spot_img
spot_imgspot_img
27.5 C
Vaslui
03-iun.-2024

Acuze de „sabotaj” la adresa Bârladului: „Ne-au lãsat în aer, nu putem asfalta nimic în oras!„

- Advertisement -

ACUZE… Scandal fãrã precedent în municipiul Bârlad, acolo unde primarul Dumitru Boros se considerã umilit si nedreptãtit de atitudinea unor sefi de la judet, dupã ce a vãzut cã lucrarea de alimentare cu apã si canalizare a orasului nu este licitatã de nimeni, la douã sedinte de licitatie consecutiv. Pe 18 februarie a.c., la a doua licitatie care privea modernizarea sistemului de apã-canal din Bârlad, nicio firmã de constructii din România nu s-a înscris, astfel cã s-a creat o crizã de proportii în oras. „Stau si mã uit, nu înteleg de ce am fost tratati asa. Am cãutat o stradã din oras pe care am putea face asfaltare, dar nu am gãsit niciuna. Cum sã scoti la licitatie un proiect la valorile din 2012? Cred cã cineva nu doreste ca municipiul Bârlad sã aibã retea de apã-canal modernã. La Vaslui s-a rezolvat, la Husi si Negresti, la fel, de ce Bârladul este tratat diferit?” se întreabã primarul municipiului, Dumitru Boros. Surse neoficiale aratã cã de fapt, presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, ar fi pus bete în roate proiectului de modernizare a retelei de apã-canal din Bârlad, tocmai pentru cã primarul acestui oras este de la PNL!

Pe 18 februarie, la licitatia pentru modernizarea sistemului de apã-canal din municipiul Bârlad, lucrare scoasã la licitatie pentru 45 milioane lei pe SEAP, nu s-a prezentat niciun ofertant. Dupã noiembrie 2018, atunci când a fost prima licitatie, s-a înregistrat o a doua licitatie la care nu s-a prezentat nimeni, subiectul ridicând imediat multe semne de întrebare. Au fost voci în oras care au spus cã proiectul de modernizare a retelei de apã-canal din Bârlad a fost intentionat scos la licitatie la o valoare mult mai micã, tocmai pentru cã sefii CJ Vaslui, de la PSD, au dorit sã-l punã într-o situatie neplãcutã pe primarul liberal al municipiului, Dumitru Boros, singurul edil de o altã coloraturã politicã din judet, raportat la orase si municipii. Dumitru Boros explicã situatia în care se aflã: „Avem un proiect întins în tot orasul. Ceea ce se petrece acum, cu aceastã valoare de licitatie, este de neînteles pentru mine. Sunt valori de la nivelul anului 2012, oare nimeni nu stia acest lucru? Dacã întârzii cu unele lucrãri la un oras, este destul de grav. Au rezolvat situatia la Vaslui, la Husi, la Negresti, dar au lãsat Bârladul în voia sortii. Am fãcut o analizã a orasului. Am gãsit strãzi în care era apã, dar nu era canalizare, altele în care este canalizare, dar nu este apã potabilã, unele pe care sunt partial fie apã, fie canal. Nu putem interveni pe nicio stradã din oras, ca sã rezolvãm. Municipiul Bârlad este lãsat fãrã niciun ajutor. Voi avea o discutie cu conducerea Aquavas, vreau sã aflu ce se întâmplã”, spune primarul Dumitru Boros. „Fazarea Proiectului Reabilitarea sistemului de alimentare cu apã, a sistemului de canalizare si a statiilor de epurare în aglomerãrile Vaslui, Bârlad, Husi si Negresti – judetul Vaslui”, un proiect coordonat de la nivel judetean, însemna initial o investitie de 46 milioane lei, fãrã TVA, din care 85% este contributia Uniunii Europene, 13% a statului român, iar 2% vor fi suportati de bugetul local al Bârladului. Obiectivul proiectului, pentru municipiul Bârlad, este de a creste nivelul de colectare si epurare a apelor uzate urbane, precum si a gradului de asigurare a alimentãrii cu apã a populatiei, rezultatul final asteptat fiind conectarea la sistemele de alimentare cu apã si canalizare a tuturor cetãtenilor din Bârlad. Extinderea retelelor de apã potabilã se va face pe o distantã de 35 km, cu 11 statii de pompare noi.

Directorul Besleagã (Aquavas): „Ne dorim ca pânã la finele anului, sã începem lucrãrile la Bârlad”

„Nu dorim sã blocãm lucrãrile pe nicio comunitate din judetul Vaslui. Vom face o reeevaluare a valorii proiectului pentru municipiul Bârlad, inclusiv o analizã tehnicã pentru solutiile propuse, sperãm sã o terminãm în termenul cel mai scurt. Este adevãrat, au fost douã licitatii la care nu s-a înscris niciun constructor si am început deja analiza asupra a ceea ce avem de fãcut la Bârlad. Ne dorim sã începem lucrãrile în acest municipiu pânã la finele anului, sper cã ne vom tine de acest termen, vrem ca modernizarea sistemului de apã-canal în Bârlad sã înceapã în acest an. Probabil cã în luna aprilie, vom scoate din nou aceastã lucrare la licitatie”, explicã Gabriel Besleagã, directorul Aquavas Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.