spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
24-mai-2024

Terenul de tenis din Bârlad dotat cu un balon presostatic!

- Advertisement -

TENIS DE CÂMP ÎN ORICE ANOTIMP…Firma brasoveanã care a câstigat licitatia pentru acoperirea cu un balon presostatic a unui teren de tenis din incinta Stadionului Municipal Bârlad, a început lucrãrile încã din luna septembrie. Termenul de executie este de 12 luni, iar pretul de adjudecare a licitatiei a fost de 351 000 de lei. SC Airdom Company SRL Brasov, care are o experientã de noua ani în acest domeniu, sperã însã sã termine lucrãrile la balonul presostatic în mult mai putine luni, astfel ca bârlãdenii sã poatã juca tenis de câmp si în sezonul rece, în conditii excelente.

În sedinta CLM din data de 29 iunie, consilierii bârlãdeni au aprobat, dupã cum v-am mai informat, un proiect de hotãrâre prin care au aprobat documentatia si indicatorii tehnico-economici (la etapã de studiu de fezabilitate), precum si executia obiectivului de investitii „Amenajare balon presostatic pe structura metalicã, cu generator de 250 kw” la Stadionul Municipal Bârlad (Fepa). Pentru aceastã investitie, s-a aprobat alocarea sumei de 375.000 lei de la bugetul local. În expunerea de motive a proiectului initiat în urma unei adrese primite de la Directia pentru Administrarea Pietelor, Parcãrilor si Cimitirelor (DAPPC) Bârlad, ce administreazã Stadionul Municipal, se precizeazã cã stadionul include mai multe terenuri pentru practicarea sporturilor (tenis, fotbal, baschet), inclusiv patru terenuri de tenis amenajate pe zgurã si douã terenuri amenajate pe bitum, ce îi deservesc pe practicantii de tenis de câmp din oras, fie ei amatori sau sportivi de performantã. „Practicarea tenisului este conditionatã de anotimp si starea vremii. Astfel, în sezonul rece (noiembrie – martie) si pe timp ploios, practicarea tenisului nu este posibilã sau este greu posibilã. De asemenea, participantii sunt de diferite vârste, cu diferite comportamente, zona fiind poluatã fonic, iar locatarii de zona sunt deseori deranjati de zgomot. Din aceste motive, este necesarã achizitionarea unui balon presostatic pe structura metalicã, cu generator de 250 kw, ce ar permite practicarea tenisului pe toatã durata anului si în conditii civilizate.”, precizeazã conducerea DAPPC.

Economii de 24 000 de lei la licitatie si 10 ani garantie

Licitatia a fost câstigatã de firma SC Airdom Company SRL Brasov, cu suma de 351.000 de lei astfel cã s-au fãcut 24.000 de lei economii la acest proiect. Pe 10 septembrie s-a semnat ordinul de începere a lucrãrilor si a demarat ridicarea balonului presostatic. Detaliile tehnice ale balonului sunt: 36 metri lungime, 16 metri lãtime, înãltime de 11 metri si o suprafatã construitã de 668 mp. Balonul va fi acoperit de o membranã, inclusiv tribuna si va avea o garantie de 10 ani.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.