spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
Vaslui
20-mai-2024

Se înmulțesc rapid cazurile de Covid-19! La Spitalul Bârlad, a devenit obligatorie purtarea măștii de protecție! (FACSIMIL)

- Advertisement -
VINE VALUL 6… Cazurile de Covid-19 în județul Vaslui au crescut de 6 ori, de la 1 iulie!

ALERTĂ… Situația epidemiologică privind COVID-19, în perioada 11 – 19 iulie a.c., la nivelul județului Vaslui, se prezintă destul de îngrijorător: număr de cazuri confirmate de la începutul pandemiei – 37652, dintre care 202 de cazuri confirmate în ultimele 7 zile. Peste 40 pacienți internați în spitalele din județul Vaslui la data curentă, dintre care 1 la ATI, 16 pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, din care 0 pacienți pe ATI. La Bârlad, situația COVID-19, la data de 20 iulie a.c., se prezintă astfel: 9444 internări până în prezent, 29 de cazuri Covid-19 confirmați în total, 28 de pacienți pe secții, 1 pacient în ATI, din care 0 intubat, 1 CPAP și 4 ventilatoare libere pentru COVID. Ca urmare, conducerea spitalului a instituit purtarea măștii de protecție în spital de către toate cadrele medicale, nemedicale și mai ales de către pacienți și vizitatorii acestora. Dacă pe 17 iulie rata incidenței cumulative Covid-19 era 0,47/1000 de locuitori, ieri aceasta era 0,51/1000 de locuitori.

În perioada 11 – 17 iulie au fost vaccinate 18 persoane, dintre care 0 persoane au primit doza 1, 1 persoană a primit doza 2, 4 persoane doza 3 și 13 persoane doza 4. Număr de vaccinări complete la copii cu vârsta cuprinsă între 5- 17 ani este de 4021, dintre care 0 vaccinari efectuate în ultimele 7 zile. La Spitalul din Bârlad sunt internați cu forme ușoare – 1 persoană, forme medii – 27 pacienți, iar la ATI este o persoană cu formă severă de Covid-19, care necesită oxigen. Situația COVID-19 la data de 1 iulie la spitalul din Bârlad era una bună: 9385 internări până în prezent, 5 cazuri confirmați în total, 5 pacienți pe secții, 0 in ATI, din care 0 intubat, 0 CPAP și 5 ventilatoare libere pentru COVID-19. Din toată această statistică reiese în mod clar că s-au înmulțit cazurile de Covid, cel puțin la Bârlad, de șase ori în intervalul 1 – 20 iulie! În județ sunt 270 de cazuri Covid-19 depistate în ultimele 14 zile, iar din cele 86 de UAT-uri, 46 au cazuri de Covid. Cele mai multe – 97, sunt la Bârlad, care are o rată a incidenței Covid-19 de 1,42/1000 de locuitori, fiind pe locul 3 în “top”. Pe locul 1 este comuna Arsura, cu 2,13/1000 de locuitori și 3 pacienți infectați, iar pe locul 2 este comuna Muntenii de Jos, cu rata de 1,62/1000 de locuitori și 7 persoane cu Covid-19. În municipiul Vaslui sunt 65 de infectați cu SARS-CoV-2, iar rata de îmbolnăvire este de 0,42/1000 de locuitori.

Autoritățile sanitare au redeschis centrele de evaluare și testare pentru Covid-19

Numărul de cazuri de COVID va crește până la mijlocul lunii august, a estimat marți ministrul sănătății, Alexandru Rafila, citat de Agerpres, care a subliniat că, în această perioadă, sistemul sanitar trebuie să fie pregătit pentru un val șase al pandemiei, provocat de tulpini mai contagioase. „Putem vorbi de valul șase, dar, deocamdată, suntem în cursul verii, până la toamnă mai avem vreo două luni. (…) Deci, e clar că în această perioadă trebuie să fim pregătiți să putem să răspundem provocărilor acestui val șase, generat de tulpini mai transmisibile”, a spus ministrul Rafila, la o dezbatere organizată de DC News Media Group. Medicul a subliniat că, „din fericire”, aceste noi subvariante nu sunt mai patogene și produc, în general, forme ușoare de boală. Ministrul a adăugat că va fi aplicat scenariul din valul anterior care nu a supraaglomerat spitalele și a permis accesul pacienților cu alte patologii la asistență medicală. Medicul a precizat că au fost redeschise centrele de evaluare și tratament și a făcut apel la persoanele care prezintă simptome specifice COVID să-și facă un test. „Am redeschis centrele de evaluare și de tratament, centrele ambulatorii, mărim capacitatea de testare. Și fac un apel la toate persoanele care au simptome să se testeze, fie la medicul de familie, fie într-o farmacie din program, fie la un centru de recoltare a probelor care există în municipiul București, fie la ambulanță, pentru că și ambulanța este un sprijin de nădejde în gestionarea acestei pandemii”, a transmis Alexandru Rafila.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.