spot_imgspot_img
14.3 C
Vaslui
30-apr.-2024

Iată câți bani va primi, pe zi, o persoană care va sta la biroul electoral

- Advertisement -

REMUNERAȚI… În acest an vor avea loc patru rânduri de alegeri. Pe 9 iunie 2024, românii sunt chemați la vot pentru alegerile locale și europarlamentare, în septembrie vor avea loc alegerile prezidențiale – pe 15 septembrie va fi primul tur, iar pe 29 septembrie va fi al doilea tur. În luna decembrie vor avea loc ultimele alegeri din acest an, și anume pe 8 decembrie, alegerile parlamentare. În toate cele patru zile de votare vor fi angajate mai multe persoane la biroul electoral, care vor fi recompensate financiar pentru munca depusă, cu sume deloc de neglijat.

Ministerul Administrației și Internelor a lansat, luna trecută, Ordonanța de Urgență privind unele măsuri pentru organizarea și desfășurarea alegerilor comasate din 9 iunie 2024. Este vorba despre alegerile pentru desemnarea europarlamentarilor, dar și alegerilor locale. Actul normativ prevede inclusiv sumele care vor fi alocate membrilor din Birourile electorale. Conform Ordonanței de Urgență emise de Ministerul Administrației și Internelor, membrii birourilor electorale din România pot cîștiga între 162 și 396 de lei pe zi, în timp ce cei din secțiile de votare din străinătate ar putea cîștiga 660 de lei pe zi.

Lista de câștiguri pentru angajații birourilor electorale

Membrii birourilor electorale, operatorii de calculator, personalul tehnic auxiliar, statisticienii, informaticienii, precum și personalul Ministerului Afacerilor Interne vor primi o indemnizație de protocol de 35 de lei de persoană pentru fiecare zi de activitate. Sumele prevăzute în Ordonanța de Urgență sunt următoarele: 396 de lei pe zi de activitate pentru președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară, locțiitorii acestora și operatorii de calculator; 240 de lei pe zi de activitate pentru membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din țară, alții decât cei prevăzuți mai sus; 396 de lei pe zi de activitate pentru președinții birourilor electorale de circumscripție județeană; 324 de lei pe zi de activitate pentru președinții birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală, precum și pentru locțiitorii acestora; 162 de lei pe zi de activitate pentru membrii birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală, precum și pentru locțiitorii acestora; 162 de lei pe zi de activitate pentru informaticieni; 162 de lei pe zi de activitate pentru personalul tehnic auxiliar al birourilor electorale de circumscripție, precum și pentru statisticienii acestora, acolo unde este cazul; 396 de lei pe zi de activitate pentru președintele Biroului Electoral Central, locțiitorul acestuia și ceilalți membri ai Biroului Electoral Central; 324 de lei pe zi de activitate pentru personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral Central, precum și pentru statisticienii acestuia. În ceea ce privește situația secțiilor de votare din străinătate, indemnizațiile sunt mai mari în cazul operatorilor de calculator: 324 de lei pe zi de activitate pentru personalul tehnic auxiliar al biroului electoral pentru secțiile de votare din străinătate, precum și pentru statisticienii acestuia; 730 de lei pe zi de activitate pentru președinții și locțiitorii birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate; 660 de lei pe zi de activitate pentru membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate care îndeplinesc și atribuțiile operatorilor de calculator; 595 de lei pe zi de activitate pentru membrii birourilor electorale ale secțiilor de votare din străinătate.

Înscrierile se fac până joi, la miezul nopții 

Potrivit unui comunicat al Biroului Electoral Județean Vaslui, partidele politice parlamentare, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale care au avut grup parlamentar propriu în cel puțin una din Camerele Parlamentului la data constituirii acestuia ca urmare a alegerilor din 2020, reprezentantul grupului organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale reprezentate în Camera Deputașilor, precum și reprezentantul partidelor politice și organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale cărora le-au fost repartizate mandate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019, pot comunica în scris, către birourile electorale de circumscripție, reprezentanții lor în aceste birouri până cel târziu la data de 18.04.2024, ora 23:59.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.