spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Deplasare cu scandal a delegatiei de la Vaslui, la congresul PNL

- Advertisement -

VOTARE… Adio, microbuze si autocare la congresul PNL, asa cum se întâmpla pe vremuri. Liberalii din judetul Vaslui, în jur de 100 de oameni, vor merge la congresul partidului cu masinile proprietate, astfel cã fiecare va trebui sã-si achite singur cheltuielile cu deplasarea. Lipsesc din delegatia Vasluiului în jur de 10 primari, adicã jumãtate dintre primarii liberali, oameni care protesteazã împotriva eliminãrii lor din delegatie. Conducerea judeteanã motiveazã aceastã absentã prin aceea cã „dânsii nu au dorit sã meargã la congres, nu si-au manifestat intentia de a se deplasa la Bucuresti”. Din delegatie face parte si deputatul Daniel Olteanu, dusman declarat al presedintelui Nelu Tãtaru. Cei 100 de delegati vasluieni au primit poruncã sã voteze cu Orban, mai ales cã Busoi, celãlalt candidat la presedintie, a ajuns în judetul Vaslui în urmã cu trei zile, în afara perioadei de campanie.

Liberalii se reunesc în Congres, sâmbãtã, la Romexpo, pentru alegerea unui nou presedinte al PNL, functie pentru care candideazã Cristian Busoi si Ludovic Orban. În cadrul Congresului PNL, cu participarea a 5.000 de delegati, vor fi organizate alegeri pentru presedintia PNL, prin vot asupra motiunilor prezentate de candidati, precum si pentru presedintii Comisiei Nationale de Revizie si Cenzori (CNRC) si Comisiei de Arbitraj (CA). Ludovic Orban, cel care va fi votat de cei 100 de delegati de la Vaslui, a fost primul care si-a depus candidatura la functia de presedinte al PNL, însã, potrivit tragerii la sorti, el îsi va sustine motiunea „PNL Forta Dreptei” dupã Cristian Busoi, care candideazã cu motiunea „PNL partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptã, echilibratã si puternicã”. Ieri, Ludovic Orban a declarat cã este sprijinit de 40 de filiale liberale pentru sefia PNL si cã a discutat cu presedintele Klaus Iohannis cu privire la candidatura sa. Liberalul a arãtat cã îi sustine pentru echipa sa de prim-vicepresedinti pe Ilie Bolojan, Mircea Hava, Raluca Turcan si Iulian Dumitrescu. Orban a mai afirmat cã „aroganta, tupeul, nesinceritatea si lipsa de onestitate trebuie sã disparã din comportamentul liberalilor”, subliniind cã are drept obiectiv ca PNL sã devinã principala fortã politicã din România. El a mai afirmat cã PNL trebuie sã aibã un Guvern alternativã si cã ar fi bine dacã s-ar crea o altã majoritate parlamentarã. De asemenea, Ludovic Orban a sustinut cã PNL trebuie sã facã opozitie PSD.

Nu se mai cer câte 10 euro de la delegati, dar nu sunt bani pentru autocare, ca pe vremuri

Cu ani în urmã, deplasãrile delegatiei vasluiene la congresul PNL se fãceau în mod organizat, cu autocare si microbuze. Acum, pentru cã partidul a sãrãcit de tot si nu mai are bani nici pentru plata chiriilor, fiecare din delegatia de la Vaslui va trebui sã se descurce cum poate. Asa se face cã fiecare si-a gãsit câte un coleg cu masinã si vor împãrti banii de deplasare în trei-patru colegi, functie de câte masini vor merge la Bucuresti. Nu se mai cer cei 10 euro de persoanã, asa cum se anunta cu ceva timp în urmã, însã fiecare va trebui sã-si plãteascã deplasarea si masa, pentru cã sefii de la PNL Vaslui nu pot asigura masa pentru toti delegatii. Aproape jumãtate dintre primarii PNL din judet nu vor face deplasarea, pentru cã nu au fost trecuti pe lista delegatiei liberale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.