spot_img
spot_imgspot_img
8.7 C
Vaslui
16-mai-2024

Motivul halucinant pentru care femeia a fost ucisã cu toporul de concubin! | FOTO

- Advertisement -

Crimã înfiorãtoare la Pogana

VIOLENTÃ CONJUGALÃ… Caz socant în comuna Pogana, unde o femeie de 50 de ani, Lenuta Stan, a fost ucisã cu mai multe lovituri de topor în cap de concubinul ei, Mihai Galben, cu care femeia avea doi copii. Scandalurile în aceastã familie se tineau lant, femeia fiind agresatã deseori de concubin. Desi a încercat sã se despartã de el de câteva ori, acesta a reusit sã o convingã sã-l ierte si mai ales sã-si retragã plângerile nenumãrate depuse de concubinã la politie. Pânã la urmã, inevitabilul s-a produs, femeia a fost ucisã pe 10 martie, cu bestialitate. Motivul este unul incredibil: mama bãrbatului a chemat politia reclamând faptul cã nora si nepotul sãu fac scandal. Când au venit politistii, acasã era liniste, iar femeia a infirmat acuzatiile. Bãtrâna a fost amendatã pentru cã a pus politistii pe drumuri, iar când fiul sãu a aflat, a turbat de furie. A pus mâna pe un topor, a intrat peste femeie în casã si a mãcelãrit-o! Mihai Galben a fost arestat ieri pentru 30 de zile, pentru comiterea infractiunii de omor. În urma lor au rãmas o fatã de 16 ani, aflatã în plasament familial la Câmpina si un bãiat de 24 de ani, care a asistat neputincios la viata îngrozitoare trãitã de mama sa alãturi de tatãl vesnic gelos, beat si violent.

Incidentul, mai mult decât socant, petrecut în comuna Pogana, a avut loc pe fondul unor grave neîntelegeri între doi parteneri: Lenuta Stan, de 50 de ani, care trãia de multi ani în concubinaj cu Mihai Galben, un individ cunoscut în tot satul ca fiind betiv, gelos si violent. Cei doi au împreunã o fatã de 16 ani, datã în plasament familial la o rudã la Câmpina si un bãiat de 24 de ani, care locuia împreunã cu ei. Lenuta Stan a fost ucisã cu bestialitate pe 10 martie, la numai douã zile dupã „Ziua Femeii”, de cãtre cel cãruia i-a dedicat aproape toatã viata ei. „Cadou” de ziua femeii a primit câteva topoare în cap, ceea ce i-a cauzat moartea.

Filmul grozãviei

Între cei doi concubini tensiunile erau aproape zilnice. Asta pentru cã acum câtiva ani, Lenuta Stan a plecat, l-a pãrãsit pe Mihai Galben si a avut o scurtã aventurã cu un alt bãrbat. Cum-necum, Mihai Galben a reusit sã o aducã înapoi la el, dar nu a iertat-o niciodatã pentru cã l-a înselat, desi au trecut destui ani de atunci. Reprosurile si bãtãile nu încetau, femeia era bãtutã constant, ba chiar a fost si înjunghiatã acum câtiva ani în piept, cu cutitul, dar l-a iertat. Mereu se gândea la copii si mai ales cum sã-si punã bãiatul la adãpost de violentele tatãlui. Pe 10 martie însã a venit sfârsitul. Mihai Galben nu putea suporta faptul cã femeia se separase deja de el, dormind cu fiul ei în aceeasi camerã. A încercat sã-i denigreze, acuzând-o cã se culca cu fiul lor, a depus plângere la politie pe 9 martie, acuzându-i pe cei doi cã l-au bãtut si i-au furat niste bani. Lenuta Stan s-a încuiat în camerã de frica lui, bãiatul fiind plecat la muncã, la un vecin. Mihai Galben a legat cu sârmã usa beciului, pentru ca fiul si concubina sã nu aibã ce mânca, dar fiul a venit la prânz sã mãnânce si a deschis beciul, având loc o ceartã, în urma cãreia Mihai Galben a plecat la mama lui. I-a spus bãtrânei cã a fost alungat de acasã, a fost bãtut si i-au furat banii nevasta si copilul. Bãtrâna a sunat la 112 si a trimis acasã la cei doi, politistii din Pogana. Femeia a spus politistilor cã nu este nimic adevãrat, cã totul este bine si nu existã nici o ceartã între ea si concubin. Pentru cã nu s-a confirmat plângerea, mama lui Mihai Galben a fost amendatã de politisti. Dupã ce au plecat politistii, concubinul victimei s-a întors acasã, nervos cã mama lui a fost amendatã. Femeia i-a reprosat cã a pus politia pe drumuri degeaba si cã a mintit, iar el s-a enervat si a pus mâna pe un topor. Baricadatã în casã, Lenuta Stan n-a avut nici o sansã în fata furiei concubinului care a spart usa cu toporul si apoi i-a aplicat câteva lovituri si ei în cap, pânã a ucis-o. Apoi a iesit afarã în drum si i-a spus primului vecin întâlnit cã a omorât-o pe Lenuta si sã cheme politia. Vecinul a chemat pe fiul victimei si a agresorului, au intrat în casã si au vãzut grozãvia, dupã care au chemat politia.

Criminalul a fost arestat

Procurorul crimnalist Alice Ruja a precizat ieri, cã din primele cercetãri reiese faptul cã agresorul, Mihai Galben, a venit acasã în jurul orelor 16.00 si, pe fondul unui conflict mai vechi, s-a luat la ceartã cu victima, Lenuta Stan. „Între cei doi concubini existau nenumãrate conflicte cu agresiune, de mai mult timp. Victima a fãcut plângeri la politie dar si le-a retras, iertându-si concubinul de mai multe ori. De aproximativ trei sãptãmâni, femeia dormea cu fiul ei în camerã, separându-se de concubin. Pe 10 martie, a fost anuntatã politia la 112, de cãtre mama agresorului care a reclamat cã fiul ei a fost bãtut de cocubinã si fiul ei, politistii au constatat cã cele sesizate de bãtrânã nu se confirmã, victima infirmând cã ar fi avut loc vreun conflict. Politistii nu au gãsit agresorul acasã când au fost sã verifice reclamatia. El a venit în jurul orelor 16.00, s-a certat cu victima, iar femeia s-a încuiat în camerã. Agresorul a luat un topor si a spart usa camerei, a intrat peste victimã, lovind-o cu toporul în cap de mai multe ori, aceasta decedând în urma loviturilor primite. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicinã Legalã Vaslui pentru efectuarea necropsiei”, a precizat procurorul criminalist Alice Ruja.

Politistii din Pogana, nu au avut cum sã o ajute pe femeia care si-a retras plângerile de nenumãrate ori

Fapta comisã de Mihai Galben asupra concubinei sale, Lenuta Stan, cãreia i-a luat viata cu toporul, a stârnit vii comentarii atât în sat cât si în mediul online. Femeile, vecinele Lenutei Stan, au vãzut în ziua crimei politia la familia Stan si Galben în ogradã si, stiind conflictele dese, au crezut cã iar s-au bãtut si cã femeia a chemat politistii care l-au luat la sectie pe Mihai Galben. Dar nu asa s-au petrecut lucrurile. „Nici pe departe nu s-a întâmplat asa, adicã bãrbatul nu a fost luat de politisti si lãsat apoi acasã. Mama bãrbatului a sunat pe 10 martie, la 112 în jurul orelor 12.36, reclamând cã fiul ei a fost bãtut pe data de 1 martie, de nepotul sãu si de concubinã si i s-a sustras de cãtre acestia o sumã importantã de bani, fapt pentru care acestia se certau si atunci, pe 10 martie. Politistii au fost la domiciliul familiei respective si au gãsit-o doar pe femeie, bãrbatul nefiind acasã. Femeia a spus politistilor cã nu s-a întâmplat nimic, cã nu se confirmã cele reclamate de mama concubinului ei, cã totul este în regulã. De altfel la sectia de politie din Pogana existã si o reclamatie înaintatã pe data de 9 martie, de cãtre bãrbat, prin care reclamã acelasi lucru, cã a fost bãtut si i s-au sustras circa 700 de lei. Politistii au plecat de la familie dupã efectuarea cercetãrilor, iar ulterior au aflat cã bãrbatul si-a ucis concubina cu toporul, când a revenit acasã”, a precizat Silvia Manta, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, care a infirmat categoric cã cele spuse de vecini ar fi reale.

Un fost politist, acum pensionar, a precizat foarte explicit. „Legislatia este extrem de deficitarã referitor la violenta domesticã. Este mult de discutat pe aceasta temã. Ar trebui ca în asemenea cazuri politistul sã poatã lua mãsura retinerii pentru 72 ore, sã se trezeascã tâmpitul din betie. Asa, îl aduci la sediul  politiei, îl amendezi si trebuie sã-i permiti sã plece cã altfel risti sã te trezesti cu plângere pentru lipsire de libertate. Si în altã ordine de idei, atacurile permanente asupra institutiei politiei, timoreazã tineretea politistilor de la post care se traduce prin lipsa de experientã. Politistul nu are legi clare care sã reglementeze violenta domesticã si pe care sã le punã în aplicare sau, si mai grav, legile sunt permisive pentru cei ce încalcã legea. Alesii nostri sunt ocupati cu comisia Iordache, comisia Manda s.a.m.d, în loc sã se preocupe cu adevãrat de problemele sociale si economice ale tãrii.”, a spus cms.sef Doru Lascu, fost sef al BCCO Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.