spot_img
spot_imgspot_img
18.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Elevele hoate au ajuns la psihiatrie, la expertizã!

- Advertisement -

PENAL…Politistii au dat de urma minorelor care au furat un telefon dintr-un magazin din zona gãrii. Ambele au fost aduse, ieri, la sediul Politiei municipiului Vaslui, pentru audieri. La final, fetele au fost internate în spital unde vor fi supuse unei expertize psihiatrice pentru a se stabili dacã au avut sau nu discernãmânt în momentul comiterii faptei. Conform unor surse, dupã ce a sustras telefonul, hoata l-a dat prietenei sale, iar aceasta l-a vândut într-un amanet din municipiul Iasi. De acolo, aparatul a fost recuperat de politisti si predat pãgubitei. Aceasta este din Bârlad si fãcea naveta la Vaslui pentru a tine locul unei colege aflatã în concediu. De asemenea, cele mai mari temeri ale acesteia s-au adeverit. Pentru vânzãtoare, valoarea cea mai mare o aveau fotografiile din memoria telefonului, imagini cu copilul ei nou-nãscut pe care, spune aceasta, nu le-a salvat si nu le va mai putea recupera vreodatã. Si asta deoarece, înainte de a fi vândut, telefonului i-a fost sters tot continutul. Autoarele furtului surprins de camerele de supraveghere din incinta magazinului sunt colege de clasã la un liceu din municipiul Vaslui. Una este din comuna Vãleni si provine dintr-o familie monoparentalã. Cea de-a doua este din localitatea Fâstâci, comuna Cozmesti si provine dintr-o familie cu 9 copii care se cresc singuri dupã ce mama a plecat la muncã în strãinãtate, iar tatãl i-a pãrãsit de mai multã vreme.

Politistii vasluieni au reusit sã dea de urma minorelor care au furat un telefon dintr-un magazin second hand din zona Gãrii. Ieri, cele douã eleve de 15 ani, colege de clasã la un liceu din municipiul Vaslui, au fost aduse la audieri si dupã ce si-au recunoscut fapta, au fost duse la spital în vederea efectuãrii unei expertize psihiatrice. Examenul medical este necesar pentru a se stabili dacã aveau discernãmânt în momentul comiterii faptei. Dupã ce una dintre cele douã minore a sustras telefonul, aceasta si complicea ei s-au fãcut nevãzute. De furtul în sine s-a ocupat Mãdãlina. Dupã ce a iesit din magazin, fata a dat aparatul colegei sale, Andreea. Aceasta a sters memoria telefonului apoi a plecat la Iasi unde l-a vândut într-un amanet. De acolo a fost recuperat de oamenii legii si predat gestionarei pãgubite. Din pãcate, temerile acesteia s-au adeverit. Pentru vânzãtoare nu era important aparatul în sine ci fotografiile memorate care, din pãcate, au fost pierdute în totalitate. „Mi-am recuperat telefonul dar, de ceea ce mi-a fost fricã nu am scãpat. A sters totul din telefon. Erau fotografii ale mele cu copilul meu pe care nu le-am salvat si pe care nu stiu dacã le voi mai putea recupera. Pentru mine, pierderea mai mare a fost aceste amintiri. Sper sã nu mai fiu vreodatã într-o astfel de situatie si sper sã nu mai am vreodata de a face cu astfel de oameni”, spune Ana Maria, tânãra cãreia i-a fost furat telefonul mobil. În fata oamenilor legii, elevele si-au recunoscut fapta. „Politistii fac cercetãri într-un dosar penal pentru furt deschis pe numele unei minore de 15 ani din Vãleni. Aceasta a fost surprinsã de camerele de supraveghere în timp ce sustrãgea telefonul unei gestionare. Aparatul a fost recuperat de la o casã de amanet din Iasi. Cercetãrile în dosar sunt abia la început si urmeazã ca politistii sã stabileascã modul exact în care a fost comisã fapta cât si întreaga activitate infractionalã a fetei”, a declarat purtãtorul de cuvânt al politiei vasluiene. De asemenea, politistii au audiat si complicea celei care a sustras telefonul. Dacã vor fi gãsite vinovate, cele douã minore vor putea fi acuzate de furt calificat si vor suporta rigorile legii.

Hoatele sunt douã colege de clasã provenite din familii cu probleme

POVESTE…Andreea si Mãdãlina, cele douã fete care au furat si apoi au vândut telefonul mobil, sunt colege de clasã la un liceu din municipiul Vaslui si ambele provin din familii cu probleme. Mãdãlina este din localitatea Vãleni si mai are acasã un frãtior mai mic. Mama fetei, fost asistent medical veterinar, a rãmas fãrã serviciu. S-a recãsãtorit, iar sotul acesteia lucreazã la o fermã în judetul Arad. La scoalã nu a creat mari probleme si profesorii spun cã este un copil inteligent dar are multe absente. Complicea sa, Andreea, este din Fâstâci, comuna Cozmesti si a mai avut probleme cu Politia. Fata a fost reclamatã de cãtre profesori cã lipseste foarte mult de la ore chiar dacã stã, cu gazdã, în municipiul Vaslui. Ca si prietena ei, Andreea provine dintr-o familie destrãmatã, cu 9 copii. Tatãl i-a pãrãsit de multã vreme, iar mama a plecat, de cinci luni, la muncã în strãinãtate. De cei mici rãmasi acasã are grijã o sorã mai mare, cãsãtoritã. La rândul ei, aceasta are un copil si este gravidã cu cel de-al doilea. Rãmâne de vãzut dacã, în cele douã cazuri, se vor sesiza si reprezentantii Protectiei Copilului si dacã se vor lua mãsuri de protectie pentru minori.

Fetele riscã sanctiuni severe si din partea scolii unde învatã

Fapta celor douã fete nu va fi trecutã cu vederea nici de cadrele didactice ale liceului la care învatã. Fapta lor va fi discutatã în Consiliul Profesoral. Eleva din Vãleni este deja corigentã la matematicã, pe primul semestru si riscã sã rãmânã repetentã dacã va avea nota scãzutã la purtare. De asemenea, profesorii vor pune în discutie si o eventualã exmatriculare sau mutare din clasa la care învatã. La toate acestea se adaugã si sanctiunile pe care le vor primi din partea oamenilor legii la finalul cercetãrilor penale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.