spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Spitalul din Barlad, reclamat pentru neglijenta, dupa ce medicii au ignorat un bolnav 17 ore (facsimil)

- Advertisement -

NU NE MAI FACEM BINE… Laurentiu Bogdan Apostu, un tânãr din comuna Blãgesti, plecat în Marea Britanie la muncã de ani de zile, împreunã cu sora lui Laura Apostu, sunt revoltati de felul cum a fost tratat tatãl lor, Nãstase Apostu, de 72 de ani, la spitalul din Bârlad, Compartimentul de Primiri Urgente (CPU). Scandalul a luat amploare pe internet, ambii copii ai celui bolnav, tinut 17 ore si jumãtate pe holul spitalului, fãrã ca cei din CPU sã îl bage în seamã, sunt decisi sã lupte cu sistemul, pentru a obtine demiterea celor din conducerea spitalului bârlãdean. S-a lansat chiar si o petitie pe Internet, prin care se cere demisia celor trei directori ai spitalului, iar la toate institutiile abilitate au ajuns reclamatii fãcute de Laurentiu Bogdan Apostu. Prefectura Vaslui a trimis la DSP Vaslui reclamatia, iar DSP-ul a declansat o verificare a celor scrise în reclamatie. Zilele acestea, va fi depusã o plângere penalã împotriva celor din spitalul Bârlad, care nu s-au ocupat de bãtrânul abandonat timp de 17 ore, la Politia din Bârlad, pentru comiterea infractiunilor de rele tratamente acordate pacientului, neglijentã în serviciu si nerespectarea protocolului medical. Rãspunsul oferit reclamantului de cãtre conducerea spitalului bârlãdean este .. jenant! Grav este faptul cã bãtrânul este diagnosticat cu cirozã hepaticã de un an de zile, are pierderi de memorie si i s-au fãcut analize pentru cã este suspect de schizofrenie! Ce s-ar fi întâmplat dacã bãtrânul fãcea o crizã de schizofrenie în spital, lãsat nesupravegheat si fãrã medicatie?

La spitalul bârlãdean sunt foarte dese cazurile când pacientii vin cu diferite probleme medicale si sunt tratati cu multã indiferentã si tupeu de cãtre cadrele medicale de la CPU. Am semnalizat zeci de cazuri de nemultumiri, dar din pãcate vocile jurnalistilor locali nu sunt atât de … puternice ca sã rãzbatã pânã la Ministerul Sãnãtãtii. Mai ales cã, dupã cum stiti, conducerea spitalului – recte managerul general – este numit de cãtre primarul orasului, deci dupã cum stie toatã lumea … politic. Dar iatã cã ultimul scandal, de pe data de 19 martie, se lasã cu mult rãsunet si cu decizia reclamantilor cã nu se vor lãsa cãlcati în picioare de cadrele mediacle „nesimtite”, dupã cum se exprimã reclamantul Laurentiu Bogdan Apostu. Pe scurt, pe 18 martie, la ora 16.30, este adus cu ambulanta la spitalul bârlãdean, la CPU, Nãstase Apostu, de 70 de ani, din comuna Blãgesti, fost miner în Valea Jiului, acum pensionar. Ce i s-a întâmplat acestui om, puteti vedea din relatãrile fiului sãu, Laurentiu Bogdan Apostu, care este în Marea Britanie, plecat la muncã.

Scrioare cãtre conducerea Spitalului de Urgentã din Bârlad

„Stimatã Doamnã Manager,

În data de 18 Martie 2016, tatãl meu, APOSTU NÃSTASE, s-a prezentat în sectia de primiri urgente a spitalului Municipal Bârlad, adus de ambulantã din comuna Blãgesti, în jurul orei 16.30. Internarea i s-a fãcut a doua zi, în data de 19 Martie 2016, în jurul orei 10.20. Toatã noaptea a petrecut-o pe holurile Spitalului Municipal Bârlad. A fost învelit pe cap cu prosopul ce-l avea la dânsul, iar a doua zi de dimineatã, în jurul orei 07.10, când mama mea, Apostu Vetuta, a avut posibilitatea sã vinã sã-l viziteze, a realizat cã a petrecut noaptea pe holurile spitalului dumneavostrã, prin sãlile de asteptate, fãrã pic de atentie, în conditiile în care a ajuns cu o foaie de observatie de la serviciul de ambulantã. A primit o pãturã undeva în jurul diminetii, de la domnisoarã infirmierã care l-a lãsat în sala de asteptare când a intrat în schimbul de lucru, în jurul orei 7.00 dimineata. A petrecut tot acest timp învelit cu un prosop pe cap, împreunã cu o altã persoanã ce venise cu probleme cu picioarele. În tot acest timp, nu i s-a fãcut o foaie de internare pentru a ajunge la sectia de internãri. Personalul Compartimentului de Primiri Urgente al Spitalului Municipal Bârlad l-a neglijat constant, fiind o persoanã în vârstã de 72 de ani, suspect de schizofrenie. De altfel sunt si acte medicale ce pot certifica cele mentionate. Mama mea a fost datã afarã când a adus la cunostintã aceste lucruri angajatilor CPU, în ziua de 19 martie 2016, în jurul orei 9.00. Pacientul Apostu Nastase era nemiscat, într-o camera de pe coridorul spitalului Municipal Bârlad (stationar – n.r.). Am sunat în nenumãrate rânduri la spital, din Anglia, fãcând un cost suplimentar de 150 de lire, Am fost îndrumat cãtre CPU. Persoana care a lucrat în data de 19 martie 2016, ora 18.20, ce nu mi-a dat numele din motive de sigurantã, m-a jignit si m-a ofensat verbal, încât am fost nevoit sã sun din nou si sã vorbesc în nenumãrate rânduri. Toate aceste lucruri s-au întamplat în conditiile în care, asa cum vã spuneam, tatãl meu, suspect de schizofrenie, cu picioarele de culoare vânatã, ce nu mâncase de aproximativ 3 zile, a venit în urgentã la CPU si nu s-a considerat un caz de internare decât dupã o noapte petrecutã pe holurile spitalului dumneavoastrã. Toate acestea s-au întamplat pe garda doamnei doctor Ruscanu Claudia, în data de 18 Martie, începând cu ora 16:30, si s-a sfârsit acest calvar în data de 19 martie, în jurul orei 9:20, când pacientul are biletul de internare cu ora internã. (…) Cardiff, 20 Martie 2016”, sunt cele reclamate de Laurentiu Bogdan Apostu. Reclamatia a fost trimisã la spitalul din Bârlad, la Prefectura Vaslui, la CLM Bârlad si la Ministerul Sãnãtãtii, departamentul Urgente, în spetã secretarului de stat Raed Arafat.

Fata bolnavului tinut 17 ore pe holuri a scris, de asemenea, spitalului!

Pe pagina de socializare a Laurei Apostu, sora lui Laurentiu Bogdan si fiica lui Nãstase Apostu, bolnavul suspect de schizofrenie tinut 17 ore pe hol si la stationarul spitalului bârlãdean, se aflã o scrisoare de „multumire” adresatã cadrelor medicale de la CPU. Scriosarea fost distribuitã de zeci de ori si a strâns mai multe comentarii neplãcute pentru sistemul medical din Bârlad.

„Scrisoare de multumire pentru sistemul medical de la Spitalul Municipal de Urgentã <<Elena Beldiman>> Bârlad.

Doresc sã vã multumesc doamna dr. Rusnacu Claudia si asistentei principale, care în ziua de 18 martie 2016 mi-ati primit tatãl la urgente, adus de o ambulantã .  Vã multumesc ca l-ati aruncat ca pe un gunoi în acea cãmãrutã în care era cãcat pe jos si cã l-ati tinut toatã noaptea pe o bancã dezbrãcat fãrã un pahar de apã, fãrã a-i acorda primul ajutor. Vã multumesc cã, dupã 48 de ore de la internare, nu i-ati administrat acea banalã glucozã, asta pentru cã pacientul nu a mâncat de o sãptãmânã. Da, nu ati fãcut nici mãcar asta, acest om a plãtit 56 ani contributie care se ridicã la o sumã lunarã foarte mare, fiind pensionar de la mina unde a lucrat la o adâncime de aproape 1000 de metri, si acum, când pentru prima datã are nevoie de ajutorul dumneavoastrã, i-ati întors spatele spunându-i mos bãtrân. Am înteles domnilor, pacientii în România nu au nicio sansã, ati uitat de Jurãmântul lui Hippocrate! Unul din puncte era cam asa <<Atât cât mã ajutã forțele si rațiunea, prescriptiunile mele sã fie fãcute numai spre folosul si buna stare a bolnavilor, sã-i feresc de orice daunã sau violentã.>> Da, ati procedat întocmai si pentru asta vã multumesc tuturor, asa sã vã ajute Dumnezeu. Am speranta cã acest mesaj va ajunge si la dumneavoastrã”, a scris Laura Apostu. Cu sigurantã cã mesajul a ajuns. Mãcar acum, prin intermediul nostru.

Reclamatie la Politie si Parchet, plus petitie online de destituire!

Laurentiu si Laura Apostu au fãcut o petitie online prin care cer demiterea conducerii spitalului Municipal de Urgentã Bârlad, la care pânã acum au strâns peste 100 de semnãturi. De asemenea, au trimis reclamatie la Prefectura Vaslui, reclamatie care a fost directionatã cãtre DSP Vaslui, care a demarat o anchetã în acest caz. „Reclamatia a intrat în lucru si facem anchetã pentru a vedea exact cum s-a întâmplat”, a precizat purtãtorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu. De asemenea, reclamatia de la Prefectura Vaslui a fost directionatã si la spitalul din Bârlad, care i-a trimis lui Laurentiu Bogdan Apostu un rãspuns, condiderat de el jenant. „Vã aducem la cunostintã cã pacientului Nãsate Apostu, în urma examinãrii, i s-au stabilit diagnosticele de „dureri reumatice” si „atac de gutã”, iar ca diagnostic secundar „tulburare organicã de personalitate „, scrie în rãspunsul dat de spital, în timp ce familia reclamã cã bãtrânul este diagnosticat cu cirozã hepaticã de mai bine de un an, iar acum i se fac analize, fiind bãnuit de schizofrenie. Pentru timpul petrecut în asteptarea inernãrii (17 ore!!), conducerea spitalului se justificã prin faptul cã pacientul nu prezenta diagnostice de urgentã si nu se încadra la a fi internat! Pentru toate umilintele îndurate de tatãl sãu si pentru jignirile care i-au fost adresate telefonic de personalul medical de la CPU, Laurentiu Apostu, mama lui, fratele sãu Alin si sora lui Laura au fãcut o plângere penalã, si-au luat avocat si se vor adresa Politiei si Parchetului Bârlad, acuzând personalul medical din zilele de 18 si 19 martie, de la CPU, precum si întreaga conducere a spitalului bârlãdean, de comiterea infractiunilor de neglijentã în serviciu, nerespectarea protocolului medical si rele tratamente aplicate pacientului. Cazul a atras atentia secretarului de stat Raed Arafat, care, desi ocupat pânã peste cap cu problemele de la Colectiv, a promis cã în scurt timp se va ocupa si de spitalul din Bârlad (ne referim la CPU), pentru cã a primit prea multe sesizãri negative la adresa CPU!


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.