spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
03-iun.-2024

Pãdurarul de la Rafaila, bãtut cu bâtele de “amicii” lui Bichinet!

- Advertisement -

Când politicienii fac front comun cu hotii de lemne

CA-N EVUL MEDIU… O gascã de trei hoti de lemne din Rafaila, din gruparea celor care distrug pãdurile în zonã, l-a snopit ieri în bãtaie pe pãdurarul din comunã, Cristi Fânariu, chiar în canton. Tupeul lor vine de la faptul cã Bichinet, vicepresedintele CJ Vaslui, îl sustine. Dupã ce ziarul nostru i-a demascat, descriind amânuntit modul de operare, o echipã a ziarului Obiectiv a fost trimisã de Corneliu Bichinet pentru a le “spãla” imaginea. Prinzând curaj, acesti infractori au decis sã-i aplice pãdurarului o corectie, pentru cã i-a fãcut de râs. Iatã filmul evenimentelor. Duminicã, în jurul orei 13.00, trei indivizi din Rafaila au nãvãlit în sediul cantonului. Doi dintre agresori, Pavel Onciu si Ion Onciu, indivizi foarte agresivi, aveau pari în mânã. Brutele nu au tinut cont de nimic si au început sã-l loveascã pe pãdurar în nestire. “M-au lovit în cap, la picioare, pe corp, pe unde apucau, cred cã voiau sã mã omoare. Strigau cã mã omoarã, sã plec de la pãdure, cã ei nu pot sã trãiascã în comunã, dacã eu sunt pãdurar. Am martori care au vãzut totul, dar s-au temut cã vor fi ucisi, dacã intervin. Am fugit prin pãdure si m-am refugiat la casa unui locuitor din Rafaila”, spune pãdurarul, care a fost luat de un echipaj SMURD si dus la Spitalul Judetean de Urgentã, în jurul orei 14.00. Pãdurarul sustine cã, desi a sunat la 112, nu a venit niciun politist sã-l apere sau sã ia mãsuri, pentru cã oamenii legii din comunã nu erau prin zonã. “Pe la Silistea, a oprit ambulanta si a urcat un politist care venea pe jos si m-a întrebat ce s-a întâmplat, dar la canton nu a ajuns niciun alt politist, cât am fost pe acolo”, a spus pãdurarul, de pe patul de spital. Culmea tupeului: dupã ce agresorii l-au bãtut cu bâtele pe pãdurar, tot ei au sunat la 112, sã reclame cã au gãsit în pãdure cioate de la copaci tãiati si cã vinovat este tocmai cel pe care-l bãtuserã cu câteva minute înainte! Desi au comis infractiunea de ultraj, bãtãusii au fost lãsati de politisti sã plece acasã, de parcã nu s-a întâmplat nimic. Politia judeteanã nu face nimic, iar bãtãusii se laudã în sat cã au pile la judet si cã Bichinet îi acoperã.

Dupã ce Politia a ezitat sã ia mãsuri împotriva bandei de agresori si hoti de lemne din Rafaila, caz pe larg prezentat de ziarul nostru, acestia au prins curaj si au pornit un rãzboi total cu pãdurarul Cristi Fânariu. Tupeul lor a crescut dupã “interventia” lui Bichinet, care s-a finalizat cu trimiterea unor ziaristi în zona pentru a le spãla imaginea hotilor de lemne si a-l denigra pe pãdurar. A reusit. Acum Cristi Fânariu zace în spital, bãtut bine de “eroii” reportajului realizat de ziaristii “obiectivi”. Totul s-a petrecut ieri, la prânz, în cantonul Directiei Silvice judetene de la Rafaila, unde pãdurarul Cristi Fânariu era la serviciu si verifica documentele de peste sãptãmânã. Pe 7 decembrie, pãdurarul de la Rafaila ne spunea cã îi este teamã pentru viata sa. Acesta sustinea cã îi este teamã sã meargã pe jos prin pãdure, sã-si facã rondul, dupã ce a avut curajul sã prezinte în ziarul nostru situatia prin care trece si amenintãrile primite. “Mi-e teamã pentru viata mea, ar putea sã se rãzbune si sã mã omoare în pãdure. Merg mai mult cu masina de teren, am camerã de înregistrare pe masinã, sper sã nu se apropie de mine”, spunea pãdurarul. Ieri, din nefericire, în timp ce Politia nu a luat nicio mãsurã împotriva agresorilor si a celor obisnuiti sã ameninte cu moartea pe cei care li se împotrivesc, s-a întâmplat nenorocirea.

