spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

DE CE S-A SPART STRADA STEFAN CEL MARE?

- Advertisement -

Un nou scandal mocneste în oras

SEMNE DE ÎNTREBARE… De câteva zile, muncitorii firmei care face asfaltarea Vasluiului, Star Construct SRL, trudesc pentru a rãzui, la propriu, asfaltul de pe strada principalã a orasului. Locuitorii din cartierul 13 Decembrie au urmãrit, uimiti, cum asfaltul proaspãt turnat este îndepãrtat de pe strada Stefan cel Mare, pe portiunea dintre intersectia cu strada 11 Iunie si fosta Moarã de grâu. Prin oras se spune cã actiunea ar fi fost fãcutã la solicitarea procurorilor DNA, care vor sã vadã dacã s-au respectat cantitãtile de materiale în asfalt. Unele surse sustin cã organele de anchetã au ridicat deja probe de asfalt, desi conducerea Star Construct sustine cã nu este adevãrat. “Nu este adevãrat. Eu îmi iau carotele mele, pentru propriile probe, în laboratorul firmei. Plus cã s-au turnat initial douã straturi, fãrã stratul de uzurã si, din cauza traficului greu, asfaltul s-a compromis”, sustine Ciprian Safir, managerul Star Construct. Este cel putin ciudat modul în care un strat de asfalt a fost distrus de masinile lui Safir, doar pentru ca acesta sã preleveze probe de materiale. De aproape douã luni de zile, când au venit procurorii DNA, printre firmele verificate a fost si societatea Star Construct si Conbetas, ceea ce ne induce ideea cã se fac verificãri mai ample în privinta proiectului de asfaltare cu fonduri europene, pentru Vaslui.

Vasluienii au început sã bârfeascã, de câteva zile, când au vãzut cã masinile firmei conduse de Ciprian Safir distrug stratul de asfalt în cartierul 13 Decembrie, pe o portiune intens circulatã, în zona Scândurica. “E jale mare! Am vorbit cu un muncitor de la Safir si l-am întrebat ce se petrece, iar acesta mi-a spus cã e problemã, cã au venit nu stiu ce domni si au luat probe, pentru cã la asfaltare nu s-au respectat cantitãtile de materiale”, ne-a spus un cititor al ziariului Vremea Nouã. Pe o portiune de 400 de metri, cum nu s-a mai întâmplat pânã acum în Vaslui, straturi de asfalt de 20-30 de centimetri au fost rãzuite cu masinile speciale, astfel cã vasluienii au început sã vorbeascã si sã lanseze tot felul de ipoteze. “Eu cred cã e actiunea DNA. Nu s-au respectat cantitãtile de materiale si asfaltul a cedat, am vãzut toti soferii din Vaslui. Oare nu a vãzut nimeni cã tot asfaltul e turnat prost?”, ne-a sunat la redactie un cititor. Dat fiind cã, la perchezitiile DNA din septembrie printre firmele vizate de anchete au fost si cele douã societãti administrate de Ciprian Safir, Conbetas si Star Construct, este foarte posibil ca bârfele care circulã prin Vaslui sã fie reale. L-am sunat, asearã, pe Safir, pentru a afla ce se petrece, mai ales cã prin zona cartierului 13 decembrie trec mii de masini pe zi, inclusiv cele care tranziteazã orasul, astfel cã se produc ambuteiaje. “Nu este adevãrat, nici vorbã de DNA. Eu îmi recoltez niste carote, pentru a le duce la laborator, fac probe de materiale”, a spus, initial, Ciprian Safir. Ulterior, a venit cu o altã variantã.

Ciprian Safir spune cã lucrarea s-a fãcut la repezealã si nu s-a turnat stratul de uzurã

“Nu are nicio treabã DNA-ul, nu mai spuneti aiurea. Informati lumea corect. Acolo, pe portiunea de la Scândurica s-a turnat asfalt în urmã cu câtiva ani, când nu se lucra încã pe Programul Integrat de Dezvoltare Urbanã. A fost o perioadã când se blocase programul de apã canal si implementarea PIDU, asa cã primãria a decis sã se toarne asfalt pe acea portiune de stradã, intens circulatã. S-au turnat douã straturi de asfalt, fãrã a se turna si stratul de uzurã, acesta este adevãrul, nu s-a lucrat pe fonduri europene. Au fost fonduri de la primãrie, iar straturile de asfalt s-au deteriorat în timp, pentru cã nu s-a turnat si binderul, stratul de uzurã, acolo fiind si circulatie de trafic greu. Acesta este adevãrul, nu mai tot spuneti de DNA. Nu avea cum sã reziste asfaltul, la traficul greu, mai ales cã au trecut douã ierni. În final, asfaltul a cedat, iar acum lucrãm la înlocuirea straturilor de asfalt si, la final, vom turna si stratul de uzurã. De unde bani? Am înteles cã s-au fãcut unele economii pe PIDU si se vor lua bani de acolo, pentru a acoperi lucrarea”, a spus managerul Star Construct, Ciprian Safir.

Ancheta DNA vizeazã si firmele lui Ciprian Safir

Pe 8 septembrie a.c., procurorii DNA au fãcut perchezitii la Vaslui, fiind vizate sediul Consiliului Judetean (CJ) Vaslui, al Prefecturii, a trei primãrii din judet, dar si mai multe firme, printre care si societãtile lui Ciprian Safir, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene. Perchezitiile au vizat mai multe birouri din sediul CJ Vaslui, inclusiv cel al presedintelui Dumitru Buzatu. Perchezitiile de la Consiliul Judetean Vaslui s-au încheiat dupã aproape zece ore, iar procurorii au ridicat 39 de saci cu documente, Buzatu spunând cã e vorba de “documente privind achizitiile, privind derularea proiectului de reabilitare a sistemului de apã si canalizare”. Dumitru Buzatu a mai spus, dupã finalizarea perchezitiilor, cã procurorii DNA au solicitat o serie de documente privind achizitiile publice derulate de cãtre institutia pe care o conduce. “Procurorii au solicitat, în pricipal, documente privind derularea proiectului de reabilitare a sistemului de apã si canalizare, documente privind achizitiile. Presupun cã existã niste suspiciuni, pentru cã altfel nu ar veni nimeni sã facã perchezitii si sã ridice documente. Ordinul de perchezitie a vizat biroul presedintelui CJ si birourile în care existau documentele solicitate. Dacã va fi necesar, vom angaja un avocat, dar deocamdatã nu angajãm pe nimeni. Asteptãm sã vedem ce se întâmplã”, a afirmat Dumitru Buzatu. Pânã acum, se stie doar cã se mãsoarã toate conductele montate la sistemul de apã-canal si, foarte probabil, se vor face verificãri privind asfaltarea municipiului Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.