spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Cei mai activi profesori din Vaslui în mediul on-line

- Advertisement -

PROPUNERI…La sfârsitul anului trecut, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui anunta lansarea Retelei Educationale Deschise (R.E.D.), o platformã online unde sunt publicate gratuit proiecte, reviste si alte materiale didactice coodonate/realizate de cadrele didactice din judet. Nici bine nu a fost pusã în functiune, cã au si fost încãrcate primele lucrãri. Dacã profesorii care predau anumite materii scolare, cum ar fi limba românã, limbi moderne, si învãtãtorii au venit cu propuneri încã din prima lunã, existã si profesori, cu precãdere cei care predau discipline din sfera realului, ale cãror lucrãri se lasã încã asteptate. Cititi în rândurile urmãtoare care sunt cadrele didactice care s-au grãbit sã le sarã în ajutor colegilor trimitând spre publicare materiale didactice.

La limba si literatura românã, pe lângã publicarea revistei judetene a profesorilor, “Dincolo de cuvinte”, au trimis proiecte didactice profesoarele Popa Irina, de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, Ionascu Raluca Elena, de la Scoala Gimnazialã “Vasile Alecsandri” Vaslui, Cernoschi Adina Gabriela de la Scoala Gimnazialã “Alexandra Nechita” Vaslui. Prof. de limba latinã la Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui (si director al Scolii Gimnaziale “Mihail Sadoveanu”), Anusca Anca Popa a trimis o lucrare care a fost încãrcatã la sectiunea Limbi clasice. Receptivi s-au dovedit si învãtãtorii, care au trimis mai multe materiale didactice: fise de lucru de la înv. Guzgan Daniela; revista clasei si un material din domeniul artelor plastice realizate de înv. Hazu Mona; revista clasei trimisã de înv. Solca Iulia, Revista ”Hyperion” a Scolii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Vaslui, un material Power Point despre 1 Decembrie trimis de înv. Sîrbu Mihaela; ”Limba românã este patria mea. Revista Concursului National de Ortografie”, realizatã de cadrele didactice si elevii de la Scoala Gimnazialã “Mihail Sadoveanu” Vaslui. De asemenea, la discipline precum geografie, Tehnologii si antreprenoriat, Religie, Educatie fizicã si sport au fost publicate revistele judetene ale profesorilor. Mai multe link-uri apar si la urmãtoarele categorii: Limbi moderne, Proiecte europene, Platforme educationale, Website-uri educative. Pentru a vedea toate materialele didactice încãrcate accesati http://nelpae.ro/red.

Discipline fãrã materiale didactice

Dacã în rândurile anterioare i-am adus în prim-plan pe profesorii care au trimis proiecte didactice si alte lucrãri care au fost publicate pe R.E.D., acum vom enumera disciplinele pentru care, cel putin deocamdatã, nu s-au publicat materiale. Acestea sunt: Limbi materne, Matematicã, Fizicã, Biologie, Chimie, Arte, Istorie, Stiinte Sociale, Mentorat, Educatie timpurie. De asemenea, desi mai multe cadre didactice din Vaslui au publicat în format tipãrit numeroase cãrti care au legãturã, sau nu, cu activitatea desfãsuratã la catedrã, în format electronic nu a fost încãrcatã pânã în acest moment nicio carte.

Cine publicã pe platforma R.E.D.

Fiecare cadru didactic din judetul Vaslui poate propune materiale spre publicare, cu respectarea mai multor conditii de calitate, tehnice si legate de termenele de depunere. Materiale admise în vederea publicãrii – cu indicarea autorilor: site-uri web educationale functionale – sub formã de link; platforme de elearning – sub formã de link, cu user si parolã pentru cont de vizitator; cãrti/reviste electronice – în format *pdf; publicatii electronice multimedia în format FLASH (*swf); softuri educationale (în format executabil *exe, FLASH/*swf sau alte formate) cu instructiuni clare si detaliate de folosire si instalare; documente de interes pentru universal scolar – în format *pdf sau editabil (*doc; *odt,*xls, *ppt). Propunerile profesorilor vor fi centralizate pânã pe data de 15 a lunii, ulterior fiind convocate, de cãtre inspectorii scolari, Consiliile Consultative, în care se analizeazã conformitatea calitativã si tehnicã a materialelor propuse spre publicare. Pe 25 a fiecãrei luni se vor publica noile materiale avizate pe site-ul Retelei Educationale Deschise a ISJ Vaslui si promovarea pe site-ul central al Inspectoratului Scolar, în retelele sociale si în presã. Reteaua de educatie deschisã (R.E.D.) a ISJ Vaslui a devenit parte componentã a Bibliotecii Nationale Virtuale a Ministerului Educatiei Nationale. Profesorii-autori de materiale publicate în aceastã retea vor primi adeverinte care sã ateste aceastã calitate, iar aceste documente vor putea fi integrate în Curriculum Vitae personal, constituindu-se în dovezi în diferite contexte care necesitã evaluarea personalului didactic (acordarea calificativelor anuale, autori de materiale educationale/softuri electronice, folosirea noilor tehnologii în procesul instructiv-educativ, gradatia de merit etc.)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.