spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Judetul Vaslui a strãlucit la Olimpiada Nationalã de Geografie: Cosmin Dulgheru, calificat la etapa internationalã

- Advertisement -

BRAVO… Rezultate exceptionale la Olimpiada Nationalã de Geografie. Judetul Vaslui s-a clasat pe locul I datoritã rezultatelor înregistrate de elevi: un Premiu II, cinci Mentiuni din partea Ministerului Educatiei si trei premii speciale din partea Societãtii de Geografie din România. Cel mai bun rezultat îi apartine lui Cosmin-Ioan Dulgheru, care a obtinut al doilea punctaj pe tarã la clasa a IX-a: 95,13. Acesta a fost rãsplãtit cu Premiul l II-lea, a intrat la baraj si a reusit sã se califice în lotul national pentru Olimpiada Europeanã de Geografie, care se va desfãsura în Belgrad, Serbia. Este a doua calificare a lui Cosmin la aceastã competitie, anul trecut obtinând o medalie de argint la etapa internationalã. Contactat telefonic, acesta ne-a mãrturisit cã subiectele au fost „dificile” si „consistente”, însã se astepta sã obtinã un rezultat bun. „Pentru mine, calificarea pentru a doua oarã la Olimpiada Europeanã de Geografie reprezintã o confirmare a cunostintelor acumulate pe parcursul ultimilor ani. M-am bucurat foarte mult când mi-am auzit numele strigat la festivitatea de premiere si sper cã anul acesta sã obtin un rezultat si mai bun ca anul trecut”, ne-a declarat Cosmin-Ioan Dulgheru.

Etapa nationalã a Olimpiadei de Geografie s-a desfãsurat în perioada 25-30 aprilie 2024, la Constanta. Dintre cei peste 400 elevi participanti, nouã elevi au reprezentat judetul Vaslui în aceastã competitie. În urma desfãsurãrii probelor scrisã si practicã, conform regulamentului de organizare a competitiei, s-au obtinut un Premiu II, cinci Mentiuni din partea Ministerului Educatiei Nationale si trei premii speciale. Astfel, mentiunile au revenit elevilor Ruxandra Câmpeanu, Gabriel Susnea, Bianca Lucia Budes, Maria Claudia Cartas, toti patru de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad, pregãtiti de profesoara Cristina-Meda Oprea, respectiv Veronica Silvestru, dar si elevei Eva Maria Postolache de la Liceul „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, pregãtitã de profesoara Landiana Mihnevici. Premiile speciale oferite de Societatea de Geografie din România au revenit elevilor Andreea Bianca Cazacu de la Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi (prof. Daniela Brãnici), Valentin Constantin Stupu de la Scoala Gimnazialã nr. 1 sat Pogana (prof. Elena Cozma) si Miruna Ioana Lungu de la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui (prof. Mirela Bulgaru).

Cosmin Ioan Dulgheru: „Cel mai mult mi-au plãcut subiectele legate de relief, dar si cele despre climã

Cosmin Ioan Dulgheru a obtinut cel mai bun rezultat al lotului judetean: Premiul al II-lea. În urma probei de baraj pentru calificarea la etapa internationalã, acesta s-a calificat în lotul national pentru Olimpiada Europeanã de Geografie, care se va desfãsura la Belgrad, Serbia. Despre experienta de acum, Cosmin ne-a povestit cã proba practicã a fãcut diferenta. Aceasta a constat în verificarea cunostintelor geografice în urma unor aplicatii pe teren: mai exact, a vizitat litoralul Mãrii Negre si Cheile Dobrogei împreunã cu profesorii din Constanta, iar a doua zi a trebuit sã prezinte informatii despre punctele de observare. Aici Cosmin a reusit sã obtinã 100 de puncte. „Anul acesta am obtinut un punctaj mare, la care mã asteptam. Concurenta a fost mare, mai ales dupã aflarea rezultatelor la proba teoreticã. Diferenta s-a fãcut la proba practicã. Subiectele de la proba teoreticã au fost, ca de obicei, destul de dificile si consistente, dar si interesante deasemenea. Cel mai mult mi-au plãcut subiectele legate de relief, dar si cele despre climã. Proba practicã, pe cât este de frumoasã si interesantã, este totodatã destul de obositoare si cea care face diferenta în fruntea clasamentului. Aceasta constã în proba de teren, unde suntem însotiti de cãtre profesori din judetul gazdã ce ne prezintã informatii despre punctele de observare. Anul acesta am „vizitat”, printre altele, litoralul Mãrii Negre si Cheile Dobrogei. În seara aceleiasi zile trebuie sã recapitulezi tot ce ai vãzut si auzit pe teren, iar a doua zi se dã proba scrisã. Pentru mine, calificarea pentru a doua oarã la Olimpiada Europeanã de Geografie reprezintã o confirmare a cunostintelor acumulate pe parcursul ultimilor ani. M-am bucurat foarte mult când mi-am auzit numele strigat la festivitatea de premiere si sper cã anul acesta sã obtin un rezultat si mai bun ca anul trecut”, a declarat Cosmin Ioan Dulgheru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.