spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

Decãzutã din drepturile pãrintesti, o prostituatã este trimisã în judecatã pentru cã si-a maltratat copilul!

- Advertisement -

MAMÃ DENATURATÃ Cazul iesit din comun petrecut în luna iulie anul trecut în comuna Grivita, satul Trestiana, a fost „transat” de procurorii bârlãdeni. Un copil de zece ani, elev în clasa a IV-a, care locuia la bunicii materni în satul Trestiana, comuna Grivita a ajuns în luna iulie la CPU Bârlad bãtut în ultimul hal, cu multiple policontuzii, escoriatii si hematoame. Copilul, Denis T., a spus cã a fost bãtut de mama sa. Aceasta se afla în zona Gãrii din Bârlad, împreunã cu copilul pe care îl bãtuse serios, dupã ce ea a „efectuat” o serie de „munci” la intrarea în Bârlad, unde îsi face veacul. Cristina Vasilica Dãnilã le-a spus politistilor cã l-a bãtut pe copil pentru cã … nu avea rezultate bune la scoalã. Protectia Copilului i-a securizat atât pe Denis, cât si pe fratele lui de patru ani si jumãtate. Mama denaturatã a fost trimisã în judecatã de procurorii bârlãdeni, fiind sub control judiciar.

Viata unor copii din satul Trestiana, comuna Grivita, a fost una extrem de grea. Copilãria celor doi minori, Denis (10 ani) si un fratior de patru ani si jumãtate, a fost una de cosmar. Tatãl lor natural, din comuna Matca, a murit în urmã cu ceva timp, din câte am înteles, din cauza problemelor fãcute de sotia sa. Si-a pus capãt zilelor, spânzurându-se. Mama lor, care trãia cu cei doi minori în Trestiana, comuna Grivita, la pãrinti, se prostitueazã deseori pe la intrãrile în Bârlad, la DN 24, asa cã cei doi minori sunt lãsati la bunicii. Însã în luna iulie, Denis T., fiul mai mare, n-a mai rezistat si a fugit, bãtut fiind de mama sa, si a cerut ajutor. Un cetãtean a sesizat la 112 cã pe strada Gãrii a gãsit un copil bãtut, singur, care plângea. „Sesizarea a fost la orele 19.40. Politistii au luat copilul, care a spus cã a fost bãtut de mama sa, si l-au dus la Compartimentul de Primiri Urgente (CPU) al spitalului din Bârlad, iar acesta este acum internat. Politistii Sectiei 3 de Politie Ruralã Bârlad au întocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, iar în cauzã se efectueazã cercetãri pentru stabilirea împrejurãrilor producerii agresiunii asupra minorului”, a precizat subinspectorul de politie Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Protectia Copilului a securizat cei doi copii

Politistii au anuntat si Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului Vaslui (DGASPC) care trimis imediat specialistii de la CPRUCANE Bârlad sã facã anchetã în vederea informãrii despre situatia si siguranta celor doi copii, în familia naturalã (cu mama). „În cadrul evaluãrii initiate s-au conturat elemente de risc privind securitatea copiilor, privind familia naturalã, sens în care pentru copilul de zece ani s-a luat mãsura plasãrii în regim de urgentã într-un serviciu de tip rezidential (CPRU CANE – n.r.), dupã externarea lui din spital. Celãlalt copil, de patru ani si jumãtate, a fost plasat în regim de urgentã în familia lãrgitã”, a precizat, în luna iulie, Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Între timp, politistii au fãcut audieri în dosarul penal deschis pe numele mamei pentru rele tratamente aplicate minorului, urmând ca la terminarea cercetãrilor sã fie dispuse mãsurile legale. Procurorul de caz a instituit asupra mamei, decãzutã deja din drepturile pãrintesti, mãsurea controlului judiciar, fiind trimisã în judecatã pentru rele tratamente aplicate minorului. Cristina Vasilica Dãnilã, de 29 de ani, riscã acum închisoarea pentru cã si-a bãtut joc de cei doi copii minori, supunându-i la chinuri greu de imaginat. Denis T., bãiatul maltratat, este acum la Matca, la pãrintii tatãlui lor, împreunã cu frãtiorul sãu de cinci ani, fiind fericiti alãturi de bunicii paterni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.