21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Se anunță vremuri grele pentru samsarii din piețe

MODIFICĂRI… În piețele agroalimentare, majoritatea comercianților încearcă să atragă clienții garantându-le că au marfă românească. În realitate, este dificil să deosebești producătorii autentici de cei care vând produse din import.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, are însă o soluție pentru a stopa această practică incorectă, și anume introducerea unor coduri unice pentru fiecare producător. Mai exact, atunci când vom merge la piață și vom vrea să achiziționăm produse românești, vom avea posibilitatea să scanăm cu telefonul codul producătorului, iar aplicația să ne indice locul de proveniență al produsului pe care vrem să-l achiziționăm. „Atunci când vin cu certificatele de producător, să mergem să verificăm unde este suprafața, ce produce și cât poate să producă. Că dacă ai o mie de metri pătrați de solar și vinzi o sută de tone de roșii, dați-mi voie să cred că sunt luate de la Pucheni. Sau mai rău, din en-gros„, explică Adrian Chesnoiu. Potrivit acestuia, fiecare producător va primi un cod unic pe care va fi obligat să îl afișeze, iar cu ajutorul unei aplicații de pe telefonul mobil îl vom scana și vom afla dacă cel de la care vrem să cumpărăm este producător autentic sau samsar. Producătorii sunt încântați de această oportunitate, dar, din păcate, aceasta nu va putea fi aplicată mai devreme de anul viitor, întrucât e mult de lucru la digitalizare. Ministerul Agriculturii are în prezent 26 de baze de date care centralizează informații despre agricultură, însă acestea nu sunt încă interconectate.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Vrăjeală!!!Nu se rezolva nimic în tara lui Papura-Voda, Johanis mutalaul și Ciolacu mămăligă cruda de Buzău!Frecții la picior de Lemn!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here