spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Buzatu e distrus: sotia sa, exclusã din BPN de cãtre gasca penalã din fruntea PSD!

- Advertisement -

Membrii PSD sunt nervosi pe cuplul Dragnea-Ponta

SCANDALOS… Liviu Dragnea, presedintele condamnat din fruntea PSD, cel care a fost ales în aceastã functie de cãtre 10.000 de membri PSD din judetul Vaslui, si-a bãtut joc de munca miilor de colegi de aici, cei care îi aduc cele mai multe voturi la nivel national la orice campanie de alegeri. În cârdãsie cu Victor Ponta, un premier care face vizite dese la DNA, Dragnea a lovit în demnitatea organizatiei judetene PSD Vaslui si a eliminat-o din functia de vicepresedinte pe senatoarea Gabriela Cretu. Cu manevre fãcute în timpul congresului, liderii de la centru au fãcut ca, în locul unui reprezentant al PSD Vaslui, sã intre în Biroul National persoane care nu au niciun merit în ceea ce înseamnã munca în Partidul Social Democrat, gen Mihai Chirica, de la Iasi, un lider cvasi-necunoscut pânã acum, sau Andrei Dolineaschi, de la Botosani, un alt necunoscut din PSD, consilier judetean în acest judet pânã prin 2008, ajuns presedintele organizatiei judetene prin tot felul de manevre. Se demonstreazã, pentru a doua oarã în ultimii sapte ani, cã Buzatu nu conteazã în PSD si cã este “vizibil” doar când este nevoie de voturi pentru partid. Trist pentru judetul Vaslui este cã, din cauza liderilor penali de la vârful PSD, organizatia judeteanã nu a promovat nicio persoanã din judet la nivel de Guvern, nici mãcar la vârful partidului!

Dumitru Buzatu si organizatia PSD de la Vaslui au fost executati de cuplul penal Ponta-Dragnea, într-un mod cât se poate de clar. Organizatiei PSD Vaslui, care se situeazã în top 3 organizatii, la nivel national, ca organizare si rezultate în ultimele campanii electorale, i s-a refuzat clar postul de vicepresedinte al partidului, post pe care a candidat senatorul Gabriela Cretu, sotia liderului judetean social-democrat, Dumitru Buzatu. Prin manevre de culise si liste secrete cu nume care trebuiau votate, liste care au circulat la congresul de duminicã, nevasta lui Buzatu a fost eliminatã în mod rusinos, astfel cã organizatia PSD de la Vaslui este aproape de o revoltã împotriva manevrelor fãcute la Bucuresti. Înaintea Gabrielei Cretu, de exemplu, s-a situat, ca numãr de voturi, Doina Panã, deputat de Bistrita-Nãsãud, judet în care PSD nu ia niciodatã mai mult de 30-35 de procente la alegeri. O bãtaie de joc fatã de munca celor 14.000 de membri de partid PSD din judetul Vaslui, spun social-democratii, ferindu-se sã spunã clar si rãspicat de ce s-a ajuns în aceastã situatie.

Iatã de ce nu a fost Dragnea la realegerea lui Buzatu, la conferinta judeteanã!

Înainte de conferinta judeteanã de alegeri PSD, unde Buzatu a fost reales, se spunea cã va veni la Vaslui presedintele interimar Liviu Dragnea, asa cum fãcuse si în 2013. Ori, în ziua votului Dragnea nu a apãrut la Vaslui, motivând cã trebuie sã fie alãturi de Ponta la conferinta nationalã a organizatiei de femei. Probabil, acolo s-a pus la cale trãdarea organizatiei de la Vaslui, spunându-se cã e mai bine sã aparã în conducerea partidului femei ca Firea, ministrul expirat Andronescu sau “dragã Doina Panã”, decât reprezentanti ai PSD din judete. Cei 7-800 de pesedisti s-au ridicat în picioare în sala Casei de culturã si au aplaudat-o furtunos pe Gabriela Cretu, în timp ce sotul sãu, proaspãt reales presedinte la judet, credea cã i se va îndeplini cerinta fãcutã cãtre conducerea centralã. Ori, Ponta si Dragnea i-au dat cu flit lui Miticã Buzatu si organizatiei de la Vaslui, preferând sã aleagã în conducere tot felul de necunoscuti sau parlamentari care nu s-au remarcat cu nimic pânã acum în partid.

