spot_img
spot_imgspot_img
10.7 C
Vaslui
20-mai-2024

„Ziua Armatei în școli”, marcată la Bârlad și Grivița! (FOTO)

- Advertisement -
ARMATA ÎN ȘCOLI… Evenimentul „Ziua Armatei în școli”, organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, a fost marcat de Garnizoana Bârlad

SĂRBĂTOARE… Ajuns la cea de a X-a ediție, evenimentul „Ziua Armatei în școli”, organizat în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, a fost marcat în data de 18 octombrie în Garnizoana Bârlad. Astfel, militarii au fost prezenți alături de reprezentanții Biroului Informare Recrutare Vaslui și de elevi și studenți din instituțiile de învățământ militar, în mijlocul elevilor Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad și al Școlii Gimnaziale „Stroe Belloescu” din Grivița.

Elevilor le-a fost prezentată importanța Zilei Armatei României, ofertele educaționale, modul de accedere în instituțiile militare de învățământ, misiunile desfășurate de militari în țară și în teatrele de operații precum și prezentarea de echipamente militare. După cum se știe, în fiecare an, la 25 octombrie, se omagiază o însemnată victorie a Armatei României, eliberarea ultimei brazde de pământ românesc în 1944. Semnificațiile momentului au puternice conexiuni cu întreaga tradiție militară a românilor, inclusiv cea din secolele XIV-XVII, când domnitori precum Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș, lancu de Hunedoara, Ștefan cel Mare, Petru Rareș și Mihai Viteazul au apărat interesele țărilor Române în fața atacatorilor. Pe parcursul istoriei moderne, armata română a contribuit din plin la toate marile realizări ale națiunii române din secolele XIX și XX, de la Unirea Principatelor din 1859 la Războiul de Independență (1877), Războiul de Întregire (1916 -1919), al Doilea Război Mondial (1941-1945), până la Revoluția din Decembrie 1989, în cadrul căreia armata a reprezentat instituția de bază a tranziției, de la totalitarism la democrație și economie de piață.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.