spot_img
30.8 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Obliga orfanele sã se prostitueze!

- Advertisement -

TRAFIC CU MINORE AFLATE ÎN PLASAMENT FAMILIAL

REVOLTÃTOR Un nou caz de abuz asupra copiilor institutionalizati a fost descoperit de procurorii DIICOT Vaslui, dupã ce mai multe minore internate în case de tip familial din Husi si Negresti au fost obligate sã se prostitueze, “pestele” fiind un bãrbat de 42 de ani. Ancheta, la care au participat si ofiteri de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vaslui, a scos la ivealã o retea bine pusã la punct, prin care minorele erau scoase la produs în mai multe orase din judet, copilele provenind din familii dezorganizate. Anul trecut, procurorii DIICOT au descoperit o altã fatã de 14 ani dintr-un centru de plasament din Bârlad, care era obligatã sã se prostitueze, pentru a-si plãti chiria. Patru tineri din Bârlad au fost trimisi în judecatã, în septembrie 2013, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crimã Organizatã si Terorism (DIICOT), fiind acuzati de sãvârsirea infractiunilor de trafic de minori si acte sexuale cu minori.

Un bãrbat de 42 ani din Vaslui a fost arestat preventiv de judecãtorii Tribunalului Vaslui, sub acuzatia de trafic de minore. Dutã a fost prezentat pe 30 octombrie la tribunal, cu mãsura de arestare preventivã, judecãtorii luând decizia încarcerãrii acestuia. Politistii încearcã sã afle câte fete au fost implicate în cazul de trafic de minore si persoanele care au beneficiat de serviciile sexuale ale minorelor, dosarul fiind unul foarte complex. Surse din cadrul anchetei sustin cã, în perioada martie-octombrie a.c., vasluianul Radu Dutã, un personaj cunoscut ca având antecendente penale pentru infractiuni la viata sexualã si trafic de droguri, ar fi racolat mai multe minore provenind în special din familii dezorganizate, fetele fiind aflate în plasament maternal sau în Complexele de servicii comunitare – case de tip familial din municipiul Husi si orasul Negresti. Una dintre minorele racolate, descoperitã în timpul perchezitiilor ofiterilor de la Crimã Organizatã, apãrea ca internatã în Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilitãti din Husi. Conform anchetatorilor, victimele erau cazate în locuinta lui Dutã si obligate sã se prostitueze, întretinând raporturi sexuale, contra cost, cu clienti racolati de cãtre inculpat. Anchetatorii mai spun cã douã dintre victimele minore identificate au fost oferite unor cetãteni de nationalitate bulgarã, pe 22 octombrie, pentru a întretine cu acestia raporturi sexuale. Procurorii DIICOT mai spun cã au indicii cã minorele au fost îndemnate sã consume si droguri. Sunt probe care demonstreazã cã activitatea infractionalã desfãsuratã de Dutã Radu constituia singura sursã de venit a acestuia. Acesta a fost plecat în Franta unde a executat o pedeapsã de 8 luni de închisoare pentru sãvârsirea infractiunii de trafic de droguri, dupã care s-a întors în tarã, fiind arestat de DIICOT.

Comunicat oficial IPJ Vaslui: “Bãrbatul nu are ocupatie si îsi asigura cheltuielile zilnice din banii obtinuti din exploatarea victimelor”

“Un bãrbat din Vaslui este bãnuit de politistii specializati în combaterea criminalitãtii organizate si de procurorii D.I.I.C.O.T. cã ar fi racolat si obligat la practicarea prostitutiei mai multe minore, cu vârste cuprinse între 15 si 17 ani. Acesta a fost retinut pentru trafic de minori. La data de 29 octombrie a.c., politistii Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Vaslui si procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui au efectuat o perchezitie la locuinta unui bãrbat, bãnuit de sãvârsirea infractiunii de trafic de minori. În urma perchezitiei, din locuinta bãrbatului, în vârstã de 42 de ani, din municipiul Vaslui, au fost ridicate înscrisuri ce servesc ca mijloace materiale de probã. Cel în cauzã este bãnuit cã, în cursul acestui an, ar fi recrutat mai multe minore din judetul Vaslui, cu vârste cuprinse între 15 si 17 ani, pe care le-ar fi determinat sã întretinã relatii sexuale cu diferite persoane, contra unor sume de bani. Din cercetãri a reiesit cã victimele au abandonat cursurile scolare si cã provin din familii dezorganizate, cu o situatie materialã precarã, iar o parte dintre acestea ar fi fost cazate chiar la domiciliul celui în cauzã, care nu are ocupatie si îsi asigura cheltuielile zilnice din banii obtinuti din exploatarea victimelor. În baza probatoriului administrat, acesta a fost retinut pentru 24 de ore sub aspectul sãvârsirii infractiunii de trafic de minori, iar la data de 30 octombrie a.c., Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivã pentru 30 de zile. Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI” – comunicat oficial IPJ Vaslui.

Un alt caz cu minore din centre de plasament a stârnit scandal în 2013

Anul trecut, procurorii DIICOT au descoperit o fatã de 14 ani dintr-un centru de plasament din Bârlad, care era obligatã sã se prostitueze, pentru a-si plãti chiria. Patru tineri din Bârlad au fost trimisi în judecatã, în septembrie 2013, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crimã Organizatã si Terorism (DIICOT), fiind acuzati de sãvârsirea infractiunilor de trafic de minori si acte sexuale cu minori. În 2010, una din minorele internate la Centrul de Plasament „Elena Farago” din Bârlad a fost abordatã de un proxenet. Fata a fost abordatã de Mario Angel Obreja, chiar în incinta centrului de plasament. Tânãrul venise în vizitã la o rudã, însã a pus ochii pe minorã si a reusit sã o cucereascã. În scurt timp, între cei doi s-a înfiripat o idilã care, mai târziu, avea sã se transforme într-un cosmar pentru fatã. Dupã o perioadã de tatonare, Obreja i-a propus tinerei sã facã sex cu mai multi bãrbati, promitându-i sume frumoase de bani în schimbul serviciilor sexuale oferite. Fata, elevã în clasa a VIII-a, a acceptat, printre clienti numãrându-se si Toader Nistor, proprietarul apartamentului transformat în bordel. Totul se petrecea dupã orele de scoalã, fata fiind obligatã sã satisfacã chiar si mai mult de zece bãrbati în cele câteva ore, dupã care la ora 23:00 era adusã la centrul de plasament. În momentul în care s-a hotãrât sã refuze sã mai întretinã relatii sexuale, adolescenta a fost bãtutã, înjuratã si amenintatã de Mario Obreja. Ea le-a declarat anchetatorilor cã în apartamentul respectiv venea si o altã fatã din acelasi centru de plasament, evident, tot pentru a întretine relatii sexuale contra cost.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.