Geoanã l-a “executat” pe Buzatu în 2009, Dragnea în 2015!

În aprilie 2009, europarlamentarul de atunci Gabriela Cretu a a fost exclusã de pe lista candidatilor social-democrati pentru alegerile europarlamentare fãrã a primi nicio explicatie, desi înainte de discutiile finale se afla pe un loc eligibil. “Nu mi-a cãzut deloc bine, aveam atât de multe proiecte, planuri si destule lucruri de fãcut. Sunt dezamãgitã si încerc sã înteleg care au fost motivele. Personal, nu-mi reprosez nimic. Am muncit foarte mult, am avut o activitate bogatã ca europarlamentar. Suntem în capitalism, iar în capitalism sunt doi dusmani, munca si ideile, deci era normal sã nu fiu trecutã pe listã”, a spus, atunci, europarlamentarul încã în functie. Cel care a scos-o pe nevasta sefului PSD Vaslui din cãrtile Parlamentului European a fost Mircea Geoanã, presedintele partidului. În octombrie 2015, un alt presedinte al PSD, Liviu Dragnea, l-a executat din nou pe Buzatu, si a scos-o din cãrti tot pe Gabriela Cretu, de data asta pentru conducerea centralã a partidului.

Gabriela Cretu, vesnica eliminatã din PSD!

La momentul nominalizãrii pentru functia de vicepresedinte PSD, Gabriela Cretu posta pe Facebook un mesaj plin de subîntelesuri. “În cadrul Conferintei Judetene PSD, am fost propusã si votatã cu aclamatii candidatã la functia de vicepresedintã la nivel national. Am 113 voturi, de la ai mei! Care mã mai votati?! Am talent sã fiu prima sub listã. Sau asa au sefii mei talent sã decidã… Asa am pierdut în 2005, cu vreo 10 voturi; în 2010, am fost debarcatã din vicepresedintã la femei, tot asa, exact prima necâstigãtoare”, scria senatoarea. Parcã a avut o premonitie, pentru cã, asa cum i s-a întâmplat si la celelalte alegeri interne, a iesit prima sub lista de patru femei vicepresedinte, cu 40 si ceva de voturi mai putin decât “dragã Doina Panã”. Un judet în care PSD este bãtut constant la alegeri de PNL a reusit sã trimitã un vicepresedinte la Bucuresti, pe Panã, iar Vasluiul, din top trei organizatii PSD, nu reuseste. Gabriela Cretu a avut totusi curajul sã multumeascã celor care au votat-o: “Multumesc din suflet celor care au avut încredere în mine! 1780 de voturi (sau pe acolo)! E absolut onorant, mai ales cã au venit de la foarte multi colegi care au decis ei însisi asta! Ca de obicei, prima sub linie! De obicei, la functiile înalte de la partid, cãci în rest am avut prostul obicei de a fi tot prima… Succes victoriosilor! Avem mari asteptãri de la ei!”.

Adrian Solomon a dat bir cu fugitii, în ziua Congresului, tocmai la Bruxelles!

Deputatul Adrian Solomon, presedinte executiv al PSD Vaslui, deci numãrul doi din partid, a lipsit tocmai în ziua în care organizatia avea mai mare nevoie de el. Gãlãgios, bãtându-se mereu în piept cu atitudinea sa de coleg bun în PSD Vaslui, Solomon a plecat exact în ziua congresului la Bruxelles, într-o actiune legatã de comisia de muncã si protectie socialã din cadrul Camerei Deputatilor. Sã fi simtit Solomon ceva, de nu a stat alãturi de colegii sãi, la congres? Foarte posibil, pentru cã dacã ar fi fost în salã poate s-ar fi gãsit cele 40 si ceva de voturi cu care Gabriela Cretu sã ajungã vicepresedinte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.