spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Fostul ministru Relu Fenechiu nu scapã de închisoare

- Advertisement -

DECIZIE…Cererea de eliberare conditionatã formulatã de fostul ministru al Transporturilor a fost respinsã, de magistratii Tribunalului Vaslui. Acelasi rezultat l-a avut Relu Fenechiu si la Judecãtoria Vaslui dar, nemultumit de rãspuns, a contestat decizia. Nu a gãsit întelegere nici la instanta superioarã Judecãtoriei astfel cã va rãmâne dupã gratii pânã îsi va ispãsi întreaga pedeapsã. Relu Fenechiu a ajuns dupã gratii dupã ce a fost condamnat, în dosarul „Transformatorul”, la cinci ani de închisoare. A mai fost gãsit apoi vinovat într-un alt dosar de coruptie numit de presã „dosarul Siveco” si a primit o nouã condamnare. Astfel cã, dupã ce a stat închis mai bine de trei ani, Fenechiu mai are de executat 5 ani si 6 luni de închisoare.

Nemultumit de decizia Judecãtoriei Vaslui care a decis sã respingã cererea de eliberare conditionatã, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a contestat decizia la Tribunalul Valsui. Nici aici nu a gãsit întelegere dupã ce magistratii au respins contestatia si au pãstrat hotãrârea Judecãtoriei. Fostul ministru al Transporturilor fusese condamnat, initial, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul” dar a mai fost condamnat, apoi, în dosarul „Siveco”, un alt dosar de coruptie care a tinut prima paginã a presei. În total, Fenechiu a primit 8 ani de închisoare dar, a executat deja mai bine de trei ani din pedeapsã si, dupã contopirea pedepselor, mai are de executat 5 ani si 6 luni de închisoare.

Fenechiu mai stã cinci ani dupã gratii!

Reamintim faptul cã Relu Fenechiu a fost trimis în judecatã în 2012 de procurorii DNA, în dosarul „Transformatorul”, acesta fiind acuzat cã a vândut, prin firmele sale, transformatoare si întrerupãtoare uzate si vechi la preturi de produse noi cãtre Sucursala de Întretinere si Servicii Energetice Electrica Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a institutiei. Alãturi de el a mai fost condamnat si fratele acestuia, Lucian Fenechiu, iar instanta a decis recuperarea prejudiciului de la cei doi frati de peste 5,6 milioane de lei. Fostul ministru a mai avut o tentativã de acest gen dupã ce a contestat decizia Curtii Constitutionale care a anulat beneficiile „scriitorilor” din spatele gratiilor. A constestat acest lucru în fata magistratilor. Instanta a trimis cererea fostului demnitar cãtre Curtea Constitutinalã mai ales cã Fenechiu considerã neconstitutionalã decizia Guvernului prin care s-a dispus suspendarea prevederilor legate de beneficiile obtinute de detinutii care scriu lucrãri stiintifice. Asta si pentru cã Fenechiu a avut o largã activitate de acest gen, de când este închis în Penitenciarul Vaslui. Astfel, acesta a brevetat trei inventii. Una dintre ele este microhidrocentrala plutitoare, apoi cricul încorporat în masinã si stingãtorul cu senzori. Pe lângã aceste inventii, Fenechiu a scris si douiã cãrti: „Itinerarii duhovnicesti în judetul Iasi” si „Ingineria avansatã strategicã pentru dezvoltare durabilã a regiunii nord-est”. Pentru toate acestea, Fenechiu ar fi trebuit sã beneficieze de o reducere de 5 luni a pedepsei dar, între timp, legislatia s-a schimbat si asa „lucrãrile stiintifice”, nu au mai fost luate în considerare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.