spot_img
spot_imgspot_img
9.7 C
Vaslui
17-mai-2024

Carles Puigdemont, Revelion la Vaslui, alãturi de sotia sa?

- Advertisement -

VIZITÃ… Carles Puigdemont, fostul premier al Cataloniei, si-ar fi petrecut Revelionul la Vaslui, alãturi de sotia sa, Marcela Topor, si familia acesteia. Informatia este furnizatã de ziarul Catalunyapress, potrivit cãruia ex-liderul catalan s-ar fi mutat în România, împreunã Marcela si cu cele douã fiice. Nu ar fi exclus, dacã ne gândim cã i-a fost anulat mandatul international emis pe numele sãu de Guvernul Spaniei, în urma tensiunilor izbucnite dupã referndumul pentru independenta Cataloniei. Stirea potrivit cãreia familia Puigdemont s-ar afla la Vaslui nu a fost, însã, confirmatã, sotii Topor construind un „scut” în fata casei lor. Acestia refuzã sã vorbeascã despre fiica si ginerele lor, continuând sã-si trãiascã viata extrem de discret.

Nu e prima oarã când presa spaniolã scrie cã Marcela Topor s-ar afla la Vaslui. Si în luna octombrie, dupã referendumul din Catalonia, s-a spus cã aceasta si-ar fi luat fiicele si s-ar fi mutat în România. Însã nici vorbã de asa ceva. Mama acesteia, Lenuta Topor, ne-a declarat, atunci, cã fiica ei nu a venit în tarã. „Nu este adevãrat. Ea lucreazã acolo, are copiii la scoalã, nu poate sã plece asa… Este o minciunã a presei spaniole”, a spus aceasta.

Carles Puigdemont cere premierului spaniol sã reinstaureze guvernul sãu regional

Între timp, în Catalonia, situatia a rãmas la fel de tensionatã. Carles Puigdemont a cerut, sâmbãtã, reinstraurarea guvernului sãu regional. Potrivit Agentiei de Presã Reuters, acesta i-a transmis premierului spaniol Mariano Rajoy sã accepte rezultatele alegerilor regionale din 21 decembrie, în urma cãrora partidele separatiste din Catalonia si-au asigurat majoritatea. „Buletinele de vot au vorbit, democratia a vorbit, toatã lumea s-a putut exprima. Ce asteaptã Rajoy pentru a accepta rezultatele? Solicit guvernului spaniol si celor care îl sustin sã restituie tot ce au luat de la catalani fãrã acordul acestora”, a spus Puigdemont. Alegerile nu au reusit sã rezolve cea mai mare crizã politicã din Spania din ultimele decenii, întrucât partidele pro-independentã au luat 70 dintre cele 135 de locuri din Parlamentul catalan, dar nu au reusit sã obtinã si majoritatea votului popular. Potrivit expertilor, separatistii ar putea avea probleme privind formarea unui guvern, în conditiile în care unul dintre lideri, Oriol Junqueras, este retinut la Madrid, iar celãlalt lider, Carles Puigdemont, se aflã într-un exil autoimpus la Bruxelles.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.