spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Cam fãrã chef, locuitorii Fruntiseniului si-au ales noul primar

- Advertisement -

REZULTATE… Ionel Onel, candidatul PSD a câstigat detasat alegerile partiale de la Fruntiseni cu un scor de 71,85%, urmat de PNL cu 19,06% si PMP cu 9,09%. Astfel, PSD ia 554 de voturi din 771 valabil exprimate, 13 voturi au fost nule.

LINISTE TOTALÃ… Apatie generalã la alegerile din Fruntiseni, de ieri. Locuitorii comunei nu s-au grãbit, ieri, sã iasã la vot. Dupã cum se stie, când vine vorba de alegeri în mediul rural, cea mai aglomeratã perioadã a zilei de vot este la orele prânzului, atunci când oamenii ies de la slujbã, de la bisericã, si merg sã-si aleagã primarul. Ori, în comuna Fruntiseni nu a fost asa. La ora 21.00, doar 784 de oameni se prezentaserã la cele patru sectii de votare din comunã, desi pe liste sunt 1.407 persoane, în cele douã sate, Fruntiseni si Grãjdeni. Conducerea Prefecturii a monitorizat, alãturi de Politie si Jandarmerie, cu atentie situatia de la Fruntiseni, singura comunã din judet în care au fost alegeri locale partiale, însã nu a înregistrat niciun incident. La finalul zilei de votare, când sectiile s-au închis si s-au numãrat voturile, câstigãtor a iesit Ionel Onel, de la PSD, cel care a fost la un pas de a-l ”bate” pe vechiul primar Lupu, la alegerile din 2016, atunci când a pierdut alegerile la doar patru voturi.

Fostul primar al Fruntiseniului, Neculai Lupu, a primit o condamnare definitivã, anul trecut, fiind acuzat si condamnat pentru fapte de coruptie. Ca atare, fostul prefect al judetului a fost nevoit sã-l scoatã din primãrie. În lupta electoralã de ieri s-au înscris doar trei candidati, unul de la PSD, unul de la PNL si unul de la PMP. A lipsit candidatul unui alt partid parlamentar, USR, un partid care nu este vizibil în judetul Vaslui aproape deloc. Un alt candidat care ar fi avut unele sanse era directorul coordonator al scolilor din comunã, Mariana Benea, actual consilier PSD. Una peste alta, locuitorii Fruntiseniului au fost nevoiti sã iasã la vot, ieri, si sã-si aleagã primarul. Dar, nu au iesit prea multi oameni la vot, semn cã fie sunt nemultumiti de activitatea de la primãrie, fie cã nu au fost interesati de cine va iesi în fruntea comunei. La crâsmele din sat a fost si mai liniste, pentru cã s-a interzis comercializarea de bãuturi alcoolice pe perioada votãrii. Politia si Jandarmeria au avut grijã sã discute cu patronii de baruri si magazine, sã nu vândã bãuturi alcoolice, astfel cã aceia care au dorit sã consume alcool au fost nevoiti sã mai cumpere câte o sticlã de vin de pe la vecini. Pânã în jurul orei 17.30, în jur de 500 de locuitori se prezentaserã la vot, desi sunt pe listele electorale peste 1.400 de persoane, deci undeva cãtre 40%. O posibilã explicatie a cifrelor slabe de la sectiile de vot ar fi aceea cã multi fii ai comunei sunt plecati în Europa, la muncã. În plus, scandalurile din ultimul an, cu primarul condamnat si scos din primãrie prin ordin al prefectului, cu candidati care au trecut de la un partid la altul, pe ultima sutã de metri, au condus la o stare de lehamite în sat.

Cine este noul primar al comunei Fruntiseni

Ionel Onel este noul primar al Fruntiseniului, ales de majoritatea locuitorilor, dupã ce sectiile de votare s-au închis, seara trecutã, la ora 21.00. La 48 de ani, Onel se poate lãuda cu o carierã didacticã de invidiat, dupã 26 de ani de activitate la catedrã. Spune cã a ales cã plece din tabãra liberalã din cauza scandalurilor si neîntelegerilor din interiorul partidului si sperã sã gãseascã la noul partid linistea de care are nevoie pentru a face ceea ce si-a propus pentru comunitate. „Acolo, ne întâlneam pe tabere. O tabãrã era la Bârlad, alta la Husi sau alta la Vaslui. De asemenea, am venit în tabãra PSD-istã pentru cã, dacã vreau sã fac ceva pentru comunitate, am nevoie de sprijin si acesta vine de la Consiliul Judetean. Vorba aceea: Pâinea vine de la Bucuresti, dar cutitul este la CJ”, spune Ionel Onel. Primarul PSD este licentiat în geografie si cãsãtorit cu Luminita, profesor de limba românã. Este tatãl a doi copii: Ioan Alexandru, de 23 de ani, licentiat în Stiinte Politice la Universitatea Bucuresti, si Stefan Emanuel, în vârstã de 20 de ani, student la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Facultatea de Teologie Pastoralã. „Ca primar, mi-am propus sã rezolv problema apei potabile din comunã, mai ales cã am primit asigurãri cã voi fi si sprijinit în realizarea acestui proiect. Asfaltarea si betonarea drumurilor este o altã promisiune pe care o fac consãtenilor mei. De asemenea, dotarea primãriei cu utilaje este o prioritate, mai ales cã acestea sunt foarte utile pentru întretinerea drumurilor, deszãpeziri si alte lucrãri pe plan local. Continuarea investitiilor deja începute este o altã prioritate din programul meu electoral, înfiintarea Centrului Cultural, amenajarea unui teren de sport sau sprijinirea crescãtorilor de animale sunt alte prioritãti din agenda mea ca primar al comunei Fruntiseni. Trebuie ca oamenii sã tinã cont cã toate acestea nu se pot realiza de pe o zi pe alta, dar sunt convins cã, împreunã, într-o strânsã colaborare, vom putea realiza toate acestea si sã transformãm aceastã comunã, sã-i dãm o nouã fatã, una pe care chiar o meritã”, spune noul primar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.