senatoarea Crețu, Tudor Buzatu și Dumitru Buzatu au avut loc mai multe permutări de terenuri, unele date donații, altele câștigate de președintele CJ în urma partajului. În prezent, Gabriela Crețu deține un apartament în București, o casă de locuit în Vaslui, un teren în intravilanul municipiului reședință de județ și un alt teren în intravilanul municipiului București. În 2021, aceasta avea o indemnizație de senator de 137.256 de lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

  1. Ce bine se trăiește la Vaslui! Când au fost vasluienii bogați oare, de ia sărăcit famiglia Buzatu, iaca de când sunteți voi la putere , din 1990, de atunci tot ultimii din Europa suntem.

  2. Un molau si un arogant – fara valoare adaugata : umana sau profesionala 🙁 Cum e sa ai atatea case si terenuri , sa nu le mai stii numarul si sa te incurci in donatii . Dar pana la donatii, cum s-a strans atata avere din salar ?????????????? E vre-o institutie a statului care sa faca lumina in familia asta intelopa ???

  3. Așa, și? Ce-s cu apucăturile astea comuniste? Este ilegal să fii proprietar în capitalism? Oamenii au muncit, nu au dat din clanță ca voi. Poftiți dumneavoastră la lopată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.