spot_img
spot_imgspot_img
22.3 C
Vaslui
21-mai-2024

Vinurile Husului, promovate în Europa

- Advertisement -

ARGUMENTE Zghihara, Busuioaca de Bohotin,  „Trandafir de la Moldova” si Ansamblul Episcopal al Husilor sunt cele patru elemente, care pot transforma „orasul dintre vii” într-un punct turistic de referintã. Ieri, în cadrul unei conferinte de presã, organizatã în vederea prezentãrii „actiunilor de marketing si publicitate, pentru promovarea produselor turistice, specifice zonei Husi”, a avut loc o întâlnire între executivul local, sefi de institutii, cadre didactice, consilieri, dar si personalitãti ale urbei, iar dezbaterea, extrem de interesantã, a conturat o viziune nouã asupra frumusetilor cu care Husul poate si trebuie sã se mândreascã.

Bisericile, în frunte cu Ansamblul Episcopal, Muzeul Viticulturii, apartinând Colegiului „Dimitrie Cantemir”, cramele în care se ascunde celebra Bucuioacã de Bohotin si neegalabila Zghiharã de Husi, la care se adaugã, cu cinste, ansamblul folcloric „Trandafir de la Moldova” – toate acestea constituie argumente importante, care ar trebui folosite atunci când se doreste prezentarea unei cãrti de vizitã atractive, a urbei dintre vii! Prin acest proiect initiat de Primãria Husi, numit „Actiuni de marketing si publicitate a produselor turistice specifice zonei Husi”, finantat din fonduri europene, obtinute printr-un program al Ministerului Dezvoltãrii Regionale si Turismului, municipalitatea îsi doreste valorificarea potentialului turistic al orasului. „Nu se poate sã avem un oras atât de frumos, atât de cochet, cu viile acestea care dau o Busuioacã si o Zghiharã pe care oricine si le-ar dori, si sã nu încerci sã-l promovezi! Da, stiu, acum avem problema cu drumurile, dar ele vor fi modernizate, oricum ar fi. Promovarea Husului trebuie sã aibã un început. Împreunã, cu dumneavoastrã, oamenii cu idei, cu bunãvointã, cu atitudine din oras, vreau sã începem acest lucru. Vreau sã refacem Husul, acel oras frumos, cu miros de tei, cu strãzi curate. Si trebuie sã începem de undeva. Stiu, unii nu înteleg ideea, nu pricep ce vrem noi sã facem, însã, cu timpul vor accepta cã e pãcat sã lãsãm în anonimat locul în care s-a nãscut Busuioaca de Bohotin”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

„Nu as vrea sã uitati cã cel mai important mod de a promova un produs este…fotografia”!

Profesorul dr. ing. Avram D. Tudosie, reputat oenolog, invitat la eveniment, si-a început discursul cu o remarcã si un sfat, pentru coordonatorii proiectului de promovare a Husului: „M-a durut sufletul când, în cartea <Drumul Vinului>, numele podgoriilor noastre nu este mentionat. M-a durut sufletul, pentru cã e o nedreptate, poate tocmai din cauzã cã n-am stiut sã ne promovãm asa cum ar fi trebuit. Dar dacã acum se începe o actiune de acest fel, o sustin si mã bucur. Vreau doar sã vã spun, sã nu neglijati, cã cel mai important mod de a promova un produs este…fotografia! Aceasta pe care o avem aici, apartinând Muzeului Viticulturii, este micã si urâtã. Am mii de poze frumoase, sunati-mã si pe toate, de dragul acestui oras, vi le pun la dispozitie”, a spus Avram D. Tudosie. Profesoara Georgeta Giosu a avut, de asemenea, o serie de idei interesante, despre ce ar fi mai atractiv pentru eventualii turisti, veniti la Husi. „Sã nu uitãm de mâncãrurile noastre traditionale. Pe lângã acel vin bun, sã fie si o searã gastronomicã, în care sã se promoveze mâncarea de la noi. Avem în oras atât de multe femei gospodine! Apoi folclorul nostru ar putea avea o searã a lui, asa cum se obisnuieste în aproape toate orasele europene”, a spus profesoara Georgeta Giosu.

„Trandafir de la Moldova”, principalul mesager al Husului în lume!

Directorul Casei de Culturã, ing. Sergiu Gãinã, a cerut husenilor care doresc sã contribuie la realizarea site-ului de promovare turisticã a Husului, îndeosebi unitãtilor scoale, detinãtori de materiale documentare despre locurile si personalitãtile orasului, sã le aducã, în vederea valorificãrii lor. „În cadrul acestui proiect, Toamna Culturalã Huseanã va fi una reusitã! As vrea sã vã mai spun cã intentia noastrã, a Casei de Culturã, este sã mai facem la Husi un festival de folclor numit <Trandafir de la Moldova>, care sã ne apartinã în totalitate si sã ne reprezinte”, a spus Sergiu Gãinã. „Este o idee bunã, cu atât mai mult cu cât avem în oras un ansamblu folcloric extraordinar, cu care ne mândrim. În toate actiunile de promovare ale orasului, inclusiv la târgurile de turism la care vom merge, ne bazãm mult pe ei”, a conchis primarul Ioan Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

27 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.