spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

JUDETUL VASLUI, BÃTAIA DE JOC A LUI DRAGNEA! INVESTITII ZERO ÎN INFRASTRUCTURÃ!

- Advertisement -

INCREDIBIL De 27 de ani, bârlãdenii cer construirea unei sosele de centurã, si tot de 27 de ani, soseaua de centurã a Bârladului, mai nou varianta ocolitoare, este doar subiect de campanie electoralã! PSD – istul Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iasi, care a dat ca sigurã începerea variantei ocolitoare în acest an, acum o dã cotitã: „Asteptãm fila de buget, încã nu stiu ce sã vã spun. Eu atât stiu, cã lucrez la reactualizarea SF-ului si a Proiectului Tehnic, cã am cerut bani pentru lucrãri în regie proprie, printre care si varianta ocolitoare a Bârladului. Nu am primit fila de buget ca sã vã dau un rãspuns clar”, a spus Ovidiu Laicu. „Eu stiu cã în bugetul pentru 2017 la Ministerul Transporturilor nu sunt prinse variantele de ocolire ale Bârladului, nici ale Vasluiului si nimic pentru drumul expres Focsani – Bârlad – Albita, Coridorul IX”, a spus deputatul PNL Daniel Olteanu. Cert este cã judetul Teleorman, al „mãretului” conducãtor PSD, ajuns acum stãpân peste bugetul tãrii, are 360 de milioane de lei prevãzuti în buget pentru infrastructurã!!! Iar judetul Vaslui, judetul „rosu” al lui Dumitru Buzatu, ZERO lei pentru investitii în infrastructurã!

Judetul Vaslui, cunoscut ca judet rosu, locuitorii sãi fiind peste 60% „înregimentati” în armata asistatilor sociali, a pensionarilor si a clicii PSD-iste a lui Dumitru Buzatu, n-a primit nici un leu din bugetul tãrii, pentru investitii în infrastructurã pentru 2017! NIMIC! Astfel cã, ne luãm adio de la Masterplanul prin care la Bârlad era planificat sã înceapã anul acesta construirea variantei ocolitoare! Asta în timp ce judetul Teleorman, al „mãretului” conducãtor PSD, ajuns acum stãpân peste bugetul tãrii, are 360 de milioane de lei prevãzuti în buget pentru infrastructurã!!! Dacã anul trecut, la finele lunii decembrie, primeam asigurãri din partea ing. Ovidiu Laicu, directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRPD) Iasi, cã la Bârlad se vor începe cu sigurantã lucrãrirle la Varianta Ocolitoare (soseaua de centurã) în 2017, iatã cã Liviu Dragnea si Guvernul Grindeanu fac ceva pe judetul Vaslui si în special pe Bârlad, care a votat cu „galbenii” liberali si la alegerea presedintelui (când l-au votat majoritar pe Ionannis), si la alegerea primarului (când l-au ales pe liberalul Boros, alungându-l pe Adrian Solomon, pesedistul sef de pe scaunul de primar pe care se si instalese deja!!). Si ca atare, au lovit unde durea mai tare: au sters din bugetul pe 2017, de la infrastructurã, investitii în judetul Vaslui, ca de altfel mai în toatã Moldova, banii mergând la judetele Teleorman, Constanta … „Am depus sase amendamente care sã asigure dezvoltarea realã a întregului judet Vaslui, sã aibã un efect de antrenare, sã atragã si alte investitii. Este vorba despre constructia Variantei Ocolitoare Bȃrlad, constructia Variantei Ocolitoare Vaslui, reabilitarea si modernizarea Drumului Trans Regio Iasi – Vaslui – Bacãu, reabilitarea DN11A Bârlad (limitã E581) – Podu Turcului – Adjud, reabilitarea si modernizarea DN 24A Husi – Murgeni – Bârlad si constructia Drumului Expres Focsani – Bârlad – Albita, Coridorul IX Pan-european. Am cerut sume de bun-simt, pentru cã nu mai accept bãtaia de joc a PSD, care promite practic, prin acest proiect de buget, cã vasluienii vor rãmâne cei mai sãraci români. Este o insultã din partea PSD sã ni se aloce fonduri pentru ZERO proiecte noi de infrastructurã în judet!”, a declarat, duminicã, deputatul PNL Daniel Olteanu.

Am îndrãznit sã fim altfel decât rosii, acum plãtim!

Iatã ce spunea în luna decembrie Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iasi: „Se va face cu sigurantã. Noi am demarat deja pe SEAP achizitiiile de utilaje, pentru cã vom executa lucrarea în regie proprie. Avem utilaje, însã mai sunt necesare, nefiind suficiente. Alocatia bugetarã pentru varianta de ocolire a Bârladului este de 10 000 000 de lei, existând deja banii alocati din acest an. Lungimea soselei de centurã va fi de 11,281 km. Vã punem la dispozitie planul exact asa cum se va desfãsurã pânã la începerea lucrãrilor”, a spus Ovidiu Laicu.

Varianta de ocolire Bârlad (Judetul VASLUI)

–      Trim. I 2017- finalizare procedurã de licitatie revizuire SF + realizare PT si semnare contract Martie 2017

–      Derulare contract Revizuire SF+ realizare PT: termen 8 luni de la data semnãrii contractului

–      Aprilie 2017 – iulie 2017: derulare procedurã achizitie contract executie lucrãri

Iulie 2017- semnare contract executie lucrãri.

Nimic din toate acestea nu se face în 2017! Pentru cã la Ministerul Transporturilor, nu sunt prevãzuti banii necesari începerii lucrãrii la Varianta de ocolire a municipiului Bârlad!! „Banii cheltuiti pentru reactualizarea SF-ului si a Proiectului Tehnic (PT) sunt degeaba, bani aruncati. Se merge pe aceeasi masinãrie de cheltuit bani pe proiecte si studii de fezabilitate care nu mai ajung la finalizare. Sunt mâhnit sã aflu cã nu ni s-au alocat bani de la buget pentru varianta colitoare! Doar la finele anului trecut am fãcut deplasarea la Ministerul Transporturilor, iar ministrul, personal, mi-a dat asigurãri cã proiectul va începe în 2017! „, a spus primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boros. Ca de fiecare datã, de 27 de ani încoace, soseaua de centurã a Bârladului a fost doar un subiect de campanie electoralã al PSD si niciodatã n-a fost un obiectiv clar de realizat. Pentru cã dacã s-ar face soseaua de centurã, cu ce ar mai prosti bârlãdenii PSD-ul ca sã-i voteze??

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.