spot_img
spot_imgspot_img
12.8 C
Vaslui
21-mai-2024

Prahova: Fostul subprefect al judeţului – condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare

- Advertisement -

Fostul subprefect al judeţului Prahova Mircea Ioniţă a fost condamnat, marţi, definitiv, de Curtea de Apel Ploieşti, la trei ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi de instigare la săvârşirea infracţiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri, fapte comise în anul 2006.

Curtea de Apel Ploieşti a admis recursul formulat de Ioniţă împotriva deciziei Judecătoriei Ploieşti care îl condamnase la sfârşitul lunii iunie la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea acestor infracţiuni şi a dispus descontopirea pedepselor şi reducerea acestora.

Fostul subprefect a fost condamnat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată la trei ani de închisoare şi doi ani de interzicere a unor drepturi, cu excepţia celui de a alege, şi la două luni de detenţie pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri.

În urma recontopirii celor două pedepse, instanţa a dispus ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv pe cea de trei ani de închisoare şi doi ani de interzicere a unor drepturi, cu excepţia celui de a alege.

De asemenea, în urma deciziei de marţi a instanţei de judecată, alte două persoane condamnate în acest dosar au beneficiat de reduceri ale pedepsei, respectiv inculpatul Niculae Stoica a obţinut o reducere de la cinci ani de detenţie, la trei ani de închisoare şi doi ani de interzicere a unor drepturi, cu excepţia celui de a alege, în timp ce în cazul inculpatei Monica Matei s-a dispus reducerea cu un an a pedepsei de patru ani de închisoare.

Judecătoria Ploieşti l-a condamnat, la sfârşitul lunii iunie, pe fostul subprefect de Prahova Mircea Ioniţă la doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi la cinci ani de închisoare pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri, instanţa contopind cele două pedepse şi dispunând executarea celei mai grele dintre ele, respectiv a celei de cinci ani. În acelaşi dosar au mai fost condamnate două persoane, respectiv Niculae Stoica şi Monica Matei. Cei trei au fost trimişi în judecată de DNA, Serviciul Teritorial Ploieşti, în luna aprilie a anului 2010.

De asemenea, Curtea de Apel Ploieşti s-a mai pronunţat, marţi, într-un dosar în care fostul subprefect de Prahova a fost trimis în judecată în anul 2009 pentru fapte de corupţie.

Instanţa i-a achitat pe Mircea Ioniţă şi pe inculpata Gheorghe Elena Violeta, care fuseseră condamnaţi de Judecătoria Ploieşti la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor în formă continuată, în soluţia dată de Curtea de Apel arătându-se că această faptă nu există. O altă persoană judecată în acest dosar, Lambrulescu Ioana Daniela, a fost achitată pentru comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, întrucât fapta nu există.

În ceea ce priveşte pedeapsa de şase luni de închisoare stabilită de prima instanţă pentru comiterea infracţiunii de uz de fals, s-a dispus suspendarea condiţionată a acesteia pe durata unui termen de încercare de doi ani şi şase luni.

Şi în acest dosar, decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă.

AGERPRES.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.