spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
24-mai-2024

Salmonella de la pomanã a bãgat trei persoane la Terapie Intensivã

- Advertisement -

PROBLEME… Este anchetã mare la Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, dupã ce 16 persoane din oras, care au mâncat la un praznic, au fost internate la Spitalul Judetean de Urgentã, cu salmonella. Trei dintre acestea suferã si de alte boli, motiv pentru care medici au decis transferul lor la Anestezie si Terapie Intensivã.

Pacientii le-au povestit medicilor cã au luat masa la un restaurant, iar când au ajuns acasã au început sã se simtã rãu. Au acuzat dureri abdominale, vãrsãturi, ameteli, greturi si dureri de cap. Dupã ce au fost consultati, acestia au fost internati la sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Vaslui, cu diagnosticul de enterocolitã cu salmonella.

Trei dintre pacienti, transferati la Terapie Intensivã

Potrivit conducerii unitãtii sanitare, trei dintre pacientii internati cu salmonella suferã si de alte boli, motiv pentru care s-a decis transferul lor la Anestezie si Terapie Intensivã. „Doisprezece pacienti sunt internati la Boli Infectioase, trei la ATI si unul vãzut si plecat acasã. Cei de la ATI sunt persoane tarate, care au si alte boli, cu diagnostice mai severe si pentru a fi mai bine monitorizati, au fost trimisi pe Terapie Intensivã”, a precizat conducerea spitalului.

Vinovat: borsul sau coliva?

Oamenii spun cã li s-a fãcut rãu de la borsul de perisoare mâncat la praznic. De cealaltã parte, reprezentantii restaurantului au afirmat cã toate preparatele servite în localul respectiv au fost gãtite în conditii de sigurantã, spunând cã, de fapt, oamenii s-ar fi îmbolnãvit de la coliva pe care familia defunctului ar fi adus-o de acasã. Situatia va fi lãmuritã de Directia de Sãnãtate Publicã Vaslui, care a demarat o anchetã epidemiologicã în acest caz. (F.G.)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.