spot_img
spot_imgspot_img
17.7 C
Vaslui
03-iun.-2024

ULTIMA ORA: Bărbat accidentat, transportat cu elicopterul SMURD în stare gravă la Galați! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

BATALIA PENTRU VIATA Caz ciudat în comuna Tutova, petrecut în satul Ciortolom. Un bărbat de 67 de ani, din comuna Ciurești, județul Galați, a fost găsit căzut în drumul județean care traversează satul, în stare gravă. Bărbatul avea o căruță, cu care s-a deplasat pe raza comunei Tutova, iar după ce a poposit la un bar din sat, a plecat spre Ciurești. Nimeni nu știe cum a căzut din căruță, el fiind găsit de un grup de săteni în stare gravă, în drum, atelajul fiind oprit câțiva metri mai încolo. Au fost alertate prin 112 Serviciul de Ambulanță Bârlad și Poliția. La fața locului a sosit un echipaj al SAJ Vaslui – substația Bârlad, cu medicul Dan Ungureanu, care a găsit pacientul în stop cardiorespirator. A fost resuscitat și solicitat un elicopter SMURD de la Galați, pentru a transporta bolnavul.

Polițiștii de la secția de Poliție Rurală 3 Bârlad, împreună cu Iulian Popa, polițistul șef al postului din comuna Tutova, au demarat cercetările pentru identificarea bărbatului care a fost transportat în stare gravă, în comă, la Spitalul Județean Galați. Bărbatul, neidentificat într-o primă fază, a fost recunoscut de fiul său, care a precizat că tatăl lui a plecat cu căruța în satul Ciortolom. S-a stabilit că este vorba despre Vasile Ciobanu, de 67 de ani, din comuna Ciurești, județul Galați.

Admirabilă a fost toată echipa de salvatori, atât cei de la SAJ Bârlad cât și echipajul de pe elicopterul SMURD din Galați, care au făcut tot ce a fost posibil ca Vasile Ciobanu să fie salvat! Elicopterul a zburat pe o vreme total nefavorabilă, la Tutova fiind o ploaie ca de vară. „In jurul orelor 12.00, Ambulanța Bârlad a fost solicitată să intervină în satul Ciortolom, din comuna Tutova, pentru un pacient ce a fost găsit căzut în mijlocul străzii, inconștient. A fost găsit în stop cardiorespirator, s-au efectuat manevrele de resuscitare aproximativ 10 minute, după care a pornit pulsul. Am continuat cu manvrele de ventilație și am solicitat un elicopter SMURD de la Galați pentru a fi transportat acolo”, a precizta medicul Dan Ungureanu, de la SAJ Vaslui.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.