spot_img
spot_imgspot_img
15.1 C
Vaslui
16-mai-2024

3 ani de închisoare pentru mama denaturatã care si-a maltratat copilul pânã la lesin!

- Advertisement -

MAMÃ DE COSMAR

VIOLENTÃ…Femeia a fost condamnatã pentru rele tratamente aplicate minorului si totodatã a fost decãzutã din drepturile pãrintesti!

PEDEAPSÃ… Cristina Vasilica Dãnilã, mama care, vara trecutã, si-a bãtut bãiatul de 10 ani pânã la lesin, a primit ieri sentinta de la judecãtorii bârlãdeni: trei ani închisoare cu executare si o amendã de 10 000 de lei, pe care dacã nu o va plãti, va face în plus închisoare pentru fiecare zi de amendã neplãtitã. De asemenea, femeia a fost obligatã sã-i achite bãiatului maltratat 50 000 de lei daune materiale. Vã reamintim cã anul trecut, un cetãtean a sesizat la 112 cã pe strada Gãrii a gãsit un copil bãtut, singur, care plângea. D. T., de 11 ani acum, a povestit cã a fost bãtut de mama lui si cã a fugit de acasã de frica ei, însã a rugat politistii sã-l ia si pe fratele lui de 5 ani de la ea, pentru cã mama sa se prostitueazã. Instanta bârlãdeanã a judecat-o pentru rele tratamente aplicate minorilor, a decãzut-o din drepturile pãrintesti, ambii copii fiind acum în plasament familial.

Viata unor copii din satul Trestiana, comuna Grivita, a fost una extrem de grea. Copilãria celor doi minori, Denis (11 ani) si un frãtior de patru ani si jumãtate, a fost una de cosmar. Tatãl lor natural, din comuna Matca, judetul Galati, a murit în urmã cu ceva timp, din câte am înteles, din cauza problemelor fãcute de sotia sa. Si-a pus capãt zilelor, spânzurându-se. Mama lor, Cristina Dãnilã, care trãia cu cei doi minori în satul Trestiana, comuna Grivita, la pãrinti, se prostitueazã deseori pe la intrãrile în Bârlad, la DN 24, asa cã cei doi minori erau lãsati la bunici. Însã în luna iulie, anul trecut, Denis T., fiul mai mare, n-a mai rezistat si a fugit, bãtut fiind de mama sa pânã la lesin. Un cetãtean a sesizat la 112 cã pe strada Gãrii din Bârlad a gãsit un copil bãtut, singur, care plângea. Politistii au luat copilul, care a spus cã a fost bãtut de mama sa, si l-au dus la Compartimentul de Primiri Urgente (CPU) al spitalului din Bârlad, iar acesta este acum împreunã cu frãtiorul sãu de 5 ani, în plasament familial. Femeia a fost trimisã de procurorul de caz în judecatã pentru rele tratamente aplicate minorului, iar ieri s-a dat sentinta: trei ani închisoare cu executare, doi ani sub supraveghere dupã executarea pedepsei, 10 000 de lei amendã, plus 50 000 de lei daune morale pentru copilul maltratat, Denis T. „Condamnã pe inculpata Dãnilã Cristina-Vasilica la: – 3 (trei) ani închisoare si pedeapsã complementarã a interzicerii dreptului de a comunica cu persoana vãtãmatã D.T. si de a se apropia de aceasta la o distantã mai micã de 100 metri pe o duratã de 2 ani dupã executarea pedepsei închisorii pentru sãvârsirea infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, împotriva persoanei vãtãmate D.T.  Aplicã 10.000 (zece mii) lei amendã reprezentând 200 de zile – amendã – o zi amendã fiind stabilitã la valoarea de 50 lei, obligatã sã o plãteascã statului si pedeapsã complementarã a interzicerii drepturilor. Se interzice dreptul de a se apropia de locuinta persoanei vãtãmate, scoala unde învatã persoana vãtãmatã la o distantã mai micã de 100 metri pe o duratã de 2 ani de la rãmânerea definitivã a hotãrârii de condamnare pentru sãvârsirea infractiunii violentã în familie. Inculpata va executa pedeapsa închisorii de 3 (trei) ani la care se va adãuga în întregime pedeapsa amenzii de 10.000 (zece mii) lei, urmând ca inculpata sã execute câte o zi închisoare pentru fiecare zi de amendã neplãtitã. Admite actiunea civilã formulatã de partea civilã D.T., prin reprezentant legal, asistent maternal profesionist A.C.E. Obligã pe inculpata Dãnilã Cristina Vasilica sã plãteascã pãrtii civile D.T. suma de 50.000 lei cu titlu de daune morale”, este sentinta datã de judecãtorii bârlãdeni, care nu este definitivã, inculpata având la dispozitie 10 zile pentru a o ataca cu apel la Tribunalul Vaslui.

Protectia Copilului a securizat cei doi copii

Politistii au anuntat, în iulie anul trecut, Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectie a Copilului Vaslui (DGASPC), care a trimis imediat specialistii de la CPRUCANE Bârlad sã facã anchetã în vederea informãrii despre situatia si siguranta celor doi copii, în familia naturalã (cu mama). „În cadrul evaluãrii initiate s-au conturat elemente de risc privind securitatea copiilor, privind familia naturalã, sens în care pentru copilul de zece ani s-a luat mãsura plasãrii lui în regim de urgentã într-un serviciu de tip rezidential (CPRUCANE – n.r.), dupã externarea lui din spital. Celãlalt copil, de patru ani si jumãtate, a fost plasat în regim de urgentã în familia lãrgitã”, a precizat, în luna iulie a anului trecut, Irina Câmpeanu, purtãtorul de cuvânt al DGASPC Vaslui. Ambii copiii sunt acum în familia tatãlui, la bunicii paterni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.