2.1 C
Vaslui
29-nov.-2022

Dumitru Buzatu, anunț important de la pupitrul Guvernului, pentru instituțiile din subordinea CJ Vaslui

- Advertisement -
ANUNȚ… Consiliul Județean Vaslui va înființa o unitate de achiziții publică centralizată, care va contribui la eficientizarea achizițiilor.

MODIFICARE… Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumintru Buzatu, a anunțat luni, în cadrul unei conferinte de presă, că instituția pe care o conduce va înființa o unitate de achiziții publice centralizată, care va contribui la eficientizarea achizițiilor, la transparența cheltuirii banilor publici, dar și la economisirea lor.

Unitatea centrală de achiziții va încuraja cooperarea între entitățile subordonate Consiliului Județean Vaslui și va comasa nevoile lor de achiziții. Acest proces va genera economii semnificative la bugetul local, va reduce birocrația și va crește interesul firmelor care pot oferi bunuri și servicii. „Mulțumim celor care ne-au inclus în acest proiect și au dat posibilitatea să ne lărgim orizontul în ceea ce privește activitatea de achiziții centralizate la nivel local. Strategia națională este doar un plan, un fir conducător și că în implementarea acestei strategii este nevoie permanentă de perfecționare a mecanismelor și privesc aceste unități centralizate ca pe un mod de a perfecționa mecanismele acestea. Nu sunt specialist, dar zic că am o experiență destul de îndelungată datorită persistenței în board-ul Consiliului Județean Vaslui, însă am putut să sesizez și aspectele bune, precum și cele mai puțin bune, mai dificile ale sistemului de achiziții. Trebuie să fim conștienți că lucrăm cu niște oameni care au căpătat în cea mai mare parte o pregătire profesională la locul de muncă sau într-un sistem de cursuri care nici el nu este de o calitate foarte ridicată, dat fiind faptul că este un sistem foarte proaspăt și care nu poate să beneficieze de la început de experiența unor specialiști de talie în domeniu, astfel încât o asemenea inițiativă ar produce beneficii imediat, fiindcă ar selecta pe cei mai buni, care să fie incluși în aceste unități centralizate și ar da posibilitatea ca ei să fie și un fel de instructori pentru ceilalți participanți la procesul de achiziții”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, în cadrul conferinței de presă. Înființarea Unităților centrale de achiziții locale este una din măsurile prevăzute în Strategia națională în domeniul achizițiilor publice, implementată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Cum intri în jud Vaslui emblema este culoarea roșie. Panarama asta care conduce județul ii place săi compromită pe locuitorii județului. Treziți-vă….este părerea mea personala!

  2. Sunt curios daca exista un proiect implementat de CJ sau PMJ care sa se fi terminat la timp, adică în termen. „Drumul strategic” blocat al CJ, PMJ cu excedent (nu a reușit să cheltuie banii de investiții), și dumnealui vine și ne vinde gogoși cu achiziții centralizate. Ce experți le implementează?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.