Pãdurarul, la spital: “M-au lovit peste tot: în cap, pe corp, la picioare”

În jurul orei 13.00, în cantonul de la Rafaila, pãdurarul Cristi Fânariu era la serviciu. La un moment dat, trei brute din sat, toti trei din familia Onciu, respectiv Ion, Pavel si Stefan Onciu, au nãvãlit în biroul functionarului silvic. “Nu au spus nimic, au început sã dea în mine cu parii. Doi dintre ei, Pavel si Ion, aveau pari în mâini si m-au lovit pe unde au putut. Pur si simplu, voiau sã mã omoare, strigau cã trebuie sã plec din comunã, cã ei nu pot sã stea acolo, dacã eu sunt pãdurar. Am încasat lovituri în cap, la picioare, la corp, si am fugit, încercând sã mã salvez. M-am refugiat în curtea unui localnic. Am sunat la 112 si am vãzut cã, imediat ce am fugit de acolo, au ajuns la canton si alti sase-sapte localnici, care m-au amenintat si ei cu moartea, printre care Ionel Rusu si altii”, a spus Fânariu, în timp ce era pe un pat la UPU, asearã. Degeaba a sunat la 112, sperând cã vor veni politistii din sat sã-l apere. Unul dintre politistii de la Rafaila este din Tecuci si era plecat acasã, celãlalt stã în Negresti, deci comuna era la cheremul hotilor si infractorilor, dupã cum am putut afla discutând cu oamenii din zonã. Nu vorbim de oameni care sã se teamã de ceva, ci de persoane certate cu legea si bunul-simt, dispuse sã facã moarte de om, care opresc atelaje în mijlocul drumului, bat oamenii în propriile case si lanseazã amenintãri la adresa consãtenilor, taie în bãtaie de joc pãdurile particulare sau pe cele de stat. Niciuna dintre aceste persoane de mai sus, care prezintã profilul unor posibili criminali, nu a fost ridicatã pânã acum de cãtre Politie, desi ziarul nostru a prezentat în mai multe rânduri situatia explozivã de la Rafaila.

Iatã cine este “nasul” hotilor de lemne din comuna Rafaila: Corneliu Bichinet!

La începutul lui decembrie, ziarul nostru prezenta cazul unui localnic din Rafaila, pe care banda de hoti de lemne din sat l-a sechestrat la drumul mare. “Mi-au blocat cãruta în centrul satului. O femeie care era cu ei, Goldan Ana, m-a tras jos din cãrutã si m-a lovit, încercând sã-mi smulgã telefonul din hainã, în timp ce fratele meu a fost lovit, tras din cãruta cu lemne, iar drujba ne-au luat-o cu forta aceia care ne-au sechestrat. Degeaba au venit politistii, dupã ce am sunat la 112, pentru cã aceia care ne-au bãtut si ne-au sechestrat au rãmas la crâsmã”, spunea Ionel Sandu. A doua zi, acelasi localnic a fost bãtut, din nou, de data asta în curtea casei sale, de cãtre Ionel Rusu, unul dintre capii bandei de la Rafaila. Agresorul era însotit de alte douã persoane. Rusu si ceilalti atacatori au rãmas în libertate, nu au pãtit nimic. Mai mult, cu tupeu, banda de hoti de la Rafaila a mers la poarta lui Corneliu Bichinet, sustinând cã sunt victimele pãdurarului. Ori, Cristi Fânariu este fratele primarului de la Rafaila, care a plecat de la PNL la PSD, lucru care l-a iritat mult pe Bichinet. Ce a fãcut vicepresedintele CJ Vaslui? Ne-a sugerat sã facem front comun cu hotii de lemne de la Rafaila, sã arãtãm cã primarul si fratele sãu sunt vinovati de ceea ce se petrece în sat, pentru a-si regla conturile cu primarul de la PSD. Când i-am spus cã nu facem frãtii cu persoanele certate cu legea, Bichinet i-a sunat pe colegii nostri de la Obiectiv, pe care i-a trimis la Rafaila, tocmai pentru a se rãzboi cu primarul fugit din partidul sãu. Ori, sã faci întelegeri secrete cu infractorii, asa cum procedeazã Bichinet – l-am sunat ieri, dar nu a vrut sã ne rãspundã – demonstreazã cã acesta nu meritã sã ajungã presedintele Consiliului Judetean, asa cum îsi doreste. De altfel, persoanele care au “cucerit” cantonul, ieri, dupã ce pãdurarul a fugit în sat, fac parte din gasca lui Ionel Rusu, care a venit însotit de bãtãusi, pentru a-si face dreptate.

Politia nu stie dacã este ultraj, desi pãdurarul a fost bãtut la canton!?

Am cerut asearã si punctul de vedere oficial al IPJ Vaslui. La o bunã bucatã de timp dupã ce pãdurarul a sunat la 112, la canton au venit politisti de la Sectia de politie ruralã din Negresti, dar si reprezentanti ai Ocolului Silvic Bãcesti. Cu tupeu maxim, hotii si bãtãusii comunei, prezentati în ziarul Obiectiv drept victime inocente, au spus cã vor sã-si facã dreptate singuri, desi sunt organe care trebuie sã se ocupe cu dreptatea si legalitatea, nu hotii din Rafaila. “Initial, pãdurarul din comuna Rafaila a sunat la 112, spunând cã a fost lovit la canton de mai multe persoane, în timp ce era la serviciu. La scurt timp, tot de la Rafaila a venit un alt apel (de la cei care îl bãtuserã pe pãdurar, n.r.), o persoanã care spunea cã a observat o cãrutã de lemne prin pãdure, care nu are documente legale, cã i se pare ceva în neregulã. Pãdurarul a spus cã a fost lovit peste picioare de cãtre cei care l-au agresat, iar politistii fac verificãri si au condus la postul de politie pe persoanele identificate, care vor fi cercetate pentru loviri si alte violente. Functie de declaratiile primarului si numãrul de îngrijiri medicale, se va stabili si încadrarea faptei. În situatia în care se va demonstra cã este vorba de ultraj, dosarul va fi declinat la Parchet”, a spus comisarul Mihaela Straub, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Este incredibil modul în care actioneazã politia de la Vaslui. Un functionar al statului este lovit într-o institutie care apartine statului român, în timp ce este la serviciu, dar politia îi trimite acasã pe bãtãusi, spunând cã va verifica dacã este vorba de ultraj. Nu este de mirare ce se petrece la Rafaila – cu cãrute sechestrate în stradã, oameni loviti în propriile curti, pãdurar bãtut în cantonul silvic – în timp ce agresorii sunt bine mersi si nicio persoanã nu este arestatã, asa cum ar fi normal. Nu mai este mult pânã ce la Rafaila vor muri oameni, dupã cum decurg lucrurile, iar vinovati de situatie sunt politicienii gen Bichinet, care acoperã bandele de infractori, sau sefii IPJ, cãrora le este teamã sã aplice legea la timp si în sprijinul victimelor, asa cum ar fi normal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.