spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Vasluiul, pe primele locuri la Concursul “Provocarea Talentelor” (foto)

- Advertisement -

FELICITÃRI… Vasluiul are, fãrã doar si poate, valori cu care se poate mândri. O demonstreazã multitudinea de premii pe care vasluienii nostri le aduc acasã, ori de câte ori participã la câte un concurs. O demonstreazã, de aceastã datã, si cinci copile cu voci de aur, care au reusit sã facã, duminicã, la Concursul “Provocarea Talentelor” din Bacãu, o impresie bunã. Scolite la “Ioan Bîgea Academy”, o scoalã particularã de muzicã ce îsi desfãsoarã activitatea pe toatã jumãtatea sudicã a Moldovei, fetele au reusit sã aducã acasã trei primii I si douã premii II. Unul dintre premii a fost câstigat în cadrul sectiunii “Muzicã usoarã – Compozitii Marcel Iorga”, sectiune ce poartã numele compozitorului vasluian Marcel Iorga, a cãrui zi de nastere a fost duminicã. La multi ani, maestre Marcel Iorga!

Cinci copile din Vaslui au reusit sã aducã acasã trei premii I si douã premii II, de la Concursul “Provocarea Talentelor” de la Bacãu. Este vorba de Luiza-Maria Vieru – premiul I, premiu pentru cea mai dificilã piesã, Laura-Maria Mantãrosie – premiul I în cadrul sectiunii Muzica Româneascã, Alexandrina Dãriescu – premiul I în cadrul sectiunii Compozitie “Marcel Iorga”, Raquel-Stefania Cociuban – premiul II în cadrul sectiunii Muzica Româneascã, premiu din partea juriului, Ioana – Camelia Cojocaru – premiul II, premiu pentru cea mai sensibilã concurentã.

“Premii pe bandã rulantã”

Aceste copile sunt scolite la Academia de Muzicã “Ioan Bîgea”, o scoalã particularã de muzicã ce îsi desfãsoarã activitatea pe toatã jumãtatea sudicã a Moldovei, mai exact în orasele Vaslui, Negresti, Focsani si, mai nou, în Bârlad. “Obiectivul nostru este sã pregãtim si sã promovãm tinerii artisti în industria muzicalã. Desi Academia este proaspãt înfiintatã, are un staf bine organizat si cu multã experientã în domeniu. În doar 8 luni de activitate, prin pasiune si dãruire, elevii acestei scoli au cucerit nenumãrate premii la mai toate concursurile si festivalurile de profil din tarã, dar si din afara tãrii. În aceste mici “turnee”, copii au fãcut cunostintã cu personalitãti de seamã din lumea muzicii (compozitori, interpreti), cu care vor colabora în viitor. Îi amintesc aici pe Adrian Daminescu, Aurelian Temisan, Adrian Romcescu, Mihai Trãistariu, Ciro de Luca si Ionel Tudor. În ultima perioadã, Academia a avut succese pe “bandã rulantã”, în weekend-ul trecut obtinând nici mai mult, nici mai putin, de zece premii valoroase în cadrul a douã festivaluri cu renume: sâmbãtã, la “Constelatia Juniorilor” – Focsani, iar duminicã, la “Provocarea talentelor” – Bacãu. În continuare, avem, pe lista de activitãti, organizarea a douã spectacole inedite, în Vaslui si Negresti, dar si o colaborare cu primarul orasului Cahul (Rep. Moldova), în vederea semnãrii unui contract de parteneriat între Academie si primãria raionului Cahul. Acest lucru ne duce cu gândul la câteva festivaluri internationale pe plaiurile Basarabiei”, ne-a spus profesorul de canto Ioan Bîcea.

La multi ani, maestre Marcel Iorga!

În semn de respect si admiratie pentru munca depusã în domeniul muzicii, una dintre sectiunile Concursului “Provocarea Talentelor” a purtat numele compozitorului Marcel Iorga, membru al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din România. Sapte copile si un grup vocal s-au duelat pentru a obtine un premiu în cadrul acestei categorii, interpretând melodii din portofoliul compozitorului. Premiul I a fost câstigat de vasluianca Alexandra Dãriescu. Ziua de duminicã a coincis cu ziua de nastere a maestrului. Îi spunem si noi, pe aceastã cale: La multi ani, maestre Marcel Iorga!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.