spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

PSD se dezintegreazã: ajunge Miticã Buzatu sef la Bucuresti?

- Advertisement -

CALCULE Victor Ponta s-a autosuspendat din functia de presedinte al PSD, functia fiind preluatã interimar de Rovana Plumb. O miscare politicã survenitã într-un moment în care Ponta este “încoltit” de procurorii DNA, cei care l-au inculpat oficial în dosarul Rovinari-Turceni. Demisia sefului PSD – acesta a anuntat cã nu renuntã la functia de prim-ministru – a creat o mare confuzie în partid, în momentul în care mai toti liderii nationali si locali au probleme cu Justitia, fiind inculpati oficial în foarte multe dosare (vezi cazul Dragnea sau cel al liderilor PSD de la Iasi, Vrancea, Constanta s.a.). În aceste conditii, în PSD se pune problema: cine va conduce partidul, câtã vreme principalii lideri social-democrati stau mai mult pe la DNA? Sunt o serie de lideri în partid, cum este cazul lui Dumitru Buzatu, presedintele PSD de la Vaslui, cu vechime de peste 20 de ani în partid, oameni cunoscuti si care nu au probleme cu dosare în instante. Buzatu, de exemplu, o persoanã cunoscutã si apreciatã în PSD pentru rezultatele obtinute la Vaslui ar putea cere functia supremã în partid, însã rãmâne de vãzut dacã se va întâmpla acest lucru.

Premierul Victor Ponta a anuntat duminicã, pe Facebook, cã nu va mai ocupa nicio functie de conducere în PSD pânã la momentul în care îsi va demonstra nevinovãtia fatã de acuzatiile aduse în justitie. “Sunt din 2002 membru PSD si sunt convins cã întreaga mea viatã politicã se va desfãsura doar alãturi de acest partid si de valorile pe care le reprezintã. Vreau sã vã multumesc încã o datã dvs. si tuturor membrilor PSD pentru onoarea supremã pe care mi-ati fãcut-o în 20 februarie 2010, atunci când m-ati ales ca lider al vostru. Desi erau momente cumplit de grele pentru partid si pentru tarã, am reusit în peste cinci ani de bãtãlii politice sã îndeplinim cele mai multe din asteptãrile românilor care ne-au votat”, a spus presedintele autosuspendat. Acesta a amintit de rezultatele bune de la ultimele alegeri, cu gândul la viitoarele alegeri. “Sunt constient si responsabil de faptul cã am pierdut din nou alegerile prezidentiale din 2014, chiar dacã am obtinut cel mai mare numãr de voturi din anul 2000. Este o realitate si o provocare pentru noi în viitor! Pânã atunci, însã, urmeazã anul 2016 – un alt an extrem de important pentru PSD si pentru România! Bãtãlia va fi foarte durã pentru cã, iatã, toti cei care au slujit si au reprezentat regimul Bãsescu revin azi în functii si fac ceea ce stiu alãturi de Klaus Iohannis. Iar cei care în mod naiv credeau în noiembrie cã <<si-au luat tara înapoi>> încep sã înteleagã cã, de fapt, altii au profitat de ei ca sã punã iar stãpânire pe România! PSD a fost si va fi mereu singurul partid în care am activat politic, pe care îl iubesc si cu care mã voi mândri mereu. Am încercat sã fiu un plus pentru partid si un lider cu care sã vã mândriti. Nu am considerat niciodatã cã pozitia sau functia mea personalã sunt mai importante decât imaginea si performanta partidului. Existã însã si o situatie nouã, specialã, fatã de care trebuie sã reactionez: presedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteazã cum si de ce!). Si alti colegi ai nostri au renuntat temporar la functiile politice pentru a-si lãmuri situatia juridicã. Iar eu nu pot sã cer altora sã facã un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus sã mi-l asum! Pentru a nu lãsa ca aceastã situatie sã afecteze PSD, vã aduc la cunostintã decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere în Partid pânã la momentul în care îmi voi demonstra nevinovãtia fatã de acuzatiile aduse (în ce mã priveste nu functioneazã prezumtia de nevinovãtie prevãzutã de Constitutie!). În cazul în care nu voi avea o solutie a justitiei în acest sens pânã la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio functie si voi lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid “, a anuntat Ponta.

Toti liderii PSD au mari probleme cu Justitia

Cine va prelua partidul, în cazul în care Ponta va avea probleme si mai mari cu organele de anchetã si va ajunge în instantã? La Constanta, Prahova, Iasi, Suceava, Dolj si în multe alte judete liderii locali ai PSD, nume cunoscute în partid, au dosare de coruptie sau au primit deja condamnãri. Este adevãrat, pe moment partidul este condus de Rovana Plumb, însã lucrurile sunt departe de a se linisti în partid, mai ales cã procurorii DNA au pus deja sechestru pe averea premierului. Este foarte posibil ca, în aceste conditii de furtunã în partid, sã se ridice nume noi la conducerea PSD, oameni cu vechime în partid si care au rezultate foarte bune în fruntea organizatiilor pe care le pãstoresc. Este cazul lui Dumitru Buzatu, presedintele PSD de la Vaslui, persoanã cunoscutã si respectatã în partid. În februarie 2010, vasluianul Buzatu a candidat la functia de secretar general al PSD, însã a fost învins la vot de presedintele PSD de la Teleorman (pe atunci), Liviu Dragnea. Ca o ironie a sortii, la acel Congres al PSD, pe functia de secretar general al partidului s-au înscris trei persoane, Dragnea, Buzatu si Constantin Niculescu, de la Arges. Din cei trei, Dragnea si Niculescu, au deja condamnãri pentru fapte penale, doar Buzatu rãmânând în afara problemelor cu Justitia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.