spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
10-mai-2024

Încep plățile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune, județul Vaslui are aproape 10.000

- Advertisement -

LISTĂ… Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui a anunțat că a efectuat primele plăți ale venitului minim de incluziune către 9.349 beneficiari din județul Vaslui (familii și persoane singure). Este vorba de beneficiarii înregistrați în luna ianuarie 2024 în baza de date a agenției. Suma totală plătită de către AJPIS Vaslui beneficiarilor de venit minim de incluziune în această lună a fost de 5.805.360 de lei.

Este prima plată a acestui nou tip de ajutor care înlocuiește venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei.  Instituția a transmis și calendarul plăților în luna februarie pentru persoanele care beneficiază de VMI (venit minim de incluziune). Pe data de 20 februarie s-au alimentat conturile pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea VMI pe card. În ultima decadă a lunii (între 22 și 29 februarie) se asigură plata prin mandat poștal conform convenției încheiate cu Poșta Română, pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea VMI prin mandat poștal. Venitul Minim de Incluziune (VMI) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața. Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: sprijin pentru incluziune, respectiv sprijin pentru familiile cu copii. Venitul Minim de Incluziune a intrat în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2024. În altă ordine de idei, tot începând cu 1 ianuarie 2024, noile cuantumuri ale alocațiilor de stat pentru copii sunt următoarele: 719 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani, sau cu vârsta cuprinsă între 2-18 ani în cazul copiilor cu handicap (o creștere de la suma de 631 lei); 292 lei pentru copiii fără handicap cu vârsta cuprinsă între 2-18 ani, precum și pentru tinerii peste 18 ani care urmează învățământul liceal sau profesional (o creștere de la suma de 256 lei).

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. venitul minim de incluziune este mita electorala pentru puturosi. Ne-am saturat sa sustinem toti puturosii si betivii care nu vor sa munceasca si sa platim mii si zeci de mii pe luna bir la bugetul de stat. 90% sunt buni de munca si duc ajutorul la birtul din sat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.