spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Bombã ecologicã în mijlocul Vasluiului! Autoritãtile dorm!

- Advertisement -

INCREDIBIL…”Somnul” autoritãtilor locale si judetene a determinat perpetuarea unui fenomen ce pune în pericol sãnãtatea vasluienilor. De ani de zile, familia de rromi Lupascu Averescu creste porci în curtea locuintei de pe strada Andrei Muresan, consideratã zona zero a Vasluiului. Chiar dacã vecinii, deranjati de mirosurile degajate si de faptul cã dejectiile animaliere sunt aruncate în stradã, au fãcut plângeri cãtre DSV, Garda de Mediu si Primãrie, nimeni nu a luat nicio mãsurã, pânã în prezent.

Pe cei care locuiesc în apropiere de casa rromilor de pe Andrei Muresan i-a ajuns cutitul la os. Si asta dupã ce, sub protectia autoritãtilor care nu au luat, pânã acum, niciun fel de mãsuri, rromii cresc peste 10 porci în curte, chiar dacã mirosurile degajate de dejectiile animaliere sunt insuportabile. De ani de zile cresc porci în curte si nimeni nu face nimic.

“Atunci când e cald afarã, mirosurile devin insuportabile. Am fãcut sesizãri peste sesizãri, dar degeaba. Nimeni nu ia nicio mãsurã. Nu întelegem ce fac cei de la Directia de Sãnãtate? Acel Ordin 119 nu trebuie aplicat si în cazul acesta? Ar trebui ca autoritãtile vasluiene sã vinã sã vadã cum ies copiii de la Scoala nr. 3 de la ore, cu batistele la nas. Grav este cã si dau drumul la dejectii în stradã. Aruncã cu apã sau atunci când plouã poti vedea cum se scurge mizeria de la porci în stradã”, povestesc oamenii din zonã. Si nu numai atât. Dupã controlul efectuat de cei de la Garda de Mediu, membrii familiei Averescu au gãsit o solutie sã scape de eventualele sanctiuni. Astfel, noaptea, încarcã în tomberoane dejectiile animaliere si le aruncã la un container de gunoi de pe strada Donici. Si în acea zonã au existat plângeri legate de mirosurile insuportabile degajate dar, la fel, nimeni nu a luat nicio mãsurã. Cei de la Mediu au mers si au controlat curtea familiei Averescu si le-au pus în vedere sã tinã locul curat si cam atât. “Din punct de vedere legal, am fãcut ceea ce a tinut de noi. Acel Ordin 119 nu intrã în atributiunile noastre de serviciu si poate fi aplicat doar de cãtre reprezentantii Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui”, spun cei de la Garda de Mediu. Am încercat sã aflãm si un punct de vedere de la institutia condusã de Mihaela Vlada, dar nu am reusit sã luãm legãtura cu domnia sa. Însã, ceea ce este certitudine, este faptul cã vasluienii care locuiesc în apropiere s-au sãturat de ce se întâmplã în cartierul lor. Mirosurile degajate sunt greu de suportat, oamenii nu pot tine un geam deschis sau sã scoatã haine la uscat de teamã cã le vor aduna cu mirosul de dejectii animaliere impregnate.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.