spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

Ironiile lui Buzatu: “Am sã sprijin candidatul PNL la Consiliul Judetean, nu vreau sã-l pun într-o situatie penibilã”

- Advertisement -

CINE TRAGE CLOPOTELE?… La PSD Vaslui, e agitatie mare în aceastã perioadã. “Tãtucul” Dumitru Buzatu face si desface listele de candidati, privind cu coada ochiului la adversarii de la PNL. Florin Ciurariu este, oficial, candidatul liberalilor la Consiliul Judetean, deci principalul contracandidat al lui Buzatu. O luptã politicã inegalã, pentru cã Buzatu are în spate în jur de 70 de primari, în timp ce Ciurariu se bazeazã doar pe 10-11 primari. “Nu stiu cine este acest domn Ciurariu si nici ce intentii are cu judetul Vaslui. Nu am de gând sã mã preocup de acest domn”, spune, ironic, Buzatu.

Florin Ciurariu si Dumitru Buzatu, pe vremuri prieteni foarte buni în Uniunea Social-Liberalã, au ajuns acum dusmani “la cutite”, cu câteva luni înainte de alegerile locale. Miza este foarte mare: functia de presedinte al Consiliului Judetean poate însemna gestionarea unui buget european de 160 milioane de euro, pentru retelele de apã-canal, plus alte zeci de milioane de euro care vin pe alte proiecte. Desi se aud tot felul de zvonuri vizavi de al doilea mandat al lui Buzatu în fruntea judetului, cert este cã acesta nu pierde niciun prilej sã arunce cu ironiile spre tabãra liberalã. “Pãrerea mea este cã noi, PSD, dupã ce obtinem majoritatea în Consiliul Judetean, care este necesarã pentru continuarea programelor de investitii pânã la finalizarea lor si pentru dirijarea noului program de gestionare administrativã a judetului pentru mandatul 2016-2020, îl vom sustine la presedintia Consiliului Judetean pe domnul candidat al PNL-ului. Eu am auzit cã s-a angajat cum cã ne va scoate din Consiliul Judetean si nu vrem sã-l punem într-o situatie penibilã, în care s-ar putea produce lupte nebune în partid, dimpotrivã, vrem sã-i dãm o mânã de ajutor. În ceea ce-l priveste pe dl. Bichinet, nu stiu ce activitãti va avea în perioada urmãtoare, dar am luat notã de faptul cã unii colegi de-ai domniei-sale s-au gândit sã-l lase sã fie a cincea roatã la cãrutã”, spune Buzatu.

De 12 ani, Buzatu îl tot protejeazã pe Bichi si îi dã functii la Consiliul Judetean. Ce va face în varã, pentru amicul de la Negresti?

Dincolo de ironiile sefului de la PSD, trebuie sã spunem cã, de 12 ani, cei trei sefi de la judet – Mihalachi, Bichinet si Buzatu – se perindã cu rândul la conducerea Consiliului Judetean, ceea ce demonstreazã cã, dincolo de partidele din care fac parte, între ei existã o anumitã complicitate. În situatia creionatã la PNL, sãptãmâna trecutã, cu un Bichinet trecut pe pozitia a doua în ierarhia judeteanã, s-ar putea spune cã pentru actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean este ultimul mandat în fruntea judetului. Degeaba încearcã Bichinet sã braveze, cu afirmatii de genul “Eu asa înteleg sã fac administratie, mã întâlnesc cu toti primarii, mã ocup de bugetul judetului”. Stie cã, în acest moment, cu un PNL care nu-l mai doreste în fruntea judetului, decât în urma unor rezultate electorale pe baza cãrora liberalii sã facã toate “cãrtile” la CJ Vaslui, în varã trebuie sã plece acasã. Are doar sansa de a merge la ALDE, unde portile par cã îi sunt închise în acest moment. În cazul în care PSD ia majoritatea în Consiliul Judetean, este greu de crezut cã Buzatu îsi va ridica partidul în cap, pentru a-i da un post de vicepresedinte lui Bichinet, pentru capul celor de la PNL. O astfel de actiune ar însemna, în mod automat, retragerea sprijinului politic al lui Bichinet din partea liberalilor si, implicit, plecarea rusinoasã din fruntea judetului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.