spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
Vaslui
20-mai-2024

Peste 500 de vasluieni au ajuns la medic, în ultima săptămână, cu viroze și pneumonii

- Advertisement -
BOLNAVI… În primele zile ale lunii noiembrie, 584 de viroze au fost înregistrate la DSP Vaslui, cu aproape 10% mai multe decât în săptămâna precedentă.

ÎN CREȘTERE… Aproape 600 de persoane din județul Vaslui au fost diagnosticate, în prima săptămână a lunii noiembrie, cu boli de sezon, respectiv viroze și pneumonii. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Vaslui, cei mai afectați de aceste infecții respiratorii sunt copiii.

Sute de pacienți ajung într-o săptămână la medic cu viroze sau pneumonii. Numai în primele zile ale lunii noiembrie, 584 de astfel de cazuri au fost înregistrate la DSP Vaslui, cu aproape 10% mai multe decât în săptămâna precedentă. Cei mai mulți au viroze, dar, în număr mare sunt și pneumoniile. Grupa cea mai afectată este cea a școlarilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani, cu 219 cazuri (192 cazuri în săptămâna precedentă), dar și a copiilor între 2 și 4 ani, unde au fost înregistrate 130 de cazuri (125 cazuri săptămâna precedentă).Și în cazul seniorilor s-a înregistrat o creștere, de la 24 de cazuri în perioada 24-31 octombrie, la 40 de cazuri săptămâna trecută.

Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripă, D.S.P. Vaslui recomandă:

  • -Evitarea, pe cât posibil, a aglomerărilor umane și a contactului cu persoanele bolnave;
  • -Folosirea batistei de unică utilizare;
  • -Respectarea unui regim sănătos de viață- alimentație, bogată în legume și fructe;
  • -Evitarea consumului de alcool, cofeina, pentru că acestea pot duce la deshidratare și astfel la agravarea simptomelor.
  • -Adaptarea unei ținute vestimentare adecvate sezonului.
  • -Menținerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate.
  • -Omul bolnav se izolează de restul familiei într-o cameră corespunzătoare din punct de vedere igienic (luminoasă, aerisită, suficient de încălzită 24-26 grade C).
  • -Evitatea automedicației și prezentarea la medicul de familie în cazul apariției unor semne/simptome compatibile cu gripa. Cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă este vaccinarea antigripală.
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.