spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
13-mai-2024

Fizicianul Florin Cociuban renuntã la stiiintele exacte si îmbrãtiseazã arta (FOTO)

- Advertisement -

REPROFILAT…Cunoscut vasluienilor ca omul care a lansat teoria, fãrã argumente stiintifice, cã informatia poate cãlãtori cu viteze mai mari decât cea a luminii, fizicianul Florin Cociuban renuntã la stiintele exacte si îsi îndreaptã atentia cãtre picturã. Lucrãrile sale, în mare majoritate peisaje, par sã atragã privirile unora, astfel cã artistul Cociuban sperã sã ajungã si sã-si vândã din lucrãri. În perioada în care atentia vasluianului nostru era îndreptatã cãtre stiintele exacte, acesta a aruncat o provocare fizicienilor si sustinea o teorie pe baza cãreia informatia ar putea cãlãtori cu o vitezã egalã sau mai mare cu cea a luminii. Teoria lui intra în contradictie cu ceea ce a sustinut fizicianul de geniu Albert Einstein care spunea cã cea mai mare vitezã din Univers este viteza luminii în vid si care se apropie de 300.000 de km/s. În urmã cu mai bine de 8 ani,în teoria prezentatã de vasluianul nostru, informatia cãlãtoreste instantaneu si nu existã o formulã de calcul a vitezei acesteia.

Dupã o pauzã de mai bine de 8 ani, fizicianul Florin Cociuban dã vasluienilor o nouã loviturã. Dacã, în trecut, acesta sustinea teorii care intrau în contradictie cu ceea ce a sustinut Albert Einstein, de data aceasta, Cociuban se vrea un Picasso local. Asa cã, mai nou, s-a apucat de pictat. Desenele lui, în marea lor majoritate peisaje, sunt fãcute în tempera sau vopsele acrilice. „M-am apucat de pictat de curiozitate, mai ales cã eu nu am pictat niciodatã. M-am uitat la fiul meu cum picteazã si mi-am zis sã încerc si eu. Am vãzut cã îmi iese si am zis, de ce nu!? Am trei luni de când m-am apucat de picturã sI, dacã voi persevera, într-un an sau poate mai mult, pot ajunge mult mai bun ca acum. Si poate cã atunci cineva îmi va aprecia arta si voi putea sã vând sau sã am propria mea expozitie. Deocamdatã le-am atârnat la mine în casã, pe pereti, si pot spune cã sunt mândru de munca mea. Nu a fost si nu este usor, chiar dacã am pornit totul dintr-o joacã, plus cã am vãzut cã materialele necesare nu sunt chiar ieftine. Dupã ce voi reusi sã vând primul tablou, indiferent de câti bani voi câstiga, am sã pot spune cã am reusit în acest domeniu”, spune Florin Cociuban.

Cociuban, fizicianul care s-a luat la trântã cu Einstein

Florin Cociuban a ajuns cunoscut vasluienilor dupã ce, în urmã cu mai bine de 8 ani, a aruncat fizicienilor o provocare. Acesta a sustinut o teorie, fãrã o demonstratie stiințificã, conform cãreia informatia poate cãlãtori cu viteze chiar mai mari decât cea a luminii. Si-a numit teroria sa, „teoria unificatoare a cântarelor”. La acea vreme, curios a fost faptul cã, stând de vorbã cu câtiva profesori de fizicã despre ceea ce sustinea Cociuban, toti au avut acelasi rãspuns. În teoria prezentatã de acesta, informatia cãlãtoreste instantaneu. În acelasi timp, fizicienii cu care am discutat au spus cã, deocamdatã, nimeni nu a calculat viteza de deplasare a informatiei si nu existã o formulã de calcul. Cu toate acestea, deocamdatã, cea mai mare vitezã cunoscutã este cea a luminii în vid, vitezã ce se apropei de 300.000 de km/s. Pentru a încerca sã demonstreze, cel putin teoretic, ceea ce a sustinut, Cociuban lanseazã „teoria unificatoare a cântarelor”, teorie conform cãreia, dacã stivuim, unul peste altul, cântare, indiferent cât de multe, acestea vor simti instantaneu, orice actiune asupra lor. „Atunci când vom apãsa pe cântarul de sus de la nivelul soarelui, vom observa cã toate cântarele, instantaneu, vor simti greutatea în mod diferit, indiferent de distanta care desparte primul cântar stivuit, de ultimul. Într-un cuvânt, observatorul de pe Pãmânt va vedea cresterea greutãtii, ceea ce înseamnã cã informatia a cãlãtorit cu o vitezã superluminicã. Acelasi lucru l-am putea face si cu o conductã plinã cu apã, întinsã pânã la Soare, fãrã sã tinem cont de alte forte, în afarã de gravitatie. În momentul în care vom mai turna o canã cu apã în conductã, moleculele de apã de la sol vor simti instantaneu greutatea, în mod diferit, dar în acelasi timp. Iar dacã vom pune barometre pe toatã lungimea conductei, vom observa acelasi lucru. Va creste presiunea instantaneu, în mod diferit, dar în acelasi timp, iar informatia vine de sus, deoarece acolo am turnat apa la nivelul Soarelui. Orice particulã din apã va actiona ca un cântar”, sustinea teoria lansatã de Florin Cociuban.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. nu poti explica la maimute chiar toate cele. cum poti sa ii explici unui vasluian ca informatia „frunza are culoarea verde” poate avea viteza?!?!? cand el stie ca florin salam canta manele si gratarul e activitate de recreere… in loc sa fiti batjocoritori mai bine taceti iar dl fizician sa nu-si „arunce margaritarele inaintea porcilor”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.