spot_img
spot_imgspot_img
25.4 C
Vaslui
03-iun.-2024

Buzatu se joacã cu focul: s-a trecut pe locul 17 la Consiliul Judetean!

- Advertisement -

STRATEGIE…Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean si liderul local al PSD, nu este prima locomotivã în lista de consilieri judeteni a partidului, ci doar un simplu vagon de pe… locul 17! A anuntat-o asearã, în fata colegilor de partid, la validarea listei de consilieri judeteni ai PSD, listã care se deschide cu „tãtucul albinelor”, Vasile Puf, si cu liderul de sindicat de la Rulmenti Bârlad, Alexandru Galitã. Având în vedere ambitiile celor de la PSD, de a prinde postul de presedinte al Consiliului Judetean, cu majoritate de consilieri, locul 17 ocupat de Buzatu în listã este decisiv, dat fiind faptul cã sunt 33 de consilieri judeteni. Este, însã, si o micã diversiune, pentru cã pe locurile eligibile îi regãsim pe Ciprian Trifan, secretarul general al partidului, Valeriu Caragatã, actualul administrator public al judetului sau pe deputatul Irinel Stativã, oricare dintre acestia putând ceda locurile în favoarea sefului partidului, în conditiile în care PSD nu obtine majoritatea în Consiliu. Un consilier judetean actual care striga sus si tare cã nu mai candideazã, sindicalistul Gheorghe Croitoru, s-a cocotat din nou pe listã, pe un loc eligibil, demonstrând cã este o mare diferentã între a fi serios si a spune vorbe aiurea, doar sã te afli în treabã… Am remarcat iesirea din scenã, în mod onorabil, a unui consilier judetean cu vechime, Aurelian Rogozea, fost vicepresedinte al CJ Vaslui, care a acceptat sã fie trecut pe listã pe pozitia a 29-a, neeligibilã. Dumitru Buzatu a anuntat cã Rogozea nu a mai dorit sã candideze, însã rãmâne în prima linie a PSD.

Sedinta PSD de asearã, de la Centrul de Afaceri, a semãnat mai mult cu o sedintã de instruire a administratiei publice locale decât cu una de partid, dat fiind cã în salã au luat loc 70 din cei 86 de primari ai judetului. Toti cei 70 de primari validati asearã de Comitetul Executiv judetean au prima sansã la câstigarea primãriilor, a anuntat Buzatu, lucru de înteles, dacã se rãmâne la varianta alegerilor dintr-un singur tur. Ca un adevãrat profesor la catedrã, liderul judetean al PSD a vrut sã se asigure cã primarii în functie îsi fac treaba în mod legal, întrebându-i, în râsetele sãlii: „Eu stiu cã domniile voastre nu ati fãcut campanie în mod ilegal, cum au fãcut adversarii nostri. Nu e asa cã nu ati fãcut?”. Deputatul Irinel Stativã este coordonatorul campaniei electorale a PSD, pe judetul Vaslui, în timp ce presedintele CJ Vaslui va coordona echipa de pe lista de consilieri judeteni.

„Pe cine pãcãleste presedintele nostru? Are persoane care pot oricând sã cedeze locul în favoarea dumnealui”

Marea surprizã a venit, însã, la citirea listei de consilieri judeteni, cu unele nume noi, dar si cu aceleasi personaje obosite, din mandatele trecute, care nu pleacã deloc din fruntea bucatelor. În fruntea listei a fost trecut, surprizã!, seful Asociatiei Crescãtorilor de Albine, Vasile Puf, un om care încheagã cu greu câteva fraze, dar care este un obisnuit al listelor de partid în PSD. Puf este, de multi ani, consilier judetean si una dintre persoanele preferate de Buzatu, din motive care ne scapã. Pe pozitia a doua, un nume complet nou în politica judetului, Alexandru Galitã, presedintele de sindicat de la Rulmenti Bârlad. Urmãtoarele douã pozitii sunt ocupate tot de consilieri judeteni cu multe mandate, Eugenia Steimberg si Vasile Mariciuc, iar pe pozitia a cincea este consilierul judetean actual Nelu Maftei, care a trecut de la PPDD alãturi de PSD, drept pentru care Buzatu i-a dat un post de consilier, desi nu a fãcut deloc muncã pentru partid! Secretarul general al partidului, Ciprian Trifan, este pe pozitia a sasea, iar un consilier judetean în functie, huseanul Gigi Brãnici, este locul 7. Ilie Târu, un alt dinozaur al Consiliului Judetean, cu mandate „fãrã numãr”, nu vrea sã plece din institutie, asa cã i s-a mai dat un nou mandat, de pe pozitia a 8-a, ca lider al tiganilor. Inspectorul scolar general al judetului, Gabriela Plãcintã, este pe un loc eligibil, pozitia a 9-a în listã, iar marea surprizã, pe pozitia 10, a fost nominalizarea lui Gheorghe Croitoru, care s-a fãcut remarcat prin unele pozitii mai critice pe final de mandat de consilier judetean.

Sindicalistul mincinos: mai bine cu indemnizatie de 700 de lei de la judet, decât cu salariul de la sindicat, nu?

Liderul de sindicat, Gheorghe Croitoru (apropo, dacã nu mai este industrie în Vaslui, pe cine reprezintã acest sindicalist sef?, n.r.) cel care striga peste tot cã nu va mai candida la Consiliul Judetean, a acceptat un nou post eligibil, spre uimirea tuturor. Mãdãlin Cãciulã, fiul viceprimarului Husului, este pe pozitia 11, în timp ce deputatul Irinel Stativã ocupã pozitia a 12-a. Ciprian Feraru, de la Bârlad, un personaj „celebru” prin prostiile pe care le face pe acolo, un traseist fãrã scrupule, este pe pozitia 13. Maria Onu, fost consilier local în municipiul resedintã, la cei 65 de ani ai sãi, este „promovatã” la CJ Vaslui, ca reprezentantã a pensionarilor. Valeriu Caragatã, administratorul public al judetului, mâna dreaptã a lui Buzatu în Consiliul Judetean, este pe pozitia a 15-a, iar Edi Popica pe pozitia a 16-a. Si, uite-asa, ajungem pe pozitia 17, ocupatã de actualul presedinte al Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu. „S-a rãsturnat lista. Nu este un moft al meu. Locul 17 pe care mã aflu mã mobilizeazã pentru a face totul, sã avem majoritate si sã ne alegem singuri conducerea viitoare a Consiliului Judetean. Dacã nu obtinem majoritatea, s-ar putea sã avem mari probleme, am putea pierde controlul administratiei judetene”, a avertizat Buzatu. Ziua de ieri a marcat si finalul activitãtii unui cunoscut consilier judetean, Aurelian Rogozea, care nu a mai acceptat sã fie trecut pe pozitie eligibilã, dupã cinci mandate în CJ Vaslui. „A fost dorinta dlui Rogozea, sã nu mai candideze pe loc eligibil, domnia-sa are o foarte mare experientã în administratia publicã localã si rãmâne alãturi de noi. A fãcut o treabã foarte bunã, fiind si vicepresedinte al Consiliului Judetean”, a spus Buzatu. În timp ce Rogozea a avut decenta sã se retragã, alte personaje din PSD refuzã sã plece de la masa consilierilor judeteni, asteptând probabil sã împlineascã 100 de ani si vreo 15 mandate la CJ Vaslui…

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.