spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
24-mai-2024

Motivele pentru care un vasluian cu spirit civic a pierdut procesul cu un politist

- Advertisement -

Dupã ce, în luna aprilie, magistratii Judecãtoriei Vaslui au dat câstig de cauzã unui politist care a dat în judecatã un vasluian cu spirit civic, au iesit la ivealã si motivele pentru care Alfred Agrisan a pierdut procesul. Cazul a ajuns în atentia opiniei publice în conditiile în care reclamantul, politistul Dragos Macovei, ar fi parcat în parcarea Kaufland pe locul rezervat „mama si copilul”. Agrisan a filmat întreaga scenã cu un telefon mobil si a postat filmul pe pagina de Facebook, cunoscutã la nivel national, „Ai parcat ca un bou…”. Cazul a ajuns în instantã si Agrisan a pierdut procesul cu politistul pe motiv cã, în momentul în care a fost fãcut filmuletul, Macovei nu era la volan. În fata judecãtorilor, acesta a demonstrat cã, în ziua respectivã solicitase ajutorul unui prieten pentru a-i conduce autoturismul pentru cã acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Astfel, instanta a decis ca Agrisan sã plãteascã reclamantului si concubinei acestuia câte 1.000 de lei, daune morale. De asemenea, Agrisan este obligat sã plãteascã publicarea extrasului de pe dispozitivul hotãrârii definitive în termen de 15 zile si îl obligã si sã achite reclamantilor suma de 1.060 de lei, cheltuieli de judecatã. Decizia judecãtorilor vasluieni nu este definitivã si poate fi atacatã în termen de 10 zile de la comunicare.

Au iesit la ivealã motivele pentru care magistratii Judecãtoriei Vaslui au dat câstig de cauzã politistului Dragos Macovei si iubitei acestuia, într-un proces pe care cei doi l-au avut cu Alfred Agrisan, un vasluian cu simt civic. Acesta a postat, pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou…” un filmulet în care politistul apãrea cu masina parcatã pe locul rezervat „mama si copilul” din parcarea Kuafland. În fata judecãtorilor, politistul a demonstrat cã, în ziua respectivã el nu era la volan si vinovat pentru parcarea incorectã a fost un apropiat al acestuia. Numai cã Agrisan, chiar dacã ar fi stiut acest lucru, a ales sã se certe cu politistul, sã-l filmeze si sã posteze filmuletul pe pagina respectivã. „Martorul a arãtat cã, în ziua respectivã, fusese solicitat de cãtre reclamant sã-i conducã autoturismul întrucât acesta avea, la acel moment, dreptul de a conduce suspendat. Mai retine instanta, din declaratia datã de martor, cã, dupã ce acesta i-a condus pe reclamanti pânã în fata magazinului, a pãrãsit parcarea si a revenit dupã 15-20 de minute. A schimbat câteva locuri de parcare pentru a fi cât mai aproape de iesirea din magazin, pânã când a oprit pe un loc destinat persoanelor cu dizabilitãti care însã nu era semnalizat în mod evident. Atunci când reclamantii au apãrut cu cumpãrãturile la masinã, pârâtul a initiat o discutie cu acestia reprosându-le faptul cã au parcat pe un loc pentru persoane cu dizabilitãti si a blocat, cu propriul autoturism, iesirea ceileilalte masini”, se aratã în motivare. De asemenea, cei doi reclamanti (politistul si iubita acestuia – n.r.) au arãtat cã actiunea ilicitã a pârâtului a avut ca urmare producerea unei stãri de disconfort datã fiind mediatizarea intensã a mesajelor vehiculate în spatiul virtual. Astfel, cei doi s-au confruntat cu reactii ironice ale colegilor de muncã, fiind efectuate cercetãri interne cu privire la incidentul produs.

Povestea din spatele procesului

Filmarea a fost fãcutã în 2016 în parcarea magazinului Kaufland, iar imaginile au fost postate pe pagina de Facebook: „Ai parcat ca un bou…Vaslui”. Politistul, supãrat cã a fost taxat, dupã ce a parcat masina pe locul destinat persoanelor cu handicap, s-a dat în spectacol si a fãcut un circ monstru. Acesta a trecut la amenintãri directe si a afisat un comportament nedemn de uniforma pe care o poartã. Cu un tupeu incredibil, a vrut si bani de pe urma spectacolului pe care l-a fãcut în parcare. Chiar dacã pare greu de crezut, judecãtorii vasluieni au considerat cã acesta este îndreptãtit sã cearã bani si le-au dat câstig de cauzã, atât lui cât si prietenei cu care era în acel moment. „Admite în parte actiunea astfel cum a fost precizatã si formulatã de reclamantii Macovei Dragos si Tãnasã Alina în contradictoriu cu pârâtul Agrisan Alfred-Luigi. Obligã pârâtul sã plãteascã fiecãrui reclamant suma de 1.000 lei cu titlu de daune morale. Obligã pârâtul sã plãteascã reclamantilor suma de 1.060 lei cu titlu de cheltuieli de judecatã, reprezentând taxã judiciarã de timbru achitatã în cuantum de 260 de lei si 800 de lei reprezentând onorariu avocat. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecãtoria Vaslui. Pronuntatã prin punerea solutiei la dispozitia pãrtilor prin mijlocirea grefei instantei…”, se aratã în decizia magistratilor. Acest caz nu face altceva decât sã încurajeze astfel de comportamente în societate. „Dupã ce i s-a atras atentia cã a parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilitãti cu replica (slogan international) „Dacã le-ati luat locul, luati-le si handicapul”, reactia politistului este de tot râsul. Motiveazã cã a parcat acolo, pentru cã în oras nu existã persoane cu handicap si cã el nu a vãzut niciodatã o masinã cu inscriptiile specifice”, a povestit cel care avea sã piardã procesul cu politistul Macovei.

Politistul Macovei, protagonistul unui accident „uitat”

ACCIDENT…Dragos Macovei, politist la Ordine Publicã, este acelasi care, în 2013, a fost implicat într-un accident stupid de circulatie. Colegii sãi veniti la fata locului nu l-au putut testa cu alcooltestul si a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Accidentul care l-a avut în prim-plan pe politistul de la Biroul Ordine Publicã, din cadrul Politiei municipiului Vaslui, s-a petrecut, în 2013, în zona pãdurii Paiu. Agentul principal Dragos Macovei se deplasa spre Vaslui, pe drumul betonat care face legãtura dintre zona Ceramica cu satul Chitoc. Într-o curbã cu vizibilitate, dupã o portiune de drum drept, politistul a pierdut controlul volanului, în mod inexplicabil, iar masina a zburat într-un sant, rostogolindu-se. Dacia Duster, cu numãr de înmatriculare apartinând unei firme de închirieri auto, a rupt si un stâlp de lemn de la Romtelecom. Mai multe echipaje de la ISU, Politie si ambulantã au sosit la fata locului, soferul vinovat de accident fiind dus la Spitalul Judetean. Pentru cã nu i-au putut face testarea cu alcooltestul, s-a dispus recoltarea de sânge pentru a stabili alcoolemia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.