spot_img
spot_imgspot_img
16.7 C
Vaslui
23-mai-2024

LECTIE DE VIATÃ: Doi bârlãdeni sunt cãsãtoriti de 72 de ani! (foto)

- Advertisement -

SUFLETE PERECHE La Bârlad, în familia Malanca Eugenia si Stefan, a fost ieri dublã sãrbãtoare: s-au împlinit 72 de ani de la cãsãtorie iar Stefan Malanca a împlinit 102 ani de viatã. Longevitatea cuplului Malanca se datoreazã faptului cã s-au iubit si s-au respectat la fel ca în prima zi de când s-au cunoscut. “Nu ne-am certat niciodatã, am învãtat de la bunicul meu cã cel pe care îl iau de sot trebuie ascultat”, a dezvãluit Eugenia Malanca secretul unei vieti întregi alãturi de omul iubit. Familia Malanca a primit ieri vizita edilului sef al Bârladului, Marin Bunea, care a prezentat omagiile sale acestei longevive familii si le-a oferit flori, o diplomã de onoare pentru cei 102 de ani de viatã împliniti de Stefan Malanca precum si un ajutor financiar de 500 de lei.

La Bârlad s-a atins un record matrimonial care, celor mai multi dintre tinerii generatiei de azi, li se pare absolut imposibil de doborât! Un bãrbat, Stefan Malanca, aflat acum la aniversarea celor 102 ani de viatã, trãieste alãturi de sotia sa de nu mai putin de 72 de ani, având o cãsnicie care si astãzi curge linistit. Stefan Malanca si Eugenia, sotia sa, de 91 de ani, s-au cãsãtorit în 1943 si au împreunã cinci copii în viatã, opt nepoti si nu mai putin de 11 strãnepoti. Stefan Malanca, nãscut pe 13 iunie 1913 în satul Coroiesti, comuna Bogdãnita, va împlinit 102 ani. A fost sãrbãtorit în avans de copii, nepoti si strãnepoti, dar si de primarul interimar al Bârladului, prof. Marin Bunea, care a venit sã ofere omagiile sale unui bârlãdean atât de longeviv. “Îi doresc viatã lungã si multã sãnãtate. Este chiar o bucurie sã afli cã are alãturi si sotia sa, de 91 de ani, astfel cã am aflat cu surprindere cã au 72 de ani de cãsãtorie. Este mare lucru sã fii alãturi de omul iubit atâta timp”, a spus primarul Marin Bunea. El le-a oferit flori, o diplomã de onoare pentru domnul Stefan Malanca si un mic ajutor financiar de 500 de lei.

Alãturi la bine si la rãu, de 72 de ani!

Faptul cã cei doi soti Malanca sunt împreunã de 72 de ani, credem cã pot fi numiti “cel mai longeviv cuplu din Bârlad”. Stefan si Eugenia Malanca s-au cãsãtorit în 1943. Stefan Malanca a lucrat în tinerete, înainte de Al Doilea Rãzboi Mondial, la Gardieni Publici (Politia Localã sau Jandarmeria) si a fost pe frontul de est la Cavalerie, fiind rãnit. Din aceastã cauzã el n-a fost în rândul Armatei Române dupã ce a întors armele împotriva Germaniei, în 23 august 1944, neprimind nicio decoratie, desi a fost si rãnit la Cotul Donului. Astfel, el n-a avut sansa sã fie declarat veteran de rãzboi. Întors acasã din rãzboi, Stefan Malanca s-a angajat la Cooperativa “Drumul Socialismului” din Bârlad, unde a fost responsabil la Fabrica de Sifoane, pânã a iesit la pensie, acum mai bine de 40 de ani. Are împreunã cu sotia sa, Eugenia, cinci copii în viatã, pentru cã au avut sapte, dar doi au murit când erau mici. De la cei cinci copii au opt nepoti si 11 strãnepoti. Secretul longevitãtii acestei cãsnicii ne-a uimit: nu s-au certat niciodatã! “Ne-am putut întelege amândoi, n-am trecut niciodatã unul peste altul si am ajuns acum la adânci bãtrâneti cum se spune, fãrã sã ne certãm. De acum înainte tot asa o sã trãim, câte zile om mai avea. Am fãcut cam multi copii – cinci mi-au trãit, o fetitã de nouã luni mi-a murit, la fel si un bãietel, Dumnezeu sã-i odihneascã! Nu mai stiu câti nepoti am, doi la Mangalia, trei aici … nu mai stiu. Eu as sfãtui tinerele cãsãtorite sã nu iasã din cuvântul sotului si el din cuvântul ei. Bunicul meu mi-a spus când m-am cãsãtorit, <<Tatã, te duci, dar sã nu potrivesti la altele, sã te uiti la ãla cã-i mai frumos sau la celãlalt. Stai cu el acolo, cum ti l-ai ales, asa sã trãiesti în continuare>>. Si trãim împreunã dupã cum vedeti”, a spus Eugenia Malanca. Le dorim si noi multi ani fericiti si multã sãnãtate si le multumim pentru lectia de viatã oferitã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.