spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Deputatul Nicolae Pãun cerea sefilor romilor din Vaslui sã colecteze hârtii de la ANAF. Ilie Târu: “Nu stiu nimic”

- Advertisement -

HOTOMANI… Detalii interesante în stenogramele din dosarul în care sunt urmãriti penal deputatii Mãdãlin Voicu si Nicolae Pãun. Acestia foloseau filialele locale ale Partidei Romilor pentru actiuni menite sã punã la zid Fiscul, în cazul unor impozitãri pentru etnia romã, legislatia urmând sã fie modificatã prin ordin al presedintelui ANAF. “Nu stiu nimic, nu am avut nicio discutie cu Nicolae Pãun. Nu am idee ce se spune în stenograme. La Vaslui nu a fost niciun proiect de-al deputatului Pãun”, explicã Ilie Târu, presedintele Partidei Romilor, colaborator apropiat al liderului romilor. Procurorii DNA au cerut, în data de 10 februarie a.c., arestarea deputatilor Mãdãlin Voicu si Nicolae Pãun, acuzati de o serie de infractiuni, printre care deturnare de fonduri, trafic de influentã si spãlare de bani, în calitate de membri în conducerea Asociatiei Partida Romilor Pro Europa. Prejudiciul în dosar se ridicã la 28 milioane lei.

Liderii romilor au furat, ca în codru, fondurile europene, în timp ce amãrâtii din aceastã etnie o duc foarte greu, în toatã tara. Conform unor stenograme din interceptãrile DNA, presedintele Partidei Romilor, deputatul Nicolae Pãun, a avut mai multe întâlniri cu vicepresedintele ANAF, în urma cãrora s-a stabilit ca hârtiile prin care romii sãraci erau anuntati sã-si plãteascã impozitele urmau sã fie colectate din teritoriu, inclusiv din judetul Vaslui, si trimise, mai apoi, la Bucuresti. Interesant este cã, în timp ce poza în apãrãtor al romilor, Pãun îi numeste pe membrii comunitãtii rome “niste nenorociti”.

Într-una dintre stenograme, Nicolae Pãun îl contacteazã pe vicepresedintele ANAF, Gogancea-Vãtãsoiu Mihai, cu care poartã urmãtoarea discutie:

GOGANCEA:”Vã salut, domnul deputat!

PÃUN NICOLAE: Am onoarea, domnul presedinte! Cu stimã si deosebit respect! Iertati-mã, mã puteti primi si pe mine mâine sau când credeti dumneavoastrã?

GOGANCEA: Categoric, da. Sigur da.. Mâine, dar cred cã nu aceeasi problemã, vorbim altceva…

PÃUN NICOLAE: Ba da, aceeasi problemã.

GOGANCEA: Aceeasi problemã?

PÃUN NICOLAE: Pãi, nu, noi avem amendamentul formulat, dar am înteles cã s-a dat drumul de la teritoriu, au început deja sã le dea drumul.

GOGANCEA: Pãi, ok, amendament…… Când facem corectia! Sunt colegii la camerã? Avem chestia aia cu venitul. CAS-ul de plãtit pe veniturile… nevenituri, aia care…

PÃUN NICOLAE: Da, da, da. Pãi, aia… aia e discutatã deja.

GOGANCEA: Pãi, da, da, nu, dar…

PÃUN NICOLAE: Acuma, n-a bãgat-o, e la Comisie, n-a bãgat pe ordinea de zi.

GOGANCEA: Asa. Si de ce n-o bagã pe ordinea de zi?

PÃUN NICOLAE: Pãi, astãzi încercãm sã vedem de ce nu se bagã pe ordinea de zi.

GOGANCEA: OK, vorbim sãptãmâna viitoare. Vorbesc si eu cu colegii, sã-mi fac un inventar, dumneavoastrã aveti… Sau vreti înainte de 1 mai sã…?

PÃUN NICOLAE: Nu, nu, nu, sãptãmâna viitoare.

GOGANCEA: Oricum, mi-ati dat tema, stiu eu despre ce e vorba. Vreau sã vãd cât de mare-i dimensiunea crimei, cã înteleg cã au plecat hârtiile si vã asalteazã, vã reasalteazã…

PÃUN NICOLAE: Ne reasalteazã, da, iar ne iau… Eu i-am calmat un pic, le-am spus, bãi fratilor, stati o secundã…

GOGANCEA: Pãi, nu, arãtati-le cã e vorba de o rezolvare, doar atât cã ea n-a fost pusã-n operã. Si dacã se încadreazã în aia, aia e.

PÃUN NICOLAE: Pãi, nu, nu, se încadreazã sigur toatã lumea, numai cã…

GOGANCEA: Au o hârtie cu care ulterior aparitiei modificãrii, o sã producem efectele”.

Ulterior, Nicolae Pãun contacteazã reprezentanti din teritoriu ai Partidei Romilor, cãrora le solicitã sã colecteze deciziile de impunere emise de cãtre ANAF, dupã cum urmeazã:

PÃUN NICOLAE: “Cãtãlin, pe zona Moldovei…

INTERLOCUTOR: Da….

PãUN NICOLAE: Puneti coordonatorii, la Iasi, stii pe cine, la Neamt, la Bacãu, la Suceava, la Vaslui (este vorba de Ilie Târu, presedintele Partidei Romilor Pro Europa, filiala Vaslui, n.r.), cã sun eu în celelalte zone, sã ia legãtura în teritoriu sã vadã dacã cumva apar hârtii de la ANAF-uri. Bãi frate, fãrã niciun comentariu, indiferent de situatia în care apare, sã ne dea hârtiile si le rezolvãm noi”.

Ilie Târu, omul de bazã al lui Pãun, în judetul Vaslui, o face pe nestiutorul

Desi în interceptãri apare clar indicatia lui Pãun cãtre coordonatorii din Moldova, inclusiv în judetul Vaslui, unde presedintele filialei este consilierul judetean Ilie Târu, acesta neagã orice discutie cu deputatul-infractor. “Nu stiu nimic despre aceste stenograme, nu am idee ce hârtii trebuia sã colectãm. Nu am fost contactat de Nicolae Pãun, nu au fost proiecte din acelea la Vaslui”, spune Ilie Târu. Liderul romilor din Vaslui pare sã uite un amãnunt esential. Conform procurorilor DNA, “prin Asociatia Partida Romilor Pro Europa, în perioada 2010-2013, s-a derulat si proiectul cu finantare intitulat “Acces pe piata muncii-O sansã pentru tine”, cu finantare din fonduri europene. Obiectivul general al proiectului a constat în sprijin pentru integrarea socio-profesionalã si accesul la o calificare relevantã pe piata muncii pentru somerii tineri, de lungã duratã si persoane inactive, cu focalizare pe cei de etnie romã, din 9 judete ale tãrii (Alba, Bacãu, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Gorj, Mures si Vaslui)”. Un “detaliu” de care liderul Târu pare sã fi uitat, desi la vremea respectivã a participat la lansarea oficialã a proiectului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.