spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Alesii huseni si-au împãrtit rãspunderea în comisiile CL

- Advertisement -

DREGÃTORII S-au împãrtit responsabilitãtile în comisiile de specialitate ale noului Consiliu Local (CL) Husi, iar membrii social-democrati au preluat conducerea! Configuratia actualã se va schimba însã, întrucât cei doi membri PMP s-au rãzgândit si vor grup cu PSD-ul, pentru a accede în comisii.

Primarul Ioan Ciupilan le-a transmis alesilor cã si-ar dori, ca, în acest mandat, toate sedintele comisiilor de specialitate sã se tinã în timpul programului de lucru al functionarilor publici. Nu de alta, a spus acesta, dar dacã vreun consilier are nevoie de relatii suplimentare, sã poatã solicita ajutorul angajatilor de la compartimentele în cauzã. „Nu mai vreau sã fie ca în mandatul trecut, când nu se tineau comisiile, toatã lumea semna hârtiile cu 5 minute înainte de sedintã, iar, la discutii, fiecare se trezea cu întrebãri si tinea sedinta în loc cu orele”, a sustinut Ciupilan.

PMP-ul vrea, în final, cu PSD-ul!

Între timp, consilierii din comisii si-au ales responsabilii si, fãrã nicio surprizã, PSD-istii au luat toate functiile, cele de presedinte si de secretar. La Comisia de Buget-Finante, presedinte a fost pus prof. Cristinel Popa, iar secretar, Sergiu Boeru. La Comisia de Urbanism, presedinte a fost desemnat Aurel Cãciulã, iar secretar a fost numit Daniel Dobrea. Medicul veterinar, Ionel Matei, a fost ales presedinte al Comisiei de Agriculturã, iar functia de secretar a primit-o Alexandru Corjinschi. Cea mai interesantã alegere s-a produs însã la Comisia Juridicã, acolo unde functia de presedinte i-a revenit actualei viceprimãrite, inginera Liliana Catargiu, iar îndatoririle de secretar au fost lãsate în grija lui Constantin Bîrsan. Formula aceasta este cu atât mai surprinzãtoare, cu cât, în rândul membrilor Comisiei Juridice, se aflã avocatul Radu Bobârnat, nimeni altul decât decanul Baroului Vaslui, iar unii s-ar fi asteptat ca algoritmul politic sã facã o exceptie mãcar în acest caz, lãsând un specialist sã se îngrijeascã totusi de legalitatea deciziilor Consiliului Local. Dacã la Comisia Juridicã numirile au lãsat loc de comentarii, la Comisia de Învãtãmânt, numirile au fost îndreptãtite. Este vorba despre profesorul Gheorghe Hoha, în functia de presedinte, si profesoara Gabriela Matei, în functia de secretar. La Comisia de Integrare Europeanã, presedinte a fost desemnat Sergiu Boeru, iar Daniel Dobrea a primit rãspunderea de secretar. PMP-ul, prin vocea lui Cosmin Filip, a avut o solicitare oarecum previzibilã, la sedinta trecutã: le-a cerut colegilor din PSD sã îi accepte în grupul lor, pentru a putea si ei sã aibã câte un loc în comisiile de specialitate. Aurel Cãciulã le-a dat acordul, dar le-a dat si temã pentru acasã, sã initieze un proiect de hotãrâre în acest sens.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.