spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

Peste 2300 de elevi vasluieni, beneficiari ai programului ”Bani de liceu”

- Advertisement -

Pe lista beneficiarilor programului national “Bani de liceu” pentru anul scolar 2017-2018 se regãsesc 2361 de elevi din judetul Vaslui, potrivit datelor Ministerului Educatiei Nationale. Suma pe care o vor primi liceeni este de 180 de lei pe lunã. Numãrul beneficiarilor este, anul acesta, mai mic decât în 2016, când s-au bucurat de acesti bani 3080 de liceeni.

Beneficiari ai programului national de protectie socialã “Bani de liceu” sunt elevii care se aflã în întretinerea familiilor al cãror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei, precum si elevii care beneficiazã de o mãsurã de protectie ori aflati sub tutelã, în cazul respectãrii conditiei de venit. Sprijinul financiar se acordã pe bazã de cerere formulatã de elev. Cerere va fi însotitã de acte doveditoare privind venitul brut/lunã pe membru de familie. Sprijinul financiar din cadrul programului “Bani de liceu” se acordã elevilor pe toatã durata cursurilor, cei din clasa a XII-a beneficiind de acesti bani inclusiv pe timpul pregãtirii si sustinerii examenului de bacalaureat. Suportul financiar este conditionat de prezenta la scoalã, beneficiarii riscând sã piardã ajutorul dacã acumuleazã mai mult de 20 de absente nemotivate într-o lunã.

Banii de liceu si controversele din jurul programului

Asa cum am prezentat într-o editie anterioarã a cotidianului Vremea Nouã, pentru a putea beneficia de ajutorul lunar în valoare de 180 de lei, copiii si familiile lor trebuie sã întocmeascã un dosar cu mai multe acte. Dacã unele sunt obtinute gratuit, pentru altele viitorii beneficiari trebuie sã plãteascã. Pe lângã cererea tip, declaratia de componentã a familiei si ocupatia fiecãrui membru, copiile dupã actele de identitate sau copiile de deces (în cazul copiilor orfani), adeverinta de la scoalã din care sã rezulte media generalã si numãrul absentelor nemotivate acumulate de elev în anul scolar anterior etc., dosarul trebuie sã mai contine câteva “hârtii” care nu pot fi obtinute decât contra cost. Pãrintii care au depus anul acesta astfel de dosare pentru copiii lor s-au declarat supãrati cã, desi este un program social, trebuie sã cheltuie bani pe care nu îi au, pentru a întocmi dosarul. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.