spot_img
spot_imgspot_img
19.9 C
Vaslui
03-iun.-2024

„Pilosii” din IPJ Vaslui vor ajunge în fata comisiei

- Advertisement -

SCHIMBÃRI…Odatã cu venirea noului sef la Inspectoratul de Politie al judetului Vaslui, viata a devenit mai grea pentru „pilosii” angajati la Ordine Publicã, cei care-si fãceau veacul prin birouri. Pentru a justifica faptul cã stau la un birou în loc sã iasã în stradã, mare parte din ei si-au fãcut rost de diferite scutiri medicale. Numai cã, noul inspector-sef vrea ca cei „bolnavi” sã fie verificati de o comisie medicalã a Ministerului de Interne. Astfel, cei cu scutiri sunt nevoiti sã meargã la Galati pentru ca specialistii sã spunã dacã sunt sau nu apti pentru patrulare pe strãzi. Toate acestea vin si pe fondul ultimelor evenimente petrecute în municipiul Vaslui, cu jaful de la Altex si cu hotii care au intrat în casa Rodicãi Oltei, din Muntenii de Jos, care scot pe tapet o problemã mai veche a IPJ: lipsa cadrelor, mai ales la Ordine Publicã.

Venirea noului sef la comanda Inspectoratului de Politie al judetului Vaslui va aduce modificãri serioase în structura organizatoricã. Astfel, o parte dintre angajatii cu „pile” din IPJ, care-si fãceau veacul prin birouri chiar dacã figurau ca politisti la Ordine Publicã si ar fi trebuit sã patruleze pe strãzi, au dat de greu. Asta, deoarece o mare parte dintre ei îsi justificau absenta din stradã cu documente medicale care atestau cã sunt suferinzi. Numai cã, dupã ce fostul comisar-sef Mihai Carp intrã în concediu medical pentru o perioadã mai lungã de timp, functia sa este preluatã de Ionel Miricã, adjunctul comandantului Politiei Bacãu. Tinând cont de faptul cã, la sfârsitul anului trecut, statutul de organizare al IPJ Vaslui era de 85,91% fatã de necesar, Miricã a luat o decizie care a picat ca un trãsnet peste acestia. Toti cei care figurau ca politisti la Ordine Publicã si care îsi fãceau serviciul prin birouri (pe la Cazier sau Resurse Umane) pe baza adeverintelor medicale, sunt nevoiti sã meargã la medic, din nou. De data asta, se vor prezenta în fata unei comisii medicale a Ministerului de Interne, la Galati. Cei care vor fi gãsiti sãnãtosi, se vor putea întoarce la muncã, dar, de data aceasta, în stradã. Cei care sunt, cu adevãrat, bolnavi vor fi pensionati. Se ridicã întrebarea de ce au fost posibile evenimentele din ultima perioadã si unde sunt patrulele de politie de pe strãzi. Rãspunsul este simplu. Angajati la Ordine Publicã pentru a umple grila, dar si pentru sporurile de care beneficiazã, multi dintre cei cu relatii fac muncã de birou la „Caziere” sau la „Serviciul Personal”. Se pare cã acesta a si fost motivul pentru care Ionel Miricã a cerut verificãri, la sânge, pentru toate persoanele care stau în birouri chiar dacã locul lor este pe stradã. Conform unor surse din Politie, cei care se vor dovedi apti de muncã, vor fi trimisi în patrulare.

Fostul sef al IPJ, vinovat de lipsã de personal?

Aceastã întrebare se ridicã pe fondul transferurilor care au avut loc, în ultima perioadã, la IPJ Vaslui. Conform unor surse, majoritatea elevilor care au venit, de pe bãncile scolii, la Vaslui, au beneficiat de transferuri la unitãti de politie apropiate de localitatea de domiciliu. Asta în conditiile în care politia vasluianã suferã din cauza lipsei de personal. Doar anul trecut, IPJ a beneficiat de „noutãti”: 13 subofiteri si un ofiter. În rest, grila de încadrare rãmâne la aproape 86% din necesarul de cadre.

Un nou sef la IPJ peste câteva luni?

Deja se vorbeste de întoarcerea „fiului rãtãcitor”, politistul Radu Corozel care, se pare cã, va prelua functia de sef la Inspectoratul Judetean de Politie Vaslui. Acesta este asteptat acasã în varã, în aceeasi perioadã în care expirã si interimatul actualului sef al politistilor vasluieni, Ionel Miricã, adjunctul comandantului IPJ Bacãu. Dacã acest zvon se va confirma, la conducerea Politiei vasluiene va ajunge un om cu experintã. A fost detasat, în 2011, la Ambasada Românei la Paris, ca atasat de Afaceri Interne. În momentul în care acesta a pãrãsit România, avea functia de inspector sef-adjunct al Politiei Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.