spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Emotii si sperante la cursul festiv al Scolii Postliceale Sanitare „Radu Miron”

- Advertisement -

RÃMAS BUN…Emotii, nostalgie si speranta cã îsi vor construi o carierã în domeniul medical – acestea au fost atributele care au caracterizat cursul festiv al absolventilor Scolii Sanitare Postliceale din cadrul Liceului „Radu Miron”, care s-a desfãsurat ieri, la Centrul de Afaceri Vaslui. Elevii celor douã clase ajunse la finalul acestui drum, pe parcursul cãruia au învãtat de la profesorii îndrumãtori sã acorde îngrijiri medicale, dar sã se ocupe si de sufletele pacientilor, cãci vindecarea celui chinuit de boalã depinde si de o vorbã bunã, de alinare si suport moral, au fost strigati la catalog pentru ultima datã de diriginti: asistent medical Doinita Hristea si asistent medical balneofiziokinetoterapie Gabriela Cuzepan. Au fost evidentiati si cei mai buni elevi, sefii de promotie, care au înmânat cheia succesului colegilor cu cele mai mari medii din anul II. Eleva cu cea mai mare medie de la specializarea Asistent Medical Generalist este Ioana Huminicã, cheia succesului fiind preluatã de Cristian Nedelea, iar la specializarea Balneofiziokinetoterapie a excelat Diana Dulceanu, care a înmânat cheia succesului Deliei Poede. Mentionãm cã multi dintre absolventi vor intra direct în pâine, adicã vor profesa în centre medicale din Germania, deviza Scolii Sanitare fiind „Niciun absolvent fãrã loc de muncã”.

Scoala Postlicealã Sanitarã a ajuns la cea de-a doua promotie. La evenimentul care a debutat cu Imnul Gaudeamus, au participat absolventii unitãtii de învãtãmânt, colegii lor din primii doi ani, colectivul de cadre didactice, pãrintii, dar si invitati speciali, reprezentanti ai institutiilor cu care unitatea de învãtãmânt a colaborat de-a lungul timpului, acestia din urmã fiind premiati cu diplome onorifice si flori. Printre invitati s-au numãrat Landiana Mihnevici, inspector pentru programe educationale europene în cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, Ionel Armeanu Stefãnicã, director al Directiei Generale de Asistentã Socialã si pentru Protectia Copilului Vaslui, Adina Mihalache, reprezentanta Primãriei Vaslui etc. Cadrele didactice si invitatii le-au adresat cuvinte emotionante elevilor, dar si câteva sfaturi la finalul acestei perioade din viata lor, care sã îi însoteascã în viitoarea carierã. Printre cei care au luat cuvântul a fost si asist. medical Victoria Tonea, pe care elevii din salã au numit-o „mama noastrã”. „Iatã, au trecut cei trei ani de scoalã, fiind cea de-a doua promotie a Scolii Postliceale Sanitare Liceul <<Radu Miron>>, în care s-au acumulat griji, emotii, uneori si mici supãrãri care au fost depãsite cu bine. Este de remarcat si de apreciat faptul cã ati demonstrat o atitudine si un comportament etic în timpul desfãsurãrii cursului teoretic, cât si a stagiului clinic. Pe lângã faptul cã vã doresc o viatã lungã, sãnãtoasã si frumoasã, as dori sã continuati pregãtirea profesionalã, indiferent unde vã veti afla, sã onorati orasul si scoala care v-a pregãtit. As încheia cu un decalog pe care dumneavoastrã, o parte, îl aveti si sã nu îl uitati niciodatã: Onoreazã-l pe bolnavul tãu de orice vârstã ar fi; Dã aceeasi stimã si atentie sãracului ca si bogatului; Respectã nobila ta misiune începând cu însãsi persoana ta; Oboseala ta sã fie luminatã de credintã si dragoste; Sã nu umilesti niciodatã pe bolnav, care si asa este umilit de boala lui; Secretul ce ti se încredinteazã, în ceea ce priveste o maladie, este ceva sfânt. Profesiunea ta este un sacerdotiu; Sã nu vezi îngrijirea bolnavilor ca pe o povarã; Niciodatã fatã de bolnav sã nu te arãti neîncrezãtor în reusita tratamentului; Ti se cere stiintã în îngrijirea bolnavului; Nu discuta si nu contrazice niciodatã prescriptia medicalã în fata pacientului”, le-a spus elevilor asist. medical Victoria Tonea.

Sefii de promotie

Cei mai buni elevi, sefii de promotie, au înmânat cheia succesului colegilor cu cele mai mari medii din anul II. Eleva cu cea mai mare medie de la specializarea Asistent Medical Generalist este Ioana Huminicã, iar cheia succesului i-a revenit lui Cristian Nedelea. La specializarea Balneofiziokinetoterapie a excelat Diana Dulceanu, care a înmânat cheia succesului Deliei Poede.

Invitatii au felicitat absolventii

Si invitatii le-au adresat viitorilor asistenti medicali câteva cuvinte. „Absolvirea scolii postliceale reprezintã un moment deosebit si încãrcat de emotie. Vã felicit distinse cadre didactice: medici, asistente, profesori, pentru formarea si informarea viitorilor asistenti medicali, cã le-ati arãta importanta meseriei pe care si-au ales-o si cum sã procedeze pentru a veni în sprijinul bolnavilor ca sã îi facã sãnãtosi, cã puneti suflet pentru a crea generatii care sã îmbunãtãteascã sistemul sanitar si calitatea vietii umane. Vã felicit dragi pãrinti, voi ce le-ati dat nastere, i-ati format, i-ati definit ca oameni si ati luptat cu ziua de mâine pentru ca ei sã nu aibã decât grija de a învãta. Vã felicit dragi absolventi cã ati ales aceastã meserie grea, dar frumoasã. Voi sunteti puntea de legãturã dintre medic si pacient. În mâinile voastre se aflã cel mai pretios dar – viata si nu uitati cã fiecare secundã conteazã. Onorati bolnavii, indiferent de vârstã. Oferiti stimã si atentie si celui sãrac, si celui bogat, împrospãtati-vã continuu cunostintele si fiti acea mânã dreaptã de care medicul are atâta nevoie. Vã doresc sã atingeti performantã în sistemul sanitar si sã puneti în practicã toate cunostintele cumulate pe bãncile acestei scoli”, a spus Adina Mihalache, reprezentant al Primãriei Vaslui. Si reprezentanta ISJ Vaslui le-a adresat câteva cuvinte. „Vã doresc sã aveti succes în meseria dumneavoastrã si, cum au spus si antevorbitorii mei , sã nu uitati sã fiti oameni, sã fiti asistenti fãrã frontiere si fãrã nicio discriminare fatã de pacientii dumneavoastrã”, a declarat Landiana Mihnevici.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.