spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

Consilierul care a adus lumina în Zãpodeni, candidatul liberal la functia de primar

- Advertisement -

CANDIDAT…Vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, Corneliu Bichinet, a lansat, ieri, candidatura consilierului local Adrian Diaconu în cursa pentru fotoliul de primar al comunei Zãpodeni. Candidatul liberal a reusit sã se afirme, în comunitate, prin faptul cã l-a constrâns pe edilul Constantin Gavrilã sã îsi dea girul pentru o investitie la care tânjeau oamenii din Zãpodeni, si anume iluminatul public. În câteva cuvinte, Diaconu si-a explicat candidatura în fata jurnalistilor prin faptul cã investitiile pe bani europeni, precum aductiunea cu apã, drumurile asfaltate sau gazul metan, pot fi regãsite si în Zãpodeni, dacã se vrea. De cealaltã parte, primarul a avut douã reactii demne de cascadorii râsului. Prima dintre ele a fost legatã de faptul cã a sustinut cã o investitie precum iluminatul public este nemeritatã de locuitori, iar cea de-a doua este legatã de faptul cã, de la începutul anului, nu a mai cãlcat prin primãrie.

Consilierul local Adrian Diaconu a fost lansat oficial în cursa pentru ocuparea fotoliului de primar în comuna Zãpodeni. Lansarea sa a fost fãcutã în cadrul unei conferinte de presã, la sediul filialei judetene a Partidului National Liberal, în prezenta vicepresedintelui Consiliului Judetean Vaslui, liberalul Corneliu Bichinet. „Astãzi (ieri – n.r.) as vrea sã prezint presei vasluiene si opiniei publice unul dintre candidatii pe care Partidul National Liberal l-a aruncat în cursa pentru câstigarea alegerilor locale în comuna Zãpodeni. Este o zonã dificilã unde se va duce o luptã pe mãsurã si am ales intentionat sã sustin un candidat tocmai aici. Stiu cã putem învinge dacã vom munci serios în teritoriu”, a spus Corneliu Bichinet. Candidatul liberal la functia de primar al comunei Zãpodeni s-a evidentiat mai ales prin lupta pe care a dus-o cu actualul primar, pentru o investitie extrem de necesarã în comunã. Doi ani i-au trebuit lui Adrian Diaconu sã-i convingã pe primarul Constantin Gavrilã si pe consilierii sãi sã fie de acord sã cheltuie bani pentru o investitie consideratã de restul lumii necesarã. Iluminatul public în comuna Zãpodeni a avut nevoie de 25 de ani si de un consilier bãtãios pentru a se realiza. Investitia încheiatã cu multi ani în urmã în majoritatea comunelor din judetul Vaslui este vãzutã acum ca o adevãratã minune de sãteni. Nu le vine sã creadã cã, în sfârsit, pot circula noaptea fãrã teamã cã cineva îi poate agresa fãrã mãcar sã vadã cine a fãcut acest lucru. De asemenea, nu le vine sã creadã cã pot iesi din casã fãrã sã fie nevoiti sã orbecãie prin curte, cu o mânã întinsã în fatã, pentru a evita sã se loveascã. Pentru toate acestea, Constantin Gavrilã a avut, în 25 de ani, un singur rãspuns. Cât timp va fi primar, o asemenea investitie nu se va realiza la Zãpodeni. A fãcut aceastã afirmatie fãrã sã se gândeascã la faptul cã va da peste un consilier al opozitiei hotãrât, care va face tot ce îi stã în puterea ca Zãpodeniul sã intre în normalitate. Strâns cu usa si amenintat cã opozitia nu va vota bugetul de cheltuieli asa cum îl doreste edilul, Gavrilã a fost nevoit sã se declare învins si sã accepte investitia, care pare a fi o adevãratã minune pentru oamenii din comunã.

Cine este Adrian Diaconu si de ce doreste sã candideze

C.V….”În 2007 m-am mutat defintiv la Zãpodeni, la casa pãrinteascã. Dupã cinci ani de convietuire, am observat cã nimic nu s-a miscat în favoarea comunitãtii. Am candidat în 2012 si am obtinut 600 de voturi. Rezultatul m-a încântat si m-a determinat sã lupt si în 2016. Lupta a pornit tocmai de la iluminatul stradal. Am studiat problema si am prezentat consilierilor locali lucrarea si am supus-o la vot. A fost nevoie de constrângere pentru ca investitia sã fie votatã, dupã ce am sustinut cã nu vom vota bugetul decât dacã si iluminatul va primi aprobarea consilierilor. Astfel am reusit”, a povestit Adrian Diaconu. În continuare, candidatul a vorbit despre planurile sale dacã va ajunge primar. Aductiunea cu apã, o investitie mai mult decât necesarã la Zãpodeni, este o prioritate a sa. „Cu accesarea fondurilor europene se pot realiza multe în comunã. Nu numai aductiunea cu apã, o investitie pe care eu o consider primordialã, se poate face. Vreau si pot sã atrag cât mai multe fonduri europene si pentru asfaltarea drumurilor, aductiune cu gaz, dar nu numai. Cred cã e timpul pentru o schimbare pe care oamenii o vor”, a mai spus Diaconu